Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
kodiro sam dizne ponovo jer zna se desit da kad se skida klema ili same dizne da motorna elektronika ne prepozna dizne ali to je jedan od sto slucajeva probo sam i na sprej i nece opet ono ko javi se ali se brzo ugasi sto je i logicno ako mu ne dolazi gorivo sad da je je kompresija slaba ne bi upalio na sprej a kompresija je ok kad sam mjerio sto ima logike da je senzor jer on je taj koji daje signale u kompijuter pa na dizne ujutro nosim drugom bosisti pumpu ako i on kaze da je dobra mjenjam senzor
pumpa provjerena dizne opet provjerene senzori provjereni daju impulse na dizne sve izmenjano i provjereno opet nece da upali kompresija top zubcenje da ne moze bit bolje imal ko da moze malo pomoc pogurat sa kojim savjetom
Šta si rekao za senzor bregaste?
ako je sve u redu što kazeš,nešto si prevideo....možda je loša nafta(sipali benzin....)probaj sa novim dizelom....
mehanikus
spojio sam na flasu novo gorivo a sto se tice senzora zamjenio sam senzore ali auto nece da upali
Imali koja greska
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
ima ne dovrsen obd 2 ciklus i neso oko abs pumpe ne mogu se sad sjetit tacno u vezi lijevog prednjeg tocka
Kolega bez ljutnje ali ti nesto ili si predvideo ili nisi dobro nesto pregledao jer jednostavno je nemoguce ima pritisak kako kazes a mi ne znamo koliki je prilikom verglanja,stuju na diznama ima regulatoru ima immo nije oumpa u redu dizne u redu faza u redu on nece da upali senzore si menjao i on ne pali imali to klipove unutra u motoru
drvena kajla je zakon
ima klipove, kaže javi se na sprej
Zadnja izmjena od djurkic ljubisa (29-10-2015 23:28:06)
mehanikus
ima klipove,
kaže javi se na sprej
hvala kolega to sam zaboravio....naci ima i klipove a opet ne pali
Zadnja izmjena od alexa2406 (30-10-2015 00:22:30)
drvena kajla je zakon
druze i ja to sam sebi isto kazem danas mi je bilo jos sest majstora kolega svi sute al et ima negdje greska neka sitnica sutra je novi dan i nova nafaka probat cu zamjenit opet senzore jer moze se desit da daju signal al u pogresno vrijeme pa et javim vam
Jel taj model ima ispod plastike akumulatora modul za ubrizgavanje
Pirke
ljudi upalio sam auto neko je ranije pokuso cipovat auto i najvjerovatnije je da je neki amater u pitanju ili sta ja znam vec nije ni bitno parametri su pobrkani totalno cim upalim auto na leru pali mi turbinu egr ne prepoznaje uopste i ne moze da uskladi gorivo i zrak koji prima znaci treba mi pomoc ne mogu da nadjem parametre da ga vratim na fabricko ako neko ima neku mapu isprobanu i sigurnu puno bi mi pomogla da trazim ovdje po nekim servisima i tak to odma ce rec da nije to to al svim ovim sto sam do sad uradio me je navelo na to
Zameni ti ecu za svaki slucaj
kazu da nece moci upalit nikako
sad ne znam koliko je to istina
broj kompijutera je 3M51-12A650-LB
nema niko da moze upisat orginalne parametre jer je neko sa galjetom 2 pokuso cipovat auto i nije nista uradjeno osim sto je sve pokvario
pozdrav drug.jel bi mi poslao skicu alata bio bih ti puno zahvalan
mozda ce trebati nekome da nerazubljuje lanac na fordu 1.8tdci
Zadnja izmjena od djurkic ljubisa (04-07-2017 21:39:10)
mehanikus