Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Auto je '95 god. 1.9 tdi 1Z motor.... Imam problem da resim ABS...Lampica od ABS-a stalno gori.Djagnostikom iscitam gresku "Supply voltage" br.greske 00532 ABS sistem je Teves IV,oznaka racunara 1HO 907 379 D...
Proverio sam da li ima napajanje do racunara...Ima ga...Proverio sam i mase, i to je OK... Dijagnostikom izbrisem gresku,ali se na ponovno davanje kontakta ona vrati...Menjao sa i drugi racunar,ali nije urodilo plodom,i dalje isti problem...Jel ima neko ideju?Jel neko imao ovakav problem? Pomagajte
eli...pod istim brojem je ...ako mislis na ovaj 1HO 907 379 D....
hmm... probaj provjeriti napon kad ti je ukljucen kontakt ali da ne iskljucivas modul ABS-a... mala vjerojatnost al mozda ti pod opterecenjem gubi masu ili +... je li ti jedino na ABS-u prijavljuje nizak napon??? ako ima i na nekom drugom modulu onda znas da to mora bit neka zajednicka tocka modula... Opcije...
mega_t....Palo mi je i to na pamet,i to sam probao....Ne gubi ni masu ni plus na opterecenje...Proverio...IMao sam jednom problem sa naponom punjenja,bio je preko 16 V...Ali onda mi je i Airbag i ABS modul prijavljivao napon napajanja.I to sam ovde proverio,ali nje...Ovde jae napon OK (14,2V) kad radi auto... Nemam pojma sta vise da gledam,proverim,merim,izludi me auto....
Proveri instalaciju davaca istrisenosti plocica,skoro sam imao takav problem,spajao je ka masi i svlacio napon.Takodje skini elektroniku sa pumpe pa povezi pumpu na napajenje preko unimera i proveri povlacenja samog motora abs pumpe.Samu elektroniku mozes proveriti kod tebe u komsiluku,St.Pazova,odlican majstor ako ti treba tel poslacu ti na pm.Tu negde mora biti problem.
Poz.
Bacha... Upravo sam se vratio od Mihajla,i on nema pojma sta je u pitanju...centrala nije na ABS-hidraulici,nego je ispod zadnjeg levog sedista...Skinuli smo centralu povezali je na stolu (znaci otkacenu od instalacije kola) Povezali mase pin 1 i 19, i struju pin 53... I nista, opet prijavljuje "Supply voltage" A ostale "greske" ne vidi,mislim sve je otkaceno osim napajanja,trebala bi centrala videti greske zar ne!? Mislim da je i ta druga centrala neispravna,ali lik koji nam je prodao tvrdi da je ispravna i da je probao na kolima...E sad ko je ovde lud,nemam pojma
Nisam pogledao dobro tvoj prvi post,odatle greska.
Cini se nemoguce da je greska van centrale posle ove provere kod naseg druga sa malo kose.
Najgora opcija kod majsora:probaj naci trecu centralu,delim tvoje misljenje o neispravnosti ove druge.
Vrlo je moguce da ecu ne vidi druge greske kad mu fali supply voltage. Nego, zasto taj tvoj prijatelj nije otvorio ecu i video kakva je tamo situacija? U svakom slucaju, moje je misljenje da je ecu neispravan.
drz...Ma otvorili smo i gledali napajanja...Sve OK...Mislimo da je u pitanju analogno digitalni konverter,da je tu nesto pobrljavio pa nevidi napon kako treba... Procesor ima napajanje 5 V ,Kvarc. t.j oscilator radi..Gledali skopom... Probacu sa drugom centralom,ali sa auta cu skinuti koja je ispravna 100%,pa javljam...
Samo jos jedna stvar.Kada zamenis kontrolnu jedinicu da bi sve radilo kako treba moras je kodirati kako treba.Najbolje procitaj koji je broj koda na jedinici koja je tebi bila fabricki u autu.Jer ako to ne uradis nece ti raditi kako treba.