Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
na ovom audiu je zamenjena turbina zajedno sa upravljackom jedinicom-el.motorom za upravljanje turbinom.Treba da uradim adaptaciju,zanima me moze li to uraditi vcds i ako moze zna li neko proceduru.
koja je oznaka motora
cini mi se bpp nisam siguran,mogu ujutro proveriti
Neide s VCDS-om ni s VAS-om 5054 ima poseban alat VAS - nešto za taj step motor od turbine i onih leptira na usisnim granama.
Zdravo drugar! Ja sam pre par meseci imao slucaj sa A6 3.0 tdi njemu je crko aktuator na turbini, skinuo sam turbinu odneo u turbo servis covek mi zameni aktuator i onda ga zakaci na jednu masinu i ona je pocela da ga pokrece i da mu pokazuje neke vrednosti, on je popustio aktuator nastelovao ga i to je to! Vratio sam turbo na auto i auto ide kao raketa!
poslao sam ga u vw servis da mu oni adaptiraju,mislim da je to najbolje i njemu i meni.Znam da ima poseban aparat za kalibraciju motora turbine,ali ga niko u blizini nema.
Mozes ga i ti imati samo treba kupiti
evo nesto kopam po forumu i naleteh na ovo.Jel uspeo ko da resi ovo podesavanje i prijavu zamenjenog polovnog aktuatora turbine bez vas63...
Ima i drugih univerzalnih alata za te hella garret akutore, ali ko nije turbo servis neisplati se, nedavno na q7 poslo akutor na refurbishment a geometriju dobro ocistio i sve za 10.
moze se i rucno podesiti i prijaviti bez ikakvog specijalnog alata.Pricam o zameni neispravnog aktuatora polovnim ispravnim.Na ovo me muka naterala jer sam se naslusao bajki o specijalnim preskupim alatima i abdejtima preko ovlascenih servisa.Necu napisati resenje ovde a kome treba od kolega koji zive od ovog posla rado cu objasniti.
slazem se,bez alata se nemoze al uvijek postoji alternativa ako malo promozgas.
moze se i rucno podesiti i prijaviti bez ikakvog specijalnog alata.Pricam o zameni neispravnog aktuatora polovnim ispravnim.Na ovo me muka naterala jer sam se naslusao bajki o specijalnim preskupim alatima i abdejtima preko ovlascenih servisa.Necu napisati resenje ovde a kome treba od kolega koji zive od ovog posla rado cu objasniti.
Slazem se da moze ali za mene to nije rijesenje, mjenjati problematican dio polovnim, nisu ti akutori na jeftinim autima, ko ima para da ih vozi ima para i da se to propravi kako treba. I bez stola taj turbo je uijek bar 10 posto u ofsetu...
jbg druze ja zivim u Srbiji gde se vecina skupih delova kupuje polovna.Konkretno ovaj aktuator bar kod mene niko ne kupuje nov.Sto se tice samog rada i efekta turba nema nikakve razlike od aktuatora stelovanog CHAROBNIM aparatom.Ovo sto pricam ne lupam, jer sam se napatio s njim i tacno znam kako radi,sta se steluje i do kojih granica.I jos nesto,ne pisem ovo da se pohvalim,nisam ja izmislio toplu vodu,vec da znaju kolege da je resivo u njihovoj radnji.Da ne slusaju bajke i veruju u njih.
ovog sam se naslusao jos na drugom forumu ali ajd da cujemo...ili da ja objelodanim resenje .....
:sml:
@)).....
je napisao skrivenu poruku za korisnika: intrnet majstor
ja sam uspio uraditi adaptaciju na audi 3.0 uz pomoć vcds
je napisao skrivenu poruku za korisnika: jaranika
je napisao skrivenu poruku za korisnika: misa015
Moze li neka pomoc dje mogu da dovedem auto ili moram skinut turbinu i poslati, da se nasteluje drajver za turbinu?
misa015 Napisi nekome ce pomoci.... Ako neces ti da napises posalji meni na PM.
To za ubacivanje polovnih stvari nekih, i kod nas u servisu se radi, i to nije nista za cudjenje. Dobro na se sta moze polovno pumpa u rezervaru, akut turba itd. ali sve u dogovoru sa musterijom.