Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
pozdrav kolege.sa cime radit diagnostiku na volvo truck. osim originala naravno, mislim dali ima neko rjesenje ili neki univerzalni sto bi mogao bar greske procitat al da moze i euro 5 motore.
atm tuning
electronic key
------------------------
ima naleteosam na nekom americkom sajtu ,radi par americkih marki kamiona a izmedju ostalog caminis ,volvo i mf sto je onako interesantno za nase podnevlje-sem onih amera,ako se setim kako sam dosao do tog sajta javicu ali znam da je cena interfejsa ,raznih konektora i softa bila 1600$
Launch X-431 Heavy duty for Truck.
Lp
a kts jel moze
atm tuning
electronic key
------------------------
Reflex od univerzalaca radi isto
Zadnja izmjena od predingli (19-09-2009 15:14:34)
Ne pitaj me ono što ne znam !
Texa truck
imas i actiu
ma nesto sam pretrazivo po netu i cito razna iskustva otprilike daje ponajbolji jos uvjek kts
atm tuning
electronic key
------------------------
Sta te muci na volvu?Imas neki konkretan problem?
Možeš greške i proèitati sa info dispaya na instrument tabli,mislim da imam negdje u volvo impact programu popis šifri sa opisom kvarova,u drugom kompu mi je program pa pogledam sutra
ma nista konkretno al evo u mom gradu su navalili ti kamioni ima ih i novih oni su jos pod garanciom a i oni ce ostarit a i starih a to niko ne poravlja uglavnom se snalaze dalje,, pa sam mislio malo da se pozabavim i tom tematikom a ionako kanim dopunit dijagnost.. alate pa kad vec razmisljam otom onda bih se odlucio za nesto sto radi i auta i teretni program ,naravno ima tu i dafova itd ali u sustini najvise volvo evo kad imam vremena malo to pratim inema tu nekih kvarova al od 100 kamiona uvjek ponesto ispadne ,pa volio bih cut i vase misljenje.pozz
atm tuning
electronic key
------------------------
Slažem se ali ako misliš popravljati te kamione nabavi volvo impact, to je i katalog rezervnih djelova i radionièko uputstvo za popravke,ja imam par volva na održavanju i mogu reæi da je program pomogao, naravno treba ti i neka dijagnostika ali pomognu i šifre s dispalya u kombinaciji sa impactom
bas ti hvala pogledacu imal negdje da se nadje
atm tuning
electronic key
------------------------
bas ti hvala pogledacu imal negdje da se nadje
imaš veæ tu na forumu adresu torenta
Pozdrav. Trebam pomoæ oko volva kamiona ako ko može da mi da neku informaciju. Volvo FH 12 - 420, 1999 god. Stari model te serije tj, na kontrolnoj tabli nema displeja kompjutera što znaèi da ne ispisuje greške. Izvršena je zamjena pumpe goriva i mjerenje pritiska napajanja gorivom je zadovoljavajuæe, pre par mjeseci zamijenjena je elektronska kutija motora i od tada potrošnja goriva se uveæala. Da li je moguæe na ovom tipu vozila izvršiti sa dijagnostièkim ureðajem promjenu parametara vezanih za potrošnju ili se to mora uraditi na neki drugim naèinom ako neko sa ovim problemom ima iskustva molim da mi odgovori. Hvala.
Pozdrav. Trebam pomoæ oko volva kamiona ako ko može da mi da neku informaciju. Volvo FH 12 - 420, 1999 god. Stari model te serije tj, na kontrolnoj tabli nema displeja kompjutera što znaèi da ne ispisuje greške. Izvršena je zamjena pumpe goriva i mjerenje pritiska napajanja gorivom je zadovoljavajuæe, pre par mjeseci zamijenjena je elektronska kutija motora i od tada potrošnja goriva se uveæala. Da li je moguæe na ovom tipu vozila izvršiti sa dijagnostièkim ureðajem promjenu parametara vezanih za potrošnju ili se to mora uraditi na neki drugim naèinom ako neko sa ovim problemom ima iskustva molim da mi odgovori. Hvala.
Moze da se uradi,oni imaju tri razlicita softa za razlicitre uslove rada,ali je problem sto to ne mozes da uradis bez originala.Reci mi kolika je potrosnja goriva i pri kakvim uslovima.imam takve na odrzavanju ali su moji 2005 god,mislim novi tip,ali je koncepcija slicna.
Potrošnja je 42 litra u prosjeku a kreæe se Brèko - Makedonija. Znam za volva mlaðe generacije tj. oni koji imaju C motor imaju drugi tip softvera i elektroniku. Mislim da volvo sa B motorom nema isti softver i ne dijagnosticira se kao novija generacija. Trebam informaciju dali je neko radio korekciju potrošnje na B motoru sa dijagnostikom tj. dali je to moguæe a ako je moguæe problem æe da se riješi. Ako neko posjeduje dijagnostiku za volva a može da rijeèi potrošnju goriva možemo da stupimo u kontakt i o svemu da se dogovorimo.Pozdrav.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka