Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav drugari, posto mi nesto lupa sa suvozaceve strane a treba mi auto za put za novu godinu, resih to da promenim. Kako sam čitao na forumu da uglavnom prouzrokuje lupanje remenica alternatora, resih da je zamenim(remenica radilice je promenjena) ali ovaj moj doblo nema jednosmernu remenicu nego ima običnu, sada sam u nedoumici da li je prethodni vlasnik menjao i stavio običnu ili moj auto fabrički nema jednosmernu remenicu? Uglavnom gledao sam svaki jtd je ima(moj auto je fiat doblo 1.9 jtd 2002 God) gledao sam i polovne alternatore i svaki ima jednosmernu remenicu, ali kako mogu 100 posto da budem siguran da li je ima ili nema? Da li neko zna?
Zadnja izmjena od Nele11 (21-12-2016 20:37:52)
ima
mehanikus
pa ako nemas vibracije zasto da stavljas plivajucu,ja sam video modele sa obicnom remenicom
Pirke
samo je navrni mozda je i tvorniccki tako ali imaces mirni rad motora na leru
vidi kako se ponasa kad iskljucis sve potrošače,svetla,...jel se smanje vibracije španera?mozda je i sam španer oslabio....
mehanikus
Kada uključim svetla malo se smanje vibracije, isto i kada okrenem blago volan u stranu, prestanu skoro skroz vibracije. Spanere sam menjao do sada 3 ili 4 komada i sa svakim se isto ponaša
nesto nevalja,vidi sta nije u redu...za majstora je to igrarija...
mehanikus
Nema taj auto jednosmjernu remenicu, ali može da se stavi i puno lepše radi posle
Kad tako skace natezac u vecini slucajeva remenica nije u redu, ja se vodim tom logikom...