ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 23-03-2009 21:38:37

solenoid
Član
Registrovan: 01-12-2008
Komentari: 3

VW GOLF IV-kvar ABS-a

Imam problem sa ABS-om,dogaða se sljedeæe:prilikom vožnje dogaða se da iznad brzine 20km/h pali se almpica ABS-a i lampica koja pokazuje kad je povuèena ruèna,manjak ulja u koèionom sistemu.itd zajedno sa ujednaèenim zvuènim signalom.Dok se to ne popali prilikom dijagnosticiranja svi senzori pokazuju jednaku brzinu,ne može se oèitati nikakva greška na vozilu(isprovano sa bosch kts-om i atal actiom 511)testirane pojedine komponente ABS-a pojedinaèno,s atalom u pokretu.Sve dok ne poène prikazivati grešku dijagnostika je spojena s ECU-om ABS-a,nakon toga onemoguæen je pristup ABS-sistemu.Kopao sam po forumima i najèešæe mi se ukazivalo na kvarove instalacije ABS-a,provjerio sam osiguraèe 30A-ske kod akumulatora,kuæište njihovo,sam konektor i pinove na njima,niti je korodiralo niti je oslabio spoj,konektor koji napaja elektromotor ABS-a,osiguraè 5A gdje su svi osiguraèi s desne strane(spoj dobar i žica s unutarnje strane),spojevi na senzorima svi u redu bez oksidacije i mehanièkih ošteæenja kablova,konektor koji se spaja na ECU od ABS-a(nema krozije niti se što klima).ECU ABS-a je firme ATE Bremsen.
Štop prekidaè je ispravan,koèiono ulje je u blizini maksimuma,izmjenjeno novim.Disk ploèice su minimalno potrošene. Ne znam više što uèiniti,sumnjam na ECU od ABS-a,da li je moguæ popravak istog u smislu prelemljavanja loših kontkata ili nešto treæe.Molim pomoæ!!!

Pozzz!

#2 30-03-2009 21:42:18

elvis
elproger
Iz: S.Most BiH
Registrovan: 19-01-2009
Komentari: 111

Re: VW GOLF IV-kvar ABS-a

konektuj se na instrument tablu ako bude javljao nedostatak poruke od ECU-a ABS onda  on ne valja.Takve iste simptome sam imao kod Pasata i uvijek je bilo do ECU!

#3 07-04-2009 09:14:14

edvard.mondo
Član
Registrovan: 06-04-2009
Komentari: 1

solenoid napisao:

Kopao sam po forumima

Pozzz!

prpbaj po ruskim oni cak i pokazuju popravak cipa u ABS elektronici na B5

#4 30-06-2009 00:16:51

Gojak AMER
elproger
Iz: BiH;Sarajevo
Registrovan: 22-01-2009
Komentari: 211
Website

Možete li mi pomoæi sa savijetom,na VW BORA 1,9 SDI se upalila ABS i kada sam prikopèao vag com 704.1 mi je izbacio da je greška sa oznakom 01276 hidraulik-abs-pumpa V64.Dali mi možete iz iskustva reæi šta bi trebalo da je kvar jer nisam siguran i kada izbrišem grešku i krenem vozilom nakon 200 metara se ABS upali i javlja mi da je greška sporadièna 01276 hidraulièna pumpa za abs V64.

#5 11-11-2009 01:58:10

LucYfer
Član
Registrovan: 11-11-2009
Komentari: 1

Solenoid, jel rešen kvar? Imam isti problem sa Borom... Pozdrav

#6 17-11-2009 15:52:31

koyot
Expert
Iz: Kladanj, BiH
Registrovan: 18-07-2009
Komentari: 3,000

zar nevidis daje tema postavljena 23-marta ,i kao po obicaju od onog ko pokrene topik vise ni traga ni glasa. a sto se tice tvog problema opisi koje auto koja godina model vrsta kvara itd pace se neko nac da pomogne-pozzdrav

atm tuning
electronic key

------------------------

#7 24-11-2009 01:59:41

gojic.elektro
elproger
Iz: Stanari _ Doboj,BIH
Registrovan: 22-11-2009
Komentari: 110

provjerite kontakte na osiguracima na akumulatoru/ona tri od 30 A/. ja sam imao takav problem koji mnogi nisu mogli da rijese.

#8 24-11-2009 10:54:32

klcu
elproger
Iz: Zagreb
Registrovan: 24-08-2009
Komentari: 211

gojic.elektro napisao:

provjerite kontakte na osiguracima na akumulatoru/ona tri od 30 A/. ja sam imao takav problem koji mnogi nisu mogli da rijese.

potpis , imao sam isti slucaj . sve je bilo ok dok  se prvi puta pumpa ne ukljuci  i napravi  pad napona na losem kontaktu .

Board footer