Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
imam ovaj pežo 1,6 hdi kod kojeg mi je izgorio osigurač 25 ampera od releja alnasera. f8,u prostoru motora..sad me zanima mišljenje kolega dal skidati alnaser i očistiti,podmazati ili da odma da mjenjam automat. jer predpostavljam da je radi njega izgorio osigurač..
Menjaj odma to ne isplati se cistiti,probao na mom reno senicu kolega elektricari sredili,i posle dva meseca se upalio alnaser i to pred polazak na more tada sam skrenuo tri dana pred polazak on krepao,a opet bolje kuci nego da je na odmoru crkao
moje neko iskustvo
drvena kajla je zakon
Servisiraj alnaser,zameni cetkice,zameni biksne,i obavezno nov automat,
ako je marke magneti mareli obavezno menjaj automat anlansera,ako ne kad skines videces sta mu je.Jos jedna stvar.Ako je akumulator bio poprazan pa lose zaverglao zbog pada napona,tad je zbog tog pregoreo osigurac.
promjeni automat i vozi...
Zadnja izmjena od jabuka (07-01-2015 23:27:54)
Lepo rece miskovolvo, i anlaser treba servisirati. Čišćenje, četkice, opruga...podmazivanje. Btw, kod nekih novijih umesto najveće biksne bude igličasti ležaj, recimo ovakav na valeovom anlaseru
ili se može konstatovati da je npr. bakelitni/plastični držač opruge i četkica okrnjen kao na ovim slikama
iako je anlaser korektno palio auto
Inače su slike nastale kada je servisiran anlaser Valeo iz Citroena C3 2006., a koji je fabrički repariran od strane Hella i obeležen njihovim brojem CS1260. Za one koji prodaju rezervne delove ništa nije značila oznaka ta hellina oznaka jer rekoše da prema njoj ne mogu da znaju koji je anlaser u pitanju. Uspostavilo se da je odgovarajući reparaturni set onaj koji odgovara anlaseru po VIN (broju šasije).
Zadnja izmjena od DS9 (08-01-2015 12:09:35)
stavljen novi automat i vozi
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka