Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Na gore pomenutom autu,posle generalne,nece da upali ventilator za hladjenje motora,posto auto nema fabricki sat vec samo lampu za pregrejanost motora,na dijagnostici pratim temperaturu koja dodje do 110,ali ne smem vise da ga cekam,na aktuator testu,rade obe brzine,kad upalim klimu isto,od gresaka prijavljuje p1113/06 port deactivation sensor circuit,low voltage,ali to ocigledno nema veza sa mojim problemom.pa ako moze pomoc prijatelja.poz
pozz
majstore ovaj vaš stroj z16xep ima 3 brzine ventilatora
a ova greška se odnosi na twinport
Zadnja izmjena od sanac.bo (16-07-2012 22:41:32)
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
Sumnjao sam na ect senzor,da on ne laze,ali merio sam i laserom i identicna temperatura,da li bar neko zna na koliko treba da pali prvu brzinu ventilatora,nasao sam u autodati da termostat otvara na 92,a kolega mehanicar zvao da pita i rekli mu da termostat otvara na 105,kome verovati
evo par slika pa pogledajte sami,uvjerite se
inače u opeltis ima komplet procedura za ispitivanje,provjeru
biće vam taj sw od velike koristi
(nisam još imao problem da ama baš nijedna brzina ventilatora neradi
obično dođu sa nekim problemom dtc P1481,1482 1483)
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
taj auto vjerojatno ima el .termostat i električno otvara iznad 90*C a termički na 105*C,imaš 2 žice na njega 12V preko kontakta a uključenje masom iz ECM kod temp. iznad 90*C pa ispitaj .Ventilator ima 3 brzine i također ih pali ECM.
Moja astra ima isti motor godište je samo 2004, majstor mi rece da ima dve brzine, crkao je bio reostat, pa je samo palio drugu sigurnosnu brzinu, pošto novi ide u kompletu sa motorom ventilatora, polovni nisam hteo, našao sam od corse d isti takav reostat, barem po izgledu, električar mi je to prelemio na postojeće pinove, sada rade obe, međutim po internetu nailazim na informacije da moja ima 3 brzine, nemam tis, pa.ako može neko da mi proveri ?
Pa dovoljne su ti i dve,kao sto ti je vec rekao majstor,ali ti bi voleo da ima 3 pa da odes kod majstora i da mu kazes da si procitao na forumu da ima 3 i da hoces da to sve radi ko iz fabrike,ali na reostatu od corse d
ako ti je palio drugu brzinu sa pregorelim reostatom anda ima samo dve brzine,a ne tri..
mehanikus
Hahah, @miskovolvo ne nego samo ne želim da budem zavučen od strane majstora, nije fabrika džabe pravila tri.isti su reostati sa istim otporom, samo su kod corse nalemljeni na tri pina a kod astre na 4, jer se na njega nadovezuje motor ventilator. Hvala u svakom slučaju.
@ljubisa tako je, potvrdio sam kod diagnosticara u međuvremenu