Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
mislim da je ovaj do 08.2009 mada nisam siguran
ide ovaj za 2,0 cagc.. swag oe 03L 121 113a
![]()
pa ti vidi sad koji ti lepši
Ljudi puno vam hvala na savetima, u sredu ce majstor menjati oba pa cu javiti kako je sve proslo.
Sve najbolje vam zelim u Novoj 2018
Mislim da ti je dobro najprije promjenit majstora.
Upali hladan auto i nakon 10 minuta provjeri dali ti se obje cijevi na hladnjaku motora griju približno ravnomjerno. Ako da znaš šta je, termostat motora. Kao dodatnu provjeru zabij karton naprijed pred hladnjake (sjeti se Lada i Stojadina sa linoleumima na maski) i probaj se vozit pa vidi kava će bit temperatura. Glavni termostat otvara oko 90°C. Grijač kabine ne može u tolikoj mjeri oduzimati temperaturu motoru pogotovo kad pogasiš grijanje u autu, kroz njega prolazi rashladno sredstvo ali su klapne zatvorene i nema predaje temperature.
Bravo kompis zato sam i pitao jel manuelni ili automatski menjac..
Ako je manuelni onda teško da ima taj iza glave motora. Zameni onaj kod alternatora i vozi. Inače ona prva slika je slika tog drugog termostata.
Zadnja izmjena od Maybach_ (19-12-2017 10:00:44)
Sto nemas u vuglu potrazi na googlu!
Mislim da ti je dobro najprije promjenit majstora.
Upali hladan auto i nakon 10 minuta provjeri dali ti se obje cijevi na hladnjaku motora griju približno ravnomjerno. Ako da znaš šta je, termostat motora. Kao dodatnu provjeru zabij karton naprijed pred hladnjake (sjeti se Lada i Stojadina sa linoleumima na maski) i probaj se vozit pa vidi kava će bit temperatura. Glavni termostat otvara oko 90°C. Grijač kabine ne može u tolikoj mjeri oduzimati temperaturu motoru pogotovo kad pogasiš grijanje u autu, kroz njega prolazi rashladno sredstvo ali su klapne zatvorene i nema predaje temperature.
Da upravo to prijatelju, temp u gornjoj i donjoj cevi kako sam vec napisao je skoro pa ista, samim tim je izgleda otisao taj glavni termostat.
Ja dok sam sve ovo testirao nisam ni palio grejanje u autu uopste, kako mi ona ne bi dodatno hladila temp antifriza. Sutra cemo videti sta kaze.
jos jednom svima hvala do neba!
Ovakve "obožavam" koji se na netu raspituju pa onda dođu pamet dijelit u radionu, mada ni ovaj "majstor" nije majstor, danas se svako naziva majstorom.....
Ne pitaj me ono što ne znam !
drugari konacno da vam javim, zamenjen glavni iza alternatora i sve radi kao sat. Temp zakuca na 90C , potrosnja se vratila na svoje , jednom recju milinica...
hvala svima na podrsci i savetima.
Kolika rasprava oko jednog termostata
Moraš vidit na Mercedes forumu "problema" s CDI I temperaturom
Nema tu sta da se prica i prepricava i pametuje...stavi karton naprijed ka na tamica i vozi...
@)).....
Moraš vidit na Mercedes forumu "problema" s CDI I temperaturom
Auuuu sad mi je žal kaj sam izbačen s tog foruma još odavno... Kakvih tam bilo "stručnjaka"
Ne pitaj me ono što ne znam !
Radi se o ovlašćenom servisu, po rečima pokretača teme.
Ovakve "obožavam" koji se na netu raspituju pa onda dođu pamet dijelit u radionu, mada ni ovaj "majstor" nije majstor, danas se svako naziva majstorom.....