Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozzzzzzz.moželi neko pojasniti funkciju e.g.v. ventila i moguænost reparaciju istog jer sam svoj zablokirao i od tad gori lampica e.p.c. motor ima slovnu oznaku ADZ da dodam bio na dijagnostici obrišem grešku al se vrati za neki 10 min. rada u leru hvala na pomoæi
Na tom motoru ja elektrièni egr ventil koji u sebi ima još i senzor temp. i senzor položaja egr ven. i kad nešto od toga crkne prijavljuje grešku, pali mil i epc lampicu, znaèi nevrijedi ga blokirati èak i ako je ispravan a blokira se ili su vpodovi zaèepljeni javiæe grešku. Blokirati egr ventil se može samo kod nekih auta recimo kod vw tdi motora gdje je egr ventil vakumski.
HVALA GOSP....OLIVER SUTRA ÆU TO ODBLOKIRATI A UPRAVU SI ZA SENZOR TEMP. JER KAZALJKA NEKAD RADI NEKAD NE PA ÆU TO PRVO DA ZAMJENIM NISAM ZNAO DA SU POVEZANI .MADA I DALJE NEZNAM FUNKCIJU POM . VENTILA IPAK HVALA.. POZZZ
nema on veze sa skazaljkom
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Ma nisi me razumio senzor temp. egr ventila(nalazi se u egr-u) a ne senzor rashladne tekuæine. To što ti kazaljka nekad radi a nekad ne bimogao bi biti senzor rashladne tekuæine(ect) senzor.
MADA I DALJE NEZNAM FUNKCIJU POM . VENTILA
Funkcija EGR ventila je da smanji emisiju NOx cestica i radi tako sto vraca deo izduvnih gasova u svezu smesu, cime smanjuje maksimalnu temperaturu pri procesu sagorevanja. Ili jednostavnije, sluzi da smanji toksicnost izduvnih gasova.
hvala na objašnjenju za E.G.R. ventil.ja danas odblokirao al nema promjene , posle èišæenja greški na dijagnostici opet upali lampicu e.p.c. da dodam i senzor temperature sam zamjenio .neznam šta bi dalje''????
A koji kod greške izbacuje dijagnostika
epc lampica nije od agr ventila
epc lampica nije od agr ventila
Kako misliš nije
electric power control - epc
znaèi nije direktno vezana za egr ali javlja kvar na elektronici, a egr na tom motoru je elektrièni
Zadnja izmjena od oliver (23-01-2010 23:35:30)
nisi svatio sta sam mu htjeo reci a to je koliko sam iz njegovog posta zakljucio da nije bio na dijagnostici njemu se upalila lampica epc i on odma zacepio egr
Vidi brate Brake svic