Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam laptop s 2 com porta, noviji koji ima sata disk.
E sad još nisam probao instalirati win 98, pa me zanima na njemu imam instalirane Xp dali može bootanje preko usba i visa na usbu ili ako ne preko cda.
ja imam vizu na 98,perfektno radi.na jednom starom kompu.na drugom novijem imam xp i nisam uspeo da je napravim bas je prekomplikovano.za xp ti treba visa boot cd sa kojim pokreces visu,i bitno je da je xp podesen na 32fatha,ako nije,nece ti raditi,kod mene je to bio problem i zato sam odustao od xp
ja ju imam i na fix i na jednom laptopu, ali sad sam nabavio nesto jako dobro, ,Panasonic CF-19 pa bi napravio i na njemu da mi radi
a ako imam usb boot s fat32, sta ima veze koji je verzija na hardu sistema
napravi sebi virtualni win 98 na xp-u i trebalo bi radit onda....
ja inace nikad tu visu nisam koristio al mislim da moze tako .... neka me neko ispravi
Visa hoce dva ("prava" ) COM porta i ni sa kakvim USB simulatorima nece raditi. Bar ja jos nisam cuo....
imam dva prava, a zanima me boot usb ili cd a da visa radi
Nevidim zasto nebi radilo na win XP, samo treba particiju na kojoj je VISA postaviti kao FAT32 i napraviti dual boot, ja obicno zapocnem instalacijom win98 prekinem na pola i pokrenem istalaciju XP tako da XP prepozna da je nekad bio win98 onda kada se podize sistem, ponudi opcije: win98 ili winxp, izaberete win98 i onda ide standardna procedura:
c:
cd \visa
vstart
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
a ako je sata disk? tj kontroler, onda win98 kako instaalirati?
Izgleda da sam uspjeo
Za sada mi radi:
Boot s sticka, imate sve ovdje:
pokreæe visu
stavio sam ju u autoexec.bat tako da ide automatski
treba joj od paljenja 10sec da se pokrene
još da probam na auto i to je to
Zadnja izmjena od alldecode (06-12-2009 03:24:12)
Mozes napraviti i sa dosboxom, ima vec tema... Pokrenes iz WinXP i sve radi, moze cak i ako nemas prave com portove
When you have everyting under control, youre not fast enough!
imas li kakav link ili nesto di se opisuje to sa dosboxom?
Aj pogledacu posle tacno, nasao sam na nekom ruskom forumu... kucao na guglu "visa uniscan winxp" ili tako nekako. U sustini je prosto, instalira se dosbox, podese se portovi i brzina procesora, da bi se izbeglo ono glupo "unreliable clock", mountuje se folder u kom je visa i pokrene se. Ja sam to popakovao u autoexec.bat dosboxa i to je to.
aj pogle jer sam ja bas pokusao nesto sada upravo i nece mi ju nikako pokrenuti.....
Da li ima neko shemu i softver za visu uniscan koja moze da radi bez microocontrolera i eeproma i na jedan serijski port.
Cuo sam da postoji takva verzija mislim da je krekovana.
Pozdrav
Edo, poslao sam ti mail
Ja bih je sam radio ali ja ne mogu da uradim
dvoslojnu stampu sa metalizacijom a plus toga nema ni elektricne sheme.
Ima li neko mozda jednostrani pcb za ovu verziju vise.
Pozdrav
Zadnja izmjena od Predrag Raickovic (18-12-2009 04:52:02)
dobio sam mail....danas se probam poigrati sa time pa javim kaj sam napravio...
hvala