Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
nedavno sam imao problem sa remenicom na alternatoru u skenika 1.9 dci. majstori su rekli da je ona bila loša i ONA je napravila prolem :kidanje mikro remena on se podvlaèi pod zupèasti i onda havarija . e sad imam pitanje ? kažu da se može staviti obièna (ovu orginalnu zovu kuplung remenica ) zna li neko nešto o tome ?
Zadnja izmjena od edinreno (12-11-2009 23:46:48)
Kao i na veæini alternatora na CDI-DCI-TDI motorima, moguèe je staviti fiksnu remenicu što se tièe ugradnje u fizièkom smislu. Problem je to što æe ona stvarati oscilacije napetosti remena isto kao kad je na autu neispravna originalna. Znaèi, može se, ali remen æe se raspasti, a možda i još koja rolica. Trajnog rješenja nema, možeš samo kupiti tzv. kuplung-remenicu kakva je originalna ali naði ju negdje gdje je dovoljno jeftina da ju možeš mijenjati kad i zupèasti. Cijene se kreæu 300-900 kuna u maloprodaji.
Nadam se da ti je ova informacija od pomoæi.
Pozdrav
Poslusaj kolegu za tvoje dobro a pitaj majstora posto ti to predlaze dava li kakvu garanciju za to prvo da se nece raspasti kais, drugo da se nece raspasti natezac pk kaisa i da nedodje do vece havarije.
stavis obicnu pa strada remenica-plivajuca radilice mnogo brze nego sto treba
elektroservis kod kareta, remenica takodje kuplung, ali po informacijama mog prijatelja koji je istu takvu ugradio puno bolja od orginalne.
on ima scenic 2000god i nakon sto ju je postavio nema nikakvih problema... kuplung sistem rjesen efikasnije... bila je 145KM...
ali najbolje skines, odneses i 100% uzmes odgovarajucu...
ovo je u sarajevu i ne znam gdje se ti nalazis...
sretno...
ja napisah da sam imao problem i riješio sam ga kupvinom orginalne, ali sam èuo da stavljaju ovu drugu. pa pomislih da možda ova druga nije "bolja". sad zasad nemam problema i nadam se da ih neæu ni imati ,a po vašim odgovorima samo kuplung dolazi U OBZIR ZA JEDNO 80000 KM.
Imao sam dosta sluèajeva sa jednosmjernim remenicama. Na jednom VW Polu su majstori ugradili obiènu remenicu i pojeo je mikro remen za 200 km, s tim da je u leru punio preko 15.5V. Ukratko, gdje god je bila jednosmjerna remenica - treba je ponovno stavit i gotovo. Èak sam na nekoliko auti (uglavnom VAG grupacije) ugradio jednosmjerne remenice na alternatore da bi sprijeèio divljanje i prijevremeno raspadanje natezaèa mikro remena.
sa fiksnom remenicom najviše trpi rotor alternatora jer nagle promjene okretaja kidaju rotor a remenica sa kvaèilom dozvoli dase rotor još vrti i nakon puštanja gasa
Jos da dodam da trpi i natezac pk kaisa
Ne samo rotor nego i sve ostalo u sistemu kretanja kaisa koji pokrace alternator,zatazac,kais,mora negde da postoji balans za energiju koja se skupu prilikom kratanja sistema u smeru okretanja,a prilikom oduzimanaj gas ata se energija oduzme,ali sistem tezi da se krece po inerciji jos neko vreme.E za to sluzi kvacilo alternatora.I kupi inu i ne beri brigu,jeste malo skuplja ali se debelo isplati
druze stavi remenicu sa kvacilom kupi marke ina i rahat si opet oko 100 000 km
potpisujem, u originalu na tvom renaultu je remenica sa gumenom podlogom (to u servisu nazivaju kuplung remenicom a u stvari je to remenica sa amortizerom) stavi remenicu sa kvacilom od ine kao sto je kolega naveo imas od 6 kanala koja bez problema ide na renault vozila sa 5 kanala i miran si......
Carpe Diem.......
druže ako ti je nova remenica sa kvaèilom preskupa kao što jest potraži dobrog tokara da tvoju staru remenicu centrira i dobro je zavari napomena to ti je samo privremeno rješenje,stalno rješenje kao što su kolege naveli nova orig.remenica
da dodam još trpi remenica na radilici koja je takoðer u gumi koja je u dva dijela ako se stavi obièna remenica
da dodam netrpi samo remen i španer nego remenica na radilici koja je iz dva dijela zalivena gumom a nije baš jeftina
prijatelju ako ti se auto jos vozi kupi sebi original remenicu s kvacilom marke BOSCH ili kao sto su kolege kazale INA
da Vas više ne zamaram Ja sam kupio orginalnu i ugradio je , ali sam èuo kako se stavlja i drugaèija jer je dosta jeftinija .nadam se da je dosta ljudi ovo proèitalo i da ni sluèajno ne stavljaju ništa osim orginala.
nov deo je najbolji,a sve ostalo je seprtlja,a seprtlja se radi samo za prvu pomoc
da Vas više ne zamaram Ja sam kupio orginalnu i ugradio je , ali sam èuo kako se stavlja i drugaèija jer je dosta jeftinija .nadam se da je dosta ljudi ovo proèitalo i da ni sluèajno ne stavljaju ništa osim orginala.
pa prijatelju INA remenice i jesu original premda u servisima kazu da nisu, ali alternatore ne proizvodi renault ili vw, nego valeo, bosch, hitachi itd i u 1. ugradnji remenica na alt. je stavljana INA!!
Carpe Diem.......
INA radi remenice za prvu ugradnju, stoga je sigurno dobra. A ako se kupi i od kojeg drugog proizvoðaèa ( ruville i sl.) u kutiji se opet dobije INA.