Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Dakle rijec je o 3.0 MV6 monstrumima iz omege.
Motori imaju standardno 210 ks na 6200 rpm i 276 nm na 3600 rpm.
Nasi sadasnji motori imaju standardno 150 ks na 6000 rpm i 196 nm na 4600 rpm.
Sadasnji motori su imali preko 200 ks nitro shoot po motoru i najbolje vrijeme koje smo imali je 10.1 sec na 402 sa 250 ks nitra po motoru.
Evo video kako izgleda iz kabine vrijeme auta od 11.0 sec na grobniku prosle godine.
Jasno se vidi iz koncepcije motora da ovaj 3.0 MV6 osim sto je mnogo jaci i veci motor ima i mnogo bolju koncepciju snage i momenta i za razliku od nasih sadasnjih motora mnogo prije pocinje da vuce i duze vuce.
Na c20xe bimoto je imao problem sa "rupama" ubrzanja prilikom saltanja uslijed dugih mjenjaca i te rupe su nestajale samo sa nitrom,ali tu se automatski javljao drugi problem proklizivanja uslijed ogromnog shoota nitra i veoma tesko je motor podnosio toliko oprerecenje nitra iz nizih okretaja a upravo smo to stalno morali da radimo jer obrtaji prilikom saltanja veoma mnogo padaju na ove dugacke mjenjace,ali sada...
sada ce biti potpuno druga stvar,sada 2 MV6 motora sa custom remapom i ostalim prepravkama imace bez nitra 450 ks "sirovih", rasporedjenih tako da nece biti nikakvih rupa jer veci momenat koji je 1000 rpm nize je ono sto nam je nedostajalo kod c20xe.
Sa 2 c20xe mogli smo da vozimo niskih 10 sec a sa ovim 3.0 MV6 motorima ???
pricace se nasiroko i naveliko
Poceli su novi radovi na Bimotu uzeti su novi motori naravno opelovi,a motori su iz Opel Omege B 3.0 mv6.
Jedan je vec ubacen,a drugi ceka da dodje na red.Evo koja slikica cisto da vidite kako to izgleda.
Ocekivana snaga je oko 1000 ks a vrijeme na 402 m zavisice od podloge i starta,na dobru poglodu bice to veoma respektabilno vrijeme i u Evropi.
Evo blizanaca
Ovo je motor koji je vec bio nazad
a evo i brata blizanca koji je konacno ubacen naprijed...
od mene samo pohvale .... ostalo je sve suvisno
pozz...
UCOT - Universal Code Off Tool
Pozdrav zemljacima,svaka èast, koji je prvi planirani Street Race sa novim mašinama, a mogli bi javiti kad bude negdje neka proba da doðemo da vidimo to malo uživo prije Street Raca. Pozdrav.
na dynu cemo ga raditi preko zime a tek na proljece ce ici na cestu...
Prva trka je obicno u 4 mjesecu,bar je zadnjih 5-6 godina tako uvijek bilo.
Ove godine mi planiramo i u EU ici na kadetom jer ako sve bude OK i po planu kako smo zamislili veoma teska ce biti mislija pobijediti kadeta i izvan exYu
svaka cast a koje je imo motore kada je izgubijo u osjeku od golfa pozdrav
Da neces skoro u BL(daleko ti je)da vidimo to cudo u zivo???
svaka cast a koje je imo motore kada je izgubijo u osjeku od golfa pozdrav
stare c20xe ali i sa ovim novim bi izgubio jer nitro nemoze da radi na niskoj temparaturi a turbo motori jos bolje idu nego inace dok nitro motori nemogu nikako.Tada je u Osijeku bilo +4 stepena i cijeli dan nam nije nikako auto isao ali sportski smo ipak vozili iako motori nisu primali nitro i nije imao preko 400 ks tada i znali smo da nemoze brze od 11.3 sec koliko je i vozio a na tim istim motorima 2 mjeseca ranije i na toj istoj stazi je vozio 10.1 sec ali tada je bilo +40 stepeni.
cekat cemo toplije vreme i meni je zanimljivije smrzo sam se pozdrav i nabrij tu pilu i dodji i poderi sve pozdrav
he he pa to je cijena motora koji se oslanjaju na nitro umjesto na turbo,ljeti kada svi turbo motori losije idu nitro motori lete a zimi kada turbo ide bolje nitro neide nikako
ma sa ovim novim motorima auto ce da pravi respektabilna vremena i u EU...
vazi docemo gledat ako bude sta blize mog dometa budi pozdravljen i sretno
No nitro,no remap,no slick full stock engines...
210-220 km/h on 402 m
rev limiter 6400 rpm
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V5a4jG7FPzE[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zPLR24OrtpM[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cXplF3aDrjA[/youtube]
Zadnja izmjena od KRVOLOK (06-12-2009 19:22:57)
Danas smo mjerili MV12,bez remapa i bez nitra samo one prepravke sa kojima smo upalili motore(usis,izduv,zamajac...)
Prednji motor je izbacio 232.7 KS i 291 Nm
Zadnji motor je izbacio 243.3 KS i 290 Nm ali zadnji motor nema alternatora
Kad se sve ustima i podesi,motori ce da imaju oko 500 KS bez nitra.
Stigla nova obuca za Kadeta:icon_smile:
Toyo R888 205 55 16
he he evo fanovi su napravili grupu na FB svi mi koji mislimo da ce Sinisa Basta oboriti record 402 street race-a
Pocele pripreme za lakiranje.
finalna boja bice na ovaj fazon
Za sada toliko...
Mogao bi negde diskretno staviti
Bice ovo vidjen auto,siguran sam
Malo reklame nece skoditi
Cekamo Acoma i misljenje
Mozda i neko malo sponzorstvo za naseg kolegu
Iskrene cestitke, od mene. Pratim i cenim tvoj rad i entuzijazam.
Pozdrav
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Evo kako je bilo prije sa c20xe motorima + nitro i sa ukupnom snagom oko 650 ks i vremenom 11.1 sec (kasnije smo isli mnogo brze ali nemamo snikme iz kabine :sad: )
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8JXnfT2jM_w[/youtube]
Evo kako je sad sa MV6 motorima bez remapa,bez slikova i bez nitra i sa oko 470 ks ( to je za sada setup,kad se sve ustima oko 1000 ks ce da bude sa nitrom)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V5a4jG7FPzE[/youtube]
Pa evo sad cu malo da analizairam sve ovo
Sa starim motorima, kada je ovo snimano mjenjac je kraci bio i 5. brzina je saltana prije cilja i izlazna brzina je bila preko 240 km/h (po satu) u stvarnosti manje ali sad je to nebitno jer uporedjujemo po satu.Evo slika:
Sada sa MV6 je mnogo duzi mjenjac,ovaj snimak koji sam postavio je sniman na full stock motoru a obrtomjer je bio od 4taka pa zato onoliko ide visoko a u stvarnosti je blokada na 6400 rpm.Na ove duze mjenjace auto po snimku izgleda da ide mnogo sporije nego gore ali po izlaznoj brzini gledano razlika je mnogo manja i sve se desava u 4. brzini...
Stari c20xe motor bez nitra sa full remapom i sa slickovima,su imali izlaznu brzinu cak manje malo od 190 km/h a ovi sad MV6 bez remapa i bez slickova malo preko 220 km/h
Vjerujemo da ce ovo biti zaista prebrutalan auto kad ga zavrsimo...
Cekamo da malo otopli i nastavljamo sa radovima,uglavnom do 4 mjeseca ce biti spreman u fullu
bit ce to zvijer na cesti
mislim da æe te Konopek zbrijati, jesi ti vidio šta on slaže?
jel je rijec a audiju biturbu...??