Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima, imam jedno pitanje, kolika je optimalna potrosnja Opel corse 1700 kubika DI (nije DTI) meni trosi i u gradu i na otvorenom (pri brzini od 120 km/h) 5.8. Kad sam je kupovao prethodni vlasnik mi je rekao da na otvorenom moze da se spusti potrosnja na oko 4.5 u sta se ja do sada nisam uverio ..
moze pod optimalnim uslovima,recimo ak probas na autoputu od zagreba do zupanje,a ako ides obrnuto potrosnja ce porasti,I zavisi na koji nacin vozis na otvorenom
atm tuning
electronic key
------------------------
Sve zavisi od mnogo faktora. ako je sve kako treba sa snzorima, regulacija turbine, uzupcenje, pocetno podesavanje predubrizgavanja pumpe itd, onda to sto ti je reko stari vlasnik je tacno.
Naravno i uloga vozaca je od velike vaznosti.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Nema to turbo
When you have everyting under control, youre not fast enough!
Druze mislim da taj auto ima malu turbinu, tzv turbinicu, ima jedan moj drug u komsiluku i na 2000 obrtaja se oseca da auto naglo pocne da ubrzava!!! Ako neko misli drugacije neka me ispravi. Pozdrav svima
najvise potrosnju diktira nacin voznje....
oznaka je 1.7 DI
Koliko ja vidim u ESItronic-u ima jedan jedini model 1.7DI, Corsa C je u pitanju i oznaka motora je Y17 DTL.
Ima turbinu, i nije lose prikaciti je na dijagnostiku i videti sta se desava.
Zadnja izmjena od marsher (29-01-2010 22:45:09)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Ljudi pa nije valjda toliko ozbiljno da bi isao na dijagnostiku, meni se cini da to i nije neka potrosnja??? ipak je zima u pitanju
Pa ne moras od tebe zavisi, inace da je zima u pitanju i to je tacno i to utice veoma na potrosnju pogotovo ako su relacije krtake.Mislio sam da se zalis na potrosnju i kad su temperature vece.
Po vasim komentarima sam ukapirao da ima mesta da se potrosnja smanji. Videcu mozda i odem do servisa da vidimo da li oni nesto imaju da kazu. Licno mislim da to nije velika potrosnja ali ipak nije lose ako bi mogla biti manja.
Hvala svima i naravno svaki komentar je dobrodoso.