Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima, moj prijatelj je kupnjom 704 verzije vag-com dobio inerface koji radi preko com porta. Interesira me dali netko možda ima
schemu takvog interface ? Možda bi bio nešto postojaniji jer ovaj kojeg imam nesmije dugo biti prikljuèen. Dogodilo mi se veè u dva navrata da mi jednostavno poèinje na nekm funkcijama prikazivati kako ovo nije registrirana verzija.A nakon ponovnog ukljuèivanja traži drivere za usb-serial port. Mjenjam ft232 ponovo programiram i opet radi, ali mislim da interface sa com verzijom nema ft232 pa tog problema nebi bilo.
Hvala!!
Ako je hex can 704 onda ne¹to ne valja, jer ova verzija ne postoji u verziji za fizièki com port.
Ako ti baca upozorenje, da ima¹ neregistriranu verziju i koristi¹ clon interface onda ti ne valja softwear verzija sa verzijom softa u atmegi, koja se nalazi u interface.
Ako ima interface ft232 onda se radi u virtualnom com portu, znaèi da kumunicira prko USB.Programiranje ti je potrebno kad soft regestrira pogre¹ni key u atmegi,
onda izvr¹i promenu u epromu, koji ubaci informacije za FT232 i odradi instalaciju drivera za interface u windows.
Hvala na veoma opširnom odgovoru, ali kad vršim programiranje program mi jednostavno oèita eprom ali kad htio ubaciti onaj *.ept file onda jednostavno pokazuje da nevidi eprom, a po zamjeni ft232 sve normalno proradi. Naravno , kad radim duže od recimo sat vremena , onda se dogodi da rikne vjerojatno neki segmenat u ft-u. i sve krepa . Neznam kako ali kolega ima tu 704 verziju sa com portom, nije baš susretljiv pa nemogu prouæiti detaljno. Uglavnom rekao mi je da kad je kupovao isti, dobio je hex-can sa usb, nije mu radio can vozila dok ova sa k ili kkl
radio bez problema. Reklamirao je dobavljaèu i ovaj mu je u zamjenu donio taj sa com portom.
Pozzzzzzzzzzzzz
Ako ti uvjek stvara problem u epromu, onda mora¹ ponovno izprogramirat atmegu 162, najeftivnija varijanta ti je uz pomoè stk200 i ponyprog.Ako ide¹ time putem javi, da ti ¹aljem bin za atmegu.Dok toga ne sredi¹, uvjek èe ti stvarat probleme sa eprom dumpom.
Hvala kolega, pokušat æu ponovo isprogramirati jedno i drugo imam neke fileove koje sam i prije koristio , naravno atmegu nisam , pokušat èu najprije oèitati pa vidjeti postoji li razlika, nego dali je netko radio vag tacho , imam problem nemogu nigdje nabaviti si9241, ako netko zna gdje
mogu u hrvatskoj, naravno po nekakvoj realnoj cijeni, nabaviti isti.
Hvala!!
mikim....odakle si?
..tesko da ces ocitati atmegu..
..tesko da ces ocitati atmegu..
Neznam kolega zašto bi bio problem, pa svaki eprom ima moguènost pisanja i èitanje , radio sam to isto prije nekih godinu dana ,i to sa PONY prog. Naravno ako nije zakljuèan.
mikim....odakle si?
Pa eto napisao sam VŽD, inaèe okolica Varaždina!
Možda ti znaš gdje mogu nabaviti Si9241 ???
Pozzzzzz
zeljolaki napisao:..tesko da ces ocitati atmegu..
Neznam kolega zašto bi bio problem, pa svaki eprom ima moguènost pisanja i èitanje , radio sam to isto prije nekih godinu dana ,i to sa PONY prog. Naravno ako nije zakljuèan.
...naravno da je zakljucan..
mikim napisao:zeljolaki napisao:..tesko da ces ocitati atmegu..
...naravno da je zakljucan..
Pa eto ja ga danas oèitao i naravno nije bio zakljuèan. Fajl je bio totalno promjenjen , ubacio sam drugi ispravan i to je to. Neznam dali dolazi kod nekakve "nadogradnje" nazovimo to tako , posudio sam interface , pa mi se èini da je kolega radio blizu neke wlan mreže i došlo je do one sluèajne nadogradnje. Pitao bih nekoga tko je imao takav sluèaj, dali dolazi do promjene i u 16v8 ili ne ,isprogramrao bih i njega , ali mi je problem odlemiti ga. Molim pomoæ!!
Hvala!!
Ako ti uvjek stvara problem u epromu, onda mora¹ ponovno izprogramirat atmegu 162, najeftivnija varijanta ti je uz pomoè stk200 i ponyprog.Ako ide¹ time putem javi, da ti ¹aljem bin za atmegu.Dok toga ne sredi¹, uvjek èe ti stvarat probleme sa eprom dumpom.
Kolega, molio bih te one dumpove koje si ponudio, ni nakon programiranja atmega ne dozvoli mi programiranje sa Mprog-om, neznam dali može do promjene i u 16v8, možda moji fileovi nisu u redu.
Pozzzzzzzz
Ja zaglibio u problemu reprogramiranja vag-com704, nakon dužeg muèenja ustanovio da je bila greška u :.ept fajlu, pronašao na netu drugoga, i veselju nikad kraja . Kad evo novi problem, šaljem sliku u privitku, pa molim pomoè, neznam dali je možda problem još i u 16v8, njega nisam dirao, jer nemam adekvatnu lemilicu za odlemiti isti.
Molim pomoæ ,
HVALA!!
Možda bi trebao probati dok je spojen na vozilo, i to na raèunalu sa win xp
Možda bi trebao probati dok je spojen na vozilo, i to na raèunalu sa win xp
Hvala na javljanju, pa eto pokušao sam i sa xp i na vozilu, ali isto. A kod pokretanja bilo kojeg modula javlja ( u privitku sam priložio sliku), potpuno isto. Pitam dali je moguèa greška u 16v8, pošto sam morao programirati i 93c46 i atmegu.?
Hvala!!!
Eto riješeno!
Bila greška u atf-u, isprogramrano i dignuto na 805, radi bezprijekorno! Hvala svima koji su pomogli!!!
Zadnja izmjena od mikim (28-12-2009 22:37:59)