ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 25-10-2009 18:59:16

Benjamin
elproger
Iz: Zagreb
Registrovan: 20-07-2009
Komentari: 32

Trebam uslugu za Chrysler autoradio

Starom mi je ruknuo akumulator i radio se zakljucao a coda naranvo nemamo.

Jel ima ko program da mi izgenerira code.Bio bi jako zahvalan.

Evo slika s podacima od radia:

#2 25-10-2009 20:26:46

Digitech
elproger
Iz: Nisa
Registrovan: 31-08-2009
Komentari: 367

Re: Trebam uslugu za Chrysler autoradio

Lepljiv: PRAVILA PODFORUMA - OBAVEZNO PROCITATI od acom

Prepreka je samo nasa masta...

#3 25-10-2009 21:27:03

makkki79
elproger
Iz: Srbija
Registrovan: 25-03-2009
Komentari: 767

Bili bih i mi tebi zahvalni da iscitas smd eeprom 24c01 i postavis dump pa dobijes code, drugacije nece moci nikako, ako neznas kako se ovo radi odnesi u najblizi tv servis da te nebi bolela glava od razmisljanja, lepo ti je kolega u prethodnom postu rekao procitaj pravila foruma i bice ti sve jasno!

Pozdrav!!!

Nije je znanje znati i za sebe ga zadrzati, vec je znanje znati i potrebnima ga podeliti!!!

#4 26-10-2009 23:17:37

Benjamin
elproger

Bas gledma par postova tu na forumu....i zakljucio sma da je ovo jedan do nejnekulturnijih foruma na koji sam regan....sam sam admin na nekoliko foruma i clan mnogobrojnih foruma i tamo ljudi ljepo objasne pogresku i ljepo ko covijeka te upute...

a ne ovdje svaki drugi post neki bahati odgovor ko da je pol foruma bog i batina ovdje...stvanro mi to nije jasno..

Nisam imao nikad s tim posla pa neznam kak iscitati...kuzim se nesto u elektroniku..glup nisam...da me neko uputi na neki tutorial kako se moze iscitati taj kod probat cu..naranvo ako za to nije ptreba neka aparatura za iscitavanja...

Ak ima opce ko volje tu ista pomoc..ak ne isto dobro..rijesit cu na drugi nacin i dobro.

#5 26-10-2009 23:24:53

wilco
elproger
Registrovan: 29-04-2009
Komentari: 243

Pravila su pravila i sta se tu moze. Da bi ti sam dekodirao radio treba ti alat koji moras da kupis i koji nije jeftin. I  sve to pod uslovom da si jos i talentovan za elektroniku. Kad se sve sabere i oduzme ne isplati se to pokusavati ako mislis da odradis samo taj radio.
Ovde ima nekoliko decodera iz Zagreba pa ti preporucujem da im se javis i zavrsis posao.

Pozdrav !

#6 27-10-2009 00:20:01

skyline-GTR
Moderator
Iz: Bosanska Krupa / BiH
Registrovan: 28-04-2009
Komentari: 1,885

evo benjamine da ti olaksam ... imas ovdje na forumu konekretno kolega Tachomat njemu posalji pp on dekodira i radi taj posao u zagrebu

pozdrav

UCOT - Universal Code Off Tool

#7 27-10-2009 00:31:11

acom
Administrator
Registrovan: 20-04-2008
Komentari: 3,959
Website

Hehe, i covjek kaze da je forum nekulturan ...  smile

---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---

#8 27-10-2009 00:39:33

kid
elproger
Iz: Sarajevo
Registrovan: 08-03-2009
Komentari: 374

Svi bi da generisu pa poslije ljudi koji rade posao sa kupljenim alatom lemilo i ostalo su cak i bezobrazni sto uopste to naplacuju.

#9 27-10-2009 02:20:08

Benjamin
elproger

Pa takav odgovor mi je neko mogao u pocetku dat.

Jednostavo i lako.

Ja znam da ima tih generatora kaj mogu iz serijskog coda izvuc te neke kodove za otkljucati pa sam ovdje postavio topic s pitanjem dal mozda neko ima pa da mi prosljedi kod ili nekako pomogne jel se nisam s tim nikad detaljnije bavio a imam neke adrese kaj sma dobio di decki to rade...pa cu platiti nije problem ali sam ovdje najprije pitao reko mozda neko moze nekako pomoc.

Kak ide ono tko pita ne skita.

Da je neki obicni radio nebi se s tim niti zamarao kupio novi za 300kn sam da svira i bok..ali kad je ovaj neki sugavi din 2 i jos ima komande na volanu pa mi je bezveze nekaj kemijati..vratim orginal i miran sam.

Kolko to decki naplacuju inace kaj rade kak se to krece?

#10 27-10-2009 02:44:10

wilco
elproger
Registrovan: 29-04-2009
Komentari: 243

Evo izvoli, na ovoj strani pri dnu smo bas raspravljali o tome.
Sad se setih, ti jos ne mozes da vidis linkove. Nista, ovako,  otidi na:
Auto radio /Auto navigacija  pa tu nadji temu: dekodiranje opelovog radia od solenoid   -->stranica 2

Pozdrav !

#11 27-10-2009 09:01:08

acom
Administrator
Registrovan: 20-04-2008
Komentari: 3,959
Website

@wilco: Sada se mogu postavljati html linkovi koji linkaju na elprog.com i biti ce vidljivi za sve, samo se moraju pisati sa kompletnim kodom ("http://www.elprog.com/...")
npr. 

wilco napisao:

Evo izvoli, na ovoj strani pri dnu smo bas raspravljali o tome.
Sad se setih, ti jos ne mozes da vidis linkove. Nista, ovako,  otidi na:
Auto radio /Auto navigacija  pa tu nadji temu: dekodiranje opelovog radia od solenoid   -->stranica 2

Pozdrav !

---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---

Korisnik koji je napisao "Hvala" za ovaj komentar: wilco

#12 27-10-2009 17:35:22

skyline-GTR
Moderator
Iz: Bosanska Krupa / BiH
Registrovan: 28-04-2009
Komentari: 1,885

Benjamin napisao:

Kolko to decki naplacuju inace kaj rade kak se to krece?

kao sto rekoh kontaktiraj kolegu Tachomat on ce ti reci cjenu,nadam se da ces se i sam u nju uklopiti

ziv bio

pozz...

UCOT - Universal Code Off Tool

#13 04-11-2009 03:10:53

Code-servis
elproger
Iz: Pecigrad
Registrovan: 13-10-2009
Komentari: 40

Benjamine  rijesi li ti radio?
ako nisi rijesio a nanese te put kroz Slunj javi se i bice rijesen besplatno.A ako dodjes u Veliku Kladusu ja cu ti pomoci da ga dekodiras i ja castim kavom.A ti castis kad dodjem u ZG.I nije to sveto pismo ali kao pocetnik ces vidjeti sta sve treba da se dodje do coda u nekom aparatu.Bio to mobitel ili radio.Bok pa se cujemo

Licemjerstvo je bolest svake zajednice. To je bolest koja ruši sve ispred sebe ne birajuæi samo pojedince nego društva u cijelosti........

Board footer