Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Postovani prijatelji,
U prosloj sezoni kupio sam motor Yamaha TDM850 `01 god. Medjutim od samog pocetka javio se problem sa brojanjem kilometraze, zapravo na svaki 30-40 km na tabli mi ispisuje jedan predjeni km ...
U tabli se nalazi 93c46 za koji sumnjam da mu je upisan pogresan sadrzaj pa bih vas zamolio ako je neko u mogucnosti da mi posalje ispravan sadrzaj ....
U napred hvala!
pošalji ti taj svoj dump da vidimo
Evo ga dump ...
Da napomenem da brzinomer i obrtomer pokazuju prave vrednosti kao i da je predjena kilometraza posle koje ispisuje jedan predjeni kilometar konstantna ...
Zadnja izmjena od dr_gubi (30-12-2009 13:00:29)
evo šta ti je tachosoft ili neki takav kalkulator...netko je izgleda upisao km u 040 i 050 zato što tako piše u kalkulatoru...prepravio sam dump pa probaj
U napred hvala, javljam rezultat u najskorije vreme ... !!!
Evo konacno je dosao trenutak da javim sta se desava sa tablom posle ove intervencije ...
Upisao sam ovaj izmenjeni dump i u prvom momentu mi se cinilo da sve funkcionise OK, zapravo sada kilometrazu izpisuje kako treba, pokazivac goriva radi takodje, brzinometar i sve ostalo. Medjutim merac broja obrtaja radi kontra ?! Zapravo krece se iz krajnjeg desnog polozaja ka krajnjem levom polozaju (od 11k obrtaja prema nuli) ????!!!
Definitivno je u dump-u greska ali gde ne znam, ima li neke pomoci ???
Evo zdravog dampa imam ga ja,javi sta si uradio.
Pozdrav
Konacno evo i definitivnog zakljucka sto se tice ove price oko famoznog dump-a
Celu stvar sam uspeo da zavrsim uz pomoc Tachomatovog dump-a tako sto sam jednostavno okrenuo motor obrtomera za 180 stepeni i cela stvar je konacno dosla na svoje mesto. Definitivno je sve kako treba, brzinomer i obrtomer pokazuju tacne vrednosti isto kao i kilometraza! Takodje trip1 i trip2 rade kako treba. Sve u svemu resenje je vise nego odlicno i ja sam prezadovoljan!
Sto se tice Siletovog dump-a i za njega sam odvojio malo vremena i dosao do toga da taj dump kod mene ne funkcionise !!!?? Zapravo obrtomer uopste ne funkcionise i ODO ne ispisuje nikakvu kilometrazu! Ne znam zasto je to tako!
U svakom slucaju Hvala vam svima sto ste odvojili vremena i truda da mi pomognete!!!
dump koji je poslao Sile je trebalo swapati,ali sada to više nije bitno pošto tabla radi nakon 4mj borbe,napokon spremna za sezonu