Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Povremeno, u voznji se servo sam iskljucuje,nije u pitanju CITI opcija, upali se crvena kontrola u obliku slova T, tad je volan potezi,moras stati,ugasiti,ponovo upaliti,i volan je tad lagan,u normalnom stanju do sledeceg isklucivanja koji nema nikakvog pravila......Po pricama kazu boljka kod panda....Na dijagnostici prijavljuje povremenu gresku senzora servo uredjaja.....Interesuje me jel neko otklanjao ovaj problem,da malo pripomogne sa kojim komentarom,da ovo kako otkacim.......
kod papucica iznad imas relej on hoce da gubi kontakt ali naj bolje ga zameni
imam ja taj problem sa puntom, jel na isti nacin da pokusam da resim kvar???
A sta kaze dijagnostika za senzor volana-parametri kad se to desava?
Zadnja izmjena od marsher (22-02-2010 14:10:30)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
nekad i nije samo do lemljenja.
provjeri kontakte releja, jedan zatvori a drugi ne, e onda je potrebno staviti drugi rele
Na tu pandu nema motor kao kod punto 2 nemozes nista da uradis moras promeniti ceo siti
Da ne ostane tema nedorecena,Problem rijesen,zamijenut senzor volana,sad funkcionise OK,vjerovatno je oslabio neki od kontakata unutar senzora,gdje izgubi spoj i posalje tu informaciju ECU,a ovaj iskljuci motorcic,i volan postane cisto mehanicki,bez serva,posto je on kao jedan potenciometar sa vise kliznih spojeva.Nalazi se ispod tocka upravljaca,tako da je malo i problematicna zamjena..Ova generacija pande ima motor za letvu volana....Dakle dijagnostika je ipak ukazivala na ovaj problem sa senzorom....Jes da je senzor malo skuplji,al sta je tu je,kad je mehanicki volan tezak onda platis senzor..Malo i sale...