Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
znaci jucer idem s posla upalio auto a on se ugasi nakon 2 sekunde rada, nakon toga vise nece da pali, samo vergla. pjeske kuci.
danas dosao do auta s dijagnostikom, ucitao gresku na motoru,
p1351 - permanent fault. pre/post heating relay circuit. relay controlled and spark plug not supplied
pobrisao greske, zaverglao, nije upalio, opet se pojavila ista greska.
zaverglao jos par puta i auto upalio. odvezao se 5km, ugasio auto. vratio se za 2 sata po njega i opet nece da upali, samo vergla.
ok, znam da su mi grijaci slabi, ali vani je oko 20 stupnjeva celzija pa zar nece da upali zbog grijaca?
i zasto bi se upalio pa odma ugasio ako je do grijaca? ovo ja nagadjam, sutra cu ga odgurat do servisa.
ima li tko koju pametnu za rec? hvala
je napisao skrivenu poruku za korisnika: koorpa
Sto nemas u vuglu potrazi na googlu!
Probaj samo da istekas dzek i trebalo bi da upali
Bosch KTS 570
Koji je sustav napajanja goriva Siemens ili bosch?
Kod Boscha ti oce biti problem sa pumpom goriva u rezervoaru ili na releju od iste.
Pumpa kada je pri kraju malo radi malo ne, imao sam takvih slucaja.
možda su u šumi
sta bi sa peugeotom 307?
Probaj samo da istekas dzek i trebalo bi da upali
koji dzek?
sustav je siemens, a goriva u crijevu poslije filtera ima. nije da trokira, jednostavno ne pali.
Pug 307 2.0HDi 16V 136 FAP rhr siemens sid 803
EGR valve electrovalve OCR 0%
EGR valve position reference value 0%
EGR valve position repeat 0%
EGR throttle electrovalve OCR 10%
dok verglam nista se ne mjenja. jesu to ok vrijednosti?
odgurao sam ga na servis, doslovno preko puta sam bio parkiran. sutra cu vidjet sta ce reci.
najvise me belaj sta ce reci kad vide da nema fap
kada auto stoji neko vreme, par sati, padne mu pritisak u na dovodu goriva, ona pumpica prije filtera nafte postane mekana, kad se napumpa auto upali normalno i radi normalno dok se ne ugasi i ostavi da stoji, onda tlak opet spadne pa ista prica...
kazu majstori da moze bit kuciste filtera nafte pusta zrak negdje? na dijagnostici nema nista. pritisak goriva kod paljenja i nakon sto auto upali je u referentnim vrijednostima
Pa onda ili mu zameni kuciste filtera ili mu ugradi nepovratni ventil
Bosch KTS 570
premostili filter goriva, i dalje ista stvar.
Probaj nasuti gorivo u neku kanticu i eliminisi rezervoar,tako ces znati dali je problem u rezervoaru ili na motoru Ili je neka gumica na nekom crevu problem
Zadnja izmjena od Sasa1980 (07-05-2015 15:34:13)
Bosch KTS 570
Nevaljaju ti dizne...
auto upali i ugasi se nakon par sekundi rada, znaci kad spali goriva sto je u ostalo motoru, u diznama. tlak se gubi negdje od tanka goriva do filtera goriva. zraka bude, definitivno, jer kad drukam pumpicu (koja je nakon duzeg stajanja auta skroz mekana), na crijevu poslije filtera se vide mjehurici zraka, vise nego ih je bilo prije.
e kako pronaci gdje curi? ako zrak negdje ulazi, jer bi tu trebalo i gorivo curit mozda?
Ne curi,jer dobije vazduh i vrati se u rezervoar! Zato ti kazem probaj prvo eliminisi rezervoar,naspi u kanticu pa probsj
Bosch KTS 570
Imao nedavno slucaj sa 1.4 hdi....izludio me...upali,radi par minuta i izgubi gorivo. Filter,plovak,čišćenje,cjevi dovoda-odvoda sve u redu...nista me nije vuklo na dizne posto je palio normalno kad nadrukas gorivo i imao dobar pritisak raila...nakraju ipak poslao dizne na reglazu...3 od 4 neispravne.
na dijagnostici su dizne uredu, nadam se da nije to.
za vikend sam napravio oko 500km, ali prije svakog paljenja moram pumpat, kao da kosilicu palim, u pm.
lozio sam ga ko bolida malo da ga propusem pred tehnicki i tom prilikom mi izbacio p1198
Diesel high pressure monitoring flow regulator at stop, i otisao u limp. tlak goriva mu nije bio dovoljan za gas do poda? obrisao gresku i dalje ok, al ne stiscem do poda vise dok ne rijesim ovo.
evo, ispalo je jednostavno, crijevo dovoda goriva se na koljenu malo prije visokotlacne pumpe probusilo - usjekla se spojnica koja ga drzi za motor.
Eto vidis!
Bosch KTS 570
kao da si mi visio iznad glave jarane.....
@)).....