Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Ljudi imam problem s astrom, a on zvuèi ovako. Kada je upalim, dok je hladna, ler je na nekih 1500 obrtaja te prilikom iskljuèenja æoka ler se sam diže na nekih 2000-2100 obrtaja te se onda spušta na normalu. Potom je nemirna na leru, lagano se zaletava. Grešaka nema, bio sam i u ovlaštenom opelovom servisu, èistio sam EGR ventil i motoriæ minimuma (probao sam staviti drugi), fals zrak ne vuèe, barem ga ja nisam pronašao, dao sam èistiti injektore, troši mi nekih 10l/100km. Bilo bi mi drago da mi pomognete!
gledali ste na diag parametre senzora temperature.....?
u radioni gdje radim nisam mogao uæi u prametre, a ovi u servisu su rekli da je sve ok i da je zadnji software u ecm-u. Nego sam èuo da bi moglo biti da treba zupèasti uštelati, ato još nisam gledao, na grubo je ok
Zar nema nitko neki koristan savjet, uputu bilo šta
Neka ti netko testira i spremi nešto od parametara ako može pa okaèi ovde da se pogleda....
i preko dijagnoze relativno mozes vidjeti uzubljenje ali ne tocno, pogledaj kut palenja i recimo
vrijednost pritiska usisne grane odn. vakuum
pogledaj malo bolje iako meni ovo izgleda kao fals zrak
Èim nabavim parametre javljam vam, svaki savjet mi je koristan
Za falš zrak probaj špricat start sprej oko crijeva vakuma, injektora i slièno pa ako mijenja ler gas tu je jedan od moguèih problema
Falš zrak ti vuce pogledaj crijevo na usisnojgrani sa donje strane zna da pukne .
Procisti klapnu
Za falš zrak æu sutra opet provjeriti, ne znam nekako mi je lijena èak i u prvoj brzini kada dam naglo gas kada kreæem nije živahne, i još da kažem ne mogu držati gas recimo na 1500 obrtaja èim malo dodam gas s lera ode na 2000 obrtaja. Klapnu gasa sam èistio.
Falš zrak ne vuèe, gledao sam i s start sprejom, zupèasti je dobro uzubljen a on se i dalje zaletava. Da li bi ga mogao zezati katalizator?, pošto je jedva prošao ekotest ili da ga možda ne zeza ecm (da li se da on popravljati)
Ima li netko podatke, vrijednosti otpora od indikatora temperature, pošto ne mogu da vidim parametre sa svojim testerom
Ima li netko podatke, vrijednosti otpora od indikatora temperature, pošto ne mogu da vidim parametre sa svojim testerom
Imaš u autodati
Ne pitaj me ono što ne znam !
Da li paše MAF senzor od kojeg drugog auta ili treba baš biti od toga modela, htio bi to probati promjeniti za probu
sada kada su dani malo hladniji u jutro kada ga upalim radi na nekih 1200rpm i polako se smanjuje ler (bez da ga prethodno poveæa) ali i dalje se zaletava (manje ali još se primjeti) i dalje ne mogu održavati gas manje ispod 2000rpm. Ovaj auto æe me izluditi.
imao isti problem. i u pitanju je bio softwer
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
imao isti problem. i u pitanju je bio softwer
e sad si ubio covjeka u pojam...
nisam vidio jel to kvar na autu ili si ga dobio takvog? dakle nekad je bio uredan kod tebe? ako nemas nikakvu gresku na diagnozi jedini nacin je da odes do nekoga tko ima ozbiljniju diagnozu pa da otvorite ono sto zovemo trenutne vrijednosti..
otvoris parametre i pokusavas shvatit sto se desava..kao sto kolege rekose cesto je kod njih temp.senzor motora,pedala gasa,fals zrak..to je ono sto je tipicno za taj auto..ostalo sto bi moglo biti ovisi o tome koliki si basuz.da vidio sam ih kojima je pukla kajla dolje na remenici radilice pa je senzor okretaja malo fulao gore malo dole..al me taj iskaro...skido sam i glavu uvjeren da je nesto gadno krepalo..
ne vrijedi mjenjat djelove za probu...
JAKO DOBAR OVAJ SAVJET sa start sprejom..svaka cast super ideja..cesto me to mucilo a ovo je super ideja..
Eto mene ponovo s ovim problemom i došao sam do slijedečeg, motor radi na leru isčupam vakum za odzračivanje rezervara i onda kada se smiri rad motora ištekam motorić lera onda uštekam nazad crijevo vakuuma i auto radi mirno na leru i pelenje je onda na nekih 7-10 supnjeva i miruje i mogu lagano dodavati gas, a čim uštekam motorić počne varirat i nemirno raditi na leru, e sada me muči u čemu je problem ako netko možda zna
Merne vrednosti radnih parametara iščitane pouzdanim skenerom ili osciloskopom ćeš nam dati ili da se snalazimo?
OP-COM 100219a - PC based diagnostic tool
Date and time>,17/02/2011. 19:4705
Workshop information:
hkj
Selected model>,1998,Astra-G,Engine,X 14 XE
Control Unit:
Keyword #1: EF
Keyword #2: 8F
Normal timing parameter set.
VIN: W0L0TGF48W5220185
RepairShopCodeOrTesterSerialNumber: Not programmed
ProgrammingDate: FFFFFFFF
systemSupplierECUHardwareNumber: DEL 0109212779
vehicleManufacturerECUHardwareNumber 09361069 CL
systemSupplierECUSoftwareNumber: CMXZ
systemSupplierECUSoftwareVersionNumber: 0004
exhaustRegulationOrTypeApprovalNumber: D98004
systemNameOrEngineType: X14XE
Identifier: 0901
CalibrationDate: P0698A13
Measuring blocks information:
Battery Voltage,14.3 V
Blink Code Request,Inactive 12V
Fuel Pump Relay,Active 0V
TPS Signal (Throttle Position Sensor),0 %
TPS Signal (Throttle Position Sensor),0.57 V
MAP Sensor (Manifold Absolute Pressure),0.47 bar
MAP Sensor (Manifold Absolute Pressure),1.95 V
Coolant Temperature,87 °C
Coolant Temperature,2.12 V
Intake Air Temperature,9 °C
Intake Air Temperature,3.68 V
A/C Coding (Air Conditioning),A/C Detected
A/C Information Switch (Air Conditioning),Inactive 0V
A/C Load Signal (Air Conditioning),Inactive
A/C Pressure,3.00 bar
Telltale (Check Light),Off 12V
Injection Pulse,3.4 ms
Clear Flood Mode,Inactive
Spark Angle before TDC (Top Dead Centre),3 °CA
Knock Cell Number,10
Cyl.1 Knock Retard,0 °CA
Cyl.2 Knock Retard,0 °CA
Cyl.3 Knock Retard,0 °CA
Cyl.4 Knock Retard,0 °CA
EGR Position Command (Exhaust- Gas Recirculation),0 %
EGR Position Feedback (Exhaust Gas Recirculation),0 %
EGR Position Feedback (Exhaust Gas Recirculation),0.60 V
Fuel Tank Ventilation Valve,0 %
O2 Sensor,809 mV
Air/Fuel Ratio,14.6
O2 Sensor Loop,Closed
Air/Fuel Status,Rich
O2 Integrator,127
O2-Loop BLM Enable (Block Learn Map),Active
O2 BLM Cell Number (Block Learn Multiplier),18
O2 BLM Cell Content (Block Learn Multiplier),115
O2 Sensor Heater,Active
Engine Speed,775 RPM
Idle Air Control,39 Steps
IAC Control Enable (Idle Air Control),Active
Desired Engine Idle Speed,775 RPM
Idle Adjust,Not Modified
Engine Load,9 %
A/C Request (Air Conditioning),Inactive 12V
Vehicle Speed Pulse,Not Received
Vehicle Speed,0 km/h
Dec. Fuel Cutoff (Deceleration),Inactive
Full Load Enrichment,Inactive
Immobiliser Function Programmed,Yes
Security Wait Time,Inactive
Koliko sam skontao po predzadnjem postu motoric ler gasa ti i jest uzrok imao istu astru G sa 1.4 motorom i poslije velikog servisa javio mi se taj problem i majstor prizna da je skidao i cistio usis jer je bio sport filter i dosta se nakupilo taloga na usisu i kad je vratio motoric ler isto je bilo nece gasa ispod 2.000 nikako i non stop kazaljka od obrtaja setala i novi kad se ugradio moralo se resetovati vrijednosti dijagnostikom i nikad vise problema nijednog oko toga nije bilo
Notebook Maniac
Ok hvala, probat ću s drugim pa javim novosti
Pošto sičistio klapnu,čistio si i motorić leptira gasa. Posle te intervencije je potrebna adaptacija dijag. uređajem.
Dobra je ideja probati sa novim,ali je isto potrebna adaptacija.
Pogledom na iščitane parametre utvrdih neke nedoslednosti:
- O2 Sensor,809 mV
- Air/Fuel Ratio,14.6
- O2 Integrator,127
Moguće je da su posledica brzine (sporosti) obnavljanja prikaza...
Da se nadovezem uopste se ne radi adaptacija klapne kod tih motora.ili ja nisam naso uredjaj a proverio sam od techa opcoma pa do univerzalaca i nigde nemma za adaptaciju klapne kod tih motora-ispravite me ako gresim.poz
Pirke