Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
x5 kadse zagrije ne vuce najbolje mjenjo sam ulje i opet isto
dokje hladan sveje ok.molim vas pomoc
posalji ga u servis koji se bavi popravkom automatskih menjaca.
bice tu vise od promene ulja i ifiltera.
moj savet .
pozdrav!
best regards!
Tu se neshto pokwarilo
imam isti problem sa renolom laguna 2.2 dci tiptronik menjac, dosuo sam litru ulja u menjac i bilo je ok nej\kih mesec dana, posle sam sipao kompletno novo ulje ali ponavlja se problem cimanja kad ubacuje iz trece u drugu brzinu, narocito posle zustre voznje, znaci kad se zagrije ulje. Mada mislim da je problem u filteru jer ga nikako nisam mjenjao,a ulje gubi viskoznost i do 8 puta kad se zagrije sa 22stepena na 75 u toku voznje, pa i vise. Problem kod mjenjanja ulja je u tome sto je jako tesko sve da iscuri iz sistema. Kod mene staje oko 8 litara,a jedva da sam 5 iscuri znaci 3 litre starog ulja su i dalje u sistemu.Mislim da tvoj bmw ima slican problem
ja imam isti problem na laguni sa menjacem .. jesi li uspjeo to da rijesis???
u pitanju je 3.0 V6 ...
osim skidanja i reparacije nema drugog rjesenja bezveze se zamarat sa dosipanjem il mijenjanjem ulja
atm tuning
electronic key
------------------------
manometar na menjac ,na vruce
aoo... a ko to najbolje radi? i koliko otprilike kosta??
smije li tako da SE vozii?
smije smije samo udri dok nestane
atm tuning
electronic key
------------------------
koliko kosta ta reparacija,otprilike ??
Po ulju se moze utvrditi stanje u menjacu ako si sacuvao to staro ulje iskusan majstor po mirisu i boji zna dali su lameme gorele.
nemam ulje .. i dalje imam isti problem a zamijenio sam ulje.. Koji je najbolji servis da mi to pogleda??
nemas ulje al imas bar manometar kao sto rece mno26
nego reci koliko litara ulja si potrosio na zamjenu
mislim kolko litara
Zadnja izmjena od koyot (11-01-2010 15:39:26)
atm tuning
electronic key
------------------------
mislim oko 5litara ,to su mi mijenjali u ovlascenom servisu u podgorici.
ali prije i posle toga mi trza iz 1 u 2 i 3 u 2....
Mozda ti je samo guma kardana otisla.
je napisao skrivenu poruku za korisnika: Vladooo
atm tuning
electronic key
------------------------
Hmm e ovakoo, kad se zagrije menjac,posle nekih pola sata voznje pocinje da "zeza" prilikom saltanja iz 3 u 2 brzinu napravi blagi udar i prilikom prebacivanja iz 1 u 2.. i ponekad zna kao da "prokliza" dam gas i samo obrtaji narastu a auto ne krece.. sve ovo je pri manjim brzinama i na manje obrtaje 2000-3000...znaci kad je hladan nemam tih problema... ne znam koji je menjac , Laguna je 11/2003 3.0 V6...
p.s Zna li neko postoji li servis za menjace u Crnoj Gori??
ne shvaæam koja je svrha opisivanja kvara kad sigurno neæeš sam popravljati automatski mjenjaè,niti ti itko može pomoæi nekakvim savjetima koje æeš ti poslije iznositi majstoru kojem æeš prije ili kasnije morati otiæi...pametnije pitanje bi bilo: jel zna netko nekog dobrog majstora u blizini da mi provjeri auto?