Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Ima li ko pin out za ovu tablu, prelistah sve i ne mogu da nadjem
Audi A8, 1995g, VDO, 4D0 919 033 F...ima zeleni, crveni i zuti konektor svi su 26-pinski, ima i jedan mali beli kockasti.
Imam istu takvu ali englesku pa treba na njoj da promenim km a kasnije i foliju sa nase table za prepakovan auto.
Kakva su iskustva sa skidanjem ovih kazaljki (imaju onaj prirodan povratni hod)?? Ako bude moralo do toga da dodje...
Tablu radim na stolu, ne mogu drugacije jer je auto rascerupan i prebacuje se sa desne na levu stranu.
pozz,
cubica
Zadnja izmjena od cubica (16-01-2010 23:59:57)
Doktor specijalista za elektroniku
na belom kockastom konektoru ti ide
1 (12V ) 4
2 5 (-GND)
3 6 ( 12 V)
cika cubica imas mail od mene
pozz...
UCOT - Universal Code Off Tool
alaaa..Ibro hvala sto si me podsetio da sam pobrljavio nacisto radicu je popodne pa javljam rezultate..hvala svima.
pozz,
cubica
Slavene, tacni su ti pinovi za napajanja, hvala ti, kasnije sam nasao i moj fajl u kompu (hvala Ibro), mogu samo da dodam da je na crvenom konektoru pin 26 K linija ali na zalost ne mogu ni sa cim da je odradim preko k, ne da se i to ti je
Ulazim sa VAGom i brisem greske, sa Vag Epromom V 1.18 takodje ali mi javlja non stop ''unknown software version'' na engleskoj tabli 4D0 919 035 G (SW 52) a na nasoj 4D0 919 033 F (SW 15) javlja ''Rx time out''
Izgleda da moram rucno sto nije strasno da nije ovih kazaljki...je li ko skidao?? Kako ide procedura?? Da ih ne pokidam??
pozz,
cubicA8
ako je 95 godina,trebala bi ici barem sa tachopro-om
car killer nepitas jel covjek ima tachopro,vidis da pita za proceduru skidanja kazaljki jer "mora" pjeske ako nemas sta na to da komentiras nemoj ni gluposti da izvaljujes jer ovo izgleda na nabijanje brojaca ajd zdra'o
ehh..od tachopro-a sam se gotovo odvikao ali probacu, mada sumnjam da ce uspeti posto ne ide sa vag eepromom..a i bio sam dobar (dobar=budala) i pozajmio jednom drugu max232 za neku masinu za tehnicki pregled koja nije htela da spampa preko njegovog interfejsa a sa mog tachoa
sad moram da ga trazim po selu
Kad vidim ove kazaljke..najezim se ko vaska smislicu vec nesto...
hvala vam svima,
@ibro, otresem jos jedan komp za veceras pa izlazim na msn da caskamo
U prilogu je fajl sa pinovima za ovu tablu ako kome zatreba mada je stara.
pozz,
cubica
car killer nepitas jel covjek ima tachopro,vidis da pita za proceduru skidanja kazaljki jer "mora" pjeske ako nemas sta na to da komentiras nemoj ni gluposti da izvaljujes jer ovo izgleda na nabijanje brojaca ajd zdra'o
Pa nisam ga pitao,jer sam predpostavio da ga ima,s obzirom da danas svatko ko se bavi ovim poslom ga ima jer je najjeftini i radi dosta stvari.. a ako zelis s obzirom da si moderator obrisi mi postove,da ne bude da nabijam brojaè
ma u redu je imam ga...nije sto ga mi imamo nego na zalost ima i svaki drugi mehanicar pa i oni skidaju km...a to smo mi krivi!!!! Tako nam je km otisla iz servisa u svaciju radionicu, isto kao i prokleti kalkulatori pa sad svaka susa radi dekodiranje iz sn-a.
pozz,
cubica
Uz malo vestine i te kazaljke se skidaju,mada mislim da su mi do sada stizale sa epromom sa lakse strane table.Pa cubica blizu si mene mozemo razmeniti iskustva o alatu za skidanje tih kazaljki koje su i na bmw iste.Ja sam od zubarskog alata napravio super klesta za skidanje istih.pozz
ja od zubarskog alata imam samo one odvratne iglice za vadjenje zivaca i koristim ih za ciscenje rupica kad jurim prekide na dvostranim stampama po ECU, BSI i sl...
Za skidanje kazaljki sam trapo trapavi nokat na desnom palcu mi je uvek veci (da bih otvarao daljince) pa cesto malo ovasam foliju ispod kazaljki
xexexe...
Ajde pisacu ti na mail, moramo se malo pomagati
Evo u prilogu kako pametni ljudi skidaju kazaljke.
1.Lift needles below the start possition ONLY to mark the start possition... Lift them back after!!! This is only so you can put them back in same possition!.
2.Use some plastic or a old credit card!.
3.Put the plastic credit card under the needle so you dont make any scratches
4. Like you see you dont need any special tools to do this....
5.The axle & feder on the rear side!.
6. Lock the axle and dont damage the feder!.
7.Dont forget the plastic under the needle!.
8.Lock the axle it must be done 100 before you try to remove the needle otherwice you will damage the feder!.
9. Place the needle 12 oclock and lock the axle 100 then pop the needle of with the screwdriver Dont bend with it turn it just like you use to screw whit it!.
10.Removed!.
11.Removed!.
12.All needles removed in 2 minutes!!.
13.Like you see the feder is okey....
14.To remove the economy needle you dont need to lock the axle... Use the plastic so you dont do any scratches!.
15.Economy needle removed!.
hvala ti, pozz,
cubica
Imam ja tih motorica,pa ako nesto zeznes javi da saljem.pozz
skyline-GTR napisao:car killer nepitas jel covjek ima tachopro,vidis da pita za proceduru skidanja kazaljki jer "mora" pjeske ako nemas sta na to da komentiras nemoj ni gluposti da izvaljujes jer ovo izgleda na nabijanje brojaca ajd zdra'o
Pa nisam ga pitao,jer sam predpostavio da ga ima,s obzirom da danas svatko ko se bavi ovim poslom ga ima jer je najjeftini i radi dosta stvari.. a ako zelis s obzirom da si moderator obrisi mi postove,da ne bude da nabijam brojaè
gledaj ovdje nismo da idemo jedan drugom uz nos samo sam rekao sta je covjek pitao .... ako cemo ici uz nos nije ni to problem mada nisam za to i podvlacim ovdje crtu znaci nema ljutiti se....
pozz....
p.s.
cuba pukla i men konekcija sinoc .... sta bi sa tablom
Zadnja izmjena od skyline-GTR (19-01-2010 18:01:02)
pa ja ti pisem ko lud, slomih prste a ne vidim da te nema (steta...nisi video sta sam ti napisao) Meni nije bila pukla nego onaj komp sto me keco svu noc ima i problem na konektoru LAN, otkinuli nedotavi pa sam pomislio da je i meni odleteo adsl
@Belectronic...hvala, imam dve ..osecam da ce jedna da strada dok se ne obucim ne zvao se ja cubica
pooozz i hvala svima,
cubica
Reseno, ali mi prokletnici nisu rekli da je jedna '95 a druga '97 pa sam se cesao po glavi sto jednom ide A8-ALT a drugi put A8-NEU a lepo mi pise na bar kodu sa strane....
pozzz, hvala svima,
cubica
pojede je tachopro za dorucak,a )
Znas kako kazu ''bez starca nema udarca''
pozz,
cubica
udri cubica dok se moze
atm tuning
electronic key
------------------------