Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam problem na jednom pug-u 307 neradi mu zadnji brisac i nece da prsce vodu pozadi.
Jel ima neka mana vezana za ovo.
Malo sam pogledao motoric samo nabrzinu neki dan i jedino sto sam mogao zakljuciti da su osiguraci ispravni i da je motoric ispravan jer kad mu preko probne lampice na braon zicu dam impuls odradi interval.
Nisam uspio izvaditi gumu sa snopom zica na djelu gdje se gepek odvaja od sasije.
Ja bi na dijag aktivirao oba dva motorica i usput vidis polozaj rucice ...ti pežoli znaju imati cudne kvarove,mislim da to ide preko bsi ili bsm-a,znaci dijag ce pomoci.
Ide preko bsi
sa dijag vidi u bsi imas i u kodiranjima mozda je neko cakao pa iskljucio sa lexiom naj lakse..
Mozda je prelomljena zica izmedju gepeka i sasije.
Zadnja izmjena od aleksandar600 (07-12-2015 03:31:40)
Si ga popravio?
Zadnja izmjena od WDB... (12-12-2015 00:48:51)
nisam radio al radit cu,prvo cu pogledat pregib kod gepeka a onda neznamsta cu.
nece da ga pomjeri na prekidacu kad ukljucim i nece da sprica vodu takodze preko prekidaca naravno a kad mu dam impuls mase na stekeru motorica odradi interval kao sto sam spomenuo.ko zna mozda gubi na tabli sa osiguracima vezu iako su osiguraci ispravni.
Ma ne moze bas tako "gubiti kontakt" na tabli osiguraca, narocito ako nece ni pumpica ni motoric.....pogledaj ti sa dijag parametre i probaj aktuatore mada prvo provjeri prvo te zice ali nije ni do njih sto pumpica nece.
sumnjas na prekidac?
Prvo žice u pregibu,pa onda dalje,ako bude trebalo.