Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
ja se obicno ne opterecujem sa motorima al kolege mehanicara mi nema na vidiku iducih par dana pa trebam savjet..ova skalamerija od pasata je kod mene zbog problema sa podizacima i centralnim pa kaze musterija aj vidi zasto slabo vuce..zavrsio svoje i idem vidjeti koliko je to slabo..katastrofa..greske na motoru nema..ne petljam cesto po motorima pa mi fali iskustva..recimo MAF je pirburg u leru imam oko 400,no ono sto me muci kad izadem na cestu i probam ga u 3 naglo ubrzat dojdem do 3000 okretaj nekako... maf je na 650 turbo na 1600-1700 i onda kilavi pet minuta da se nesto malo podigne ali ne bitno..vratim se u garazu opet u leru MAF 390 dizanjem obrtaja preko 3000 dojde maf na 480 i stoji..probam test aktuatora ..svi rade..zagledam se u osovinu vakuma koji ukljucuje turbo kad pokrenem njegov ventil vidim da osovinica putuje nekih 5 ili vise mm..pokrenem test egr motor mjenja zvuk..e sad sam se izgubio..cjevi vakuma djeluju ok par sam izmenio jer su djelovale truljavo...
kako da nagovorim turbo da daje maximalni tlak pa da provjerim u voznji sta se desava ?
moze li se na neki nacin mjerit tlak turba u leru dok auto stoji ?
kako da provjerim da mi ne curi na interkuleru ? to bi se culo ?
dakle diag nema gresaka no parametri mi nisu jasni ..jel moze netko strucnij(od mene ) pojasnit kako izgledaju uredni parametri za taj stari motor ?
probaj tu osovinu od vakuma sto ulj turbo zakrenut za pola kruga
atm tuning
electronic key
------------------------
ako imas vakum pumpu moze
Bok imao danas isti problem bila puknuta jedna cijev od vakuma i bila zaglavljena poluga na turbu razradio je i sada ide dobro pokusaj to i to vidjeti dali polucica sece kada stvoris vakum
saky1
maf 650,turbo 1600-1700,proveri katalizator,poluga na turbu obicno (kad je u problemu )daje drugacije simptome,izgleda da fali protok ili je protokomer ne ispravan.
pozdrav!
best regards!
imao sam slicnih problema sa tim tdi,morace ta turbina napolje na ciscenje,natalozena garez i nemogu krilca da se pomeraju dovoljno,uzgred ocisti i usisnu granu zna i ona lepo da natalozi
Po meni ti protokomjer ne valja jel ti pierburg protokomjer mora na full gasu pokazivat nešto iznad 800.
tlak punjenja takoðer kao što si rekao mora biti viši,ali to ti bi moglo biti gotovo sigurno povezano s protokomjerom.
Naèin za isprobat protokomjer ne postoji jedino utikaè koji se kaæi na njega možeš isprobat.Ako se poluga na turbu pomiæe kad pokreneš test N75 ventila to je OK!
moj ti je prijedlog da negdje posudiš pierburg protokomjer i probaš jel je skup ko sam vrag negdje oko cca 150eura.
sad vidim post od kolege drekawca i sjetih se da me je jednom upravo garež u usisnoj grani zezala,a imao sam krive podatke na protokomjeru.
imao sam slicnih problema sa tim tdi,morace ta turbina napolje na ciscenje,natalozena garez i nemogu krilca da se pomeraju dovoljno,uzgred ocisti i usisnu granu zna i ona lepo da natalozi
zapusena grana daje smanjenje protoka vazduha,a to se ne dogadja kod afn motora, a krilca na turbu(kad zapeknu) daju prevelik pritisak u usisu.
pozdrav.
best regards!
Dopuna price ..dobio drugi MAF ( navodno ispravan)..sve brojke jako slicne jedino ovaj u leru ima 370..neznam jel to OK..no u voznji nikakva razlika...ovo sa katalizatorom zvuci kao dobra ideja ( nisam ni znao da ga ima)
cjevi su 100% OK..
znaci ovako kad je taj motor u leru turbo je iskljucen i ja trebam vakumom povuci polugicu da bi mogao mjeriti tlak turbine ?
na koliko da dignem obrtaje i koliki tlak treba biti na tim obrtajima ?
bem ti mehaniku u struji uvjek znam sto mjerim i kad a ovo...nemam pojma..i jos cu i ruke zaprljat..i to gadno
kablovi od MAF do ECU OK..naponi na pinovima ok....i da i kod nas je pirburg oko 150e pa nije zgodno onako rec musteriji za probu,no ako ga imaju u trgovini ja ga sutra uzimam pa nek imam u radnji
Zadnja izmjena od carclima (19-02-2010 23:38:08)
nema to veze sa turbom, imas mali protok vazduha.
protokomer mora pokazivati preko 800.
best regards!
eeeee.....vidisa kolega kako je sad nama koji prvenstveno radimo mehaniku....a ne samo sa unimerom i lemilicom setati se po radioni....
sala mala....
Kad budeš 100% siguran daa je protokomjer ispravan skini usisnu granu i siguran sam,pogotovo ako EGR nije blokiran da æeš imat kaj vidit
eeeee.....vidisa kolega kako je sad nama koji prvenstveno radimo mehaniku....a ne samo sa unimerom i lemilicom setati se po radioni....
sala mala....
ma to je katastrofa..ribo sam ruke 10 minuta sa svim i svacim i jos smrdim po j.....m dizelu i ulju...ma fuj ko da mi je to trebalo u zivotu
Onda nije za tebe èišæenje usisne grane veæ samo zamjena mjeraèa protoka,dva šarafiæa i konektor
Ajde da se i ja prikljucim malo u diskusiji, imao sam slican problem na jednom fiat bravu 1.9 jtd , vuce ok do 3000 obrtaja i posle kilavi da je to strasno.
osciloskopom sam sve zivo precesljao i sve je bilo u nekim ok granicama(u dijagnostici nije bilo nekih konkretnih gresaka) i tako je stojao para dana.
Na kraju mi pade na pamet da se nije zapusio katalizator i skiuh ga,pa u probnu voznju i problem je bio resen.
marfijev zakon te uvek snadje
autoservis-edo napisao:eeeee.....vidisa kolega kako je sad nama koji prvenstveno radimo mehaniku....a ne samo sa unimerom i lemilicom setati se po radioni....
sala mala....
ma to je katastrofa..ribo sam ruke 10 minuta sa svim i svacim i jos smrdim po j.....m dizelu i ulju...ma fuj ko da mi je to trebalo u zivotu
Zivot je pun iznenadjenja,a ima i neprijatnih.
Cini mi se da to cudo moze otici do Osjeka,Zagreba,gde god.Tamo sigurno imas nekoga od kolega a verovatno dobijes i kafu.
I vratis se probnoj lampi i unimeru.
Ako ipak ne,onda puno srece i malo psovanja lude glave.
meni je od svega toga najdraze kad nakon mejnjanja getribe na nekom auto a skoro na svima curi negdje ulje na semeringu onda i po meni iscuri malo kad stavim getribu na motor i priheftam je sa serafom i odem na pivu u lokalnu birtiju...a tamo imaju svijetlo sive nalvake na stolicama i u separeima...a ja dojdem onako masan od hipenola....polude kad me vide....
carclima napisao:autoservis-edo napisao:eeeee.....vidisa kolega kako je sad nama koji prvenstveno radimo mehaniku....a ne samo sa unimerom i lemilicom setati se po radioni....
sala mala....
Zivot je pun iznenadjenja,a ima i neprijatnih.
Cini mi se da to cudo moze otici do Osjeka,Zagreba,gde god.Tamo sigurno imas nekoga od kolega a verovatno dobijes i kafu.
Ako ipak ne,onda puno srece i malo psovanja lude glave.
znas sta me najvise naljuti kod mehanike(osim sveopce prljavstine) sto imas sklop od 6 djelova i to ne radi a nekuzim zasto..e onda uzmem nesto sto poznam i nije problem ako ima 100 djelova da shvatim koji od njih me kara..drugi problem mehanicara oko mene je sto su naucili stavi ovo pa probaj tehniku.ni jedan nema pojma o brojkama a ja sam navikao radit po brojkama i nekih tehnikama mjerenja..vidim sutra ako mi musterija moze ostavit auto da to bas izucim pa se javim..
P.S. struja je zakon (ne smrdi nije prljavo....) al sramota auto 97 ja neznam popraviti pa sta ce ljudi rec..izgubit cu status "seoskog carobnjaka"
pa ni zamena semeringa na kompresoru klime nije najsvetlija radnja.
best regards!
pa ni zamena semeringa na kompresoru klime nije najsvetlija radnja.
ma to je finoca prema ovome..nisam bas toliko svilen da mi sve smeta ..kompresor operes karherom na autu,skines stavis cepove operes ga detajlno..i kad si gotov tekuci sapun je dovoljan..ovo nije oprao ni loctiteov fast orange koji cuvam za kriticne slucajeve
meni je od svega toga najdraze kad nakon mejnjanja getribe na nekom auto a skoro na svima curi negdje ulje na semeringu onda i po meni iscuri malo kad stavim getribu na motor i priheftam je sa serafom i odem na pivu u lokalnu birtiju...a tamo imaju svijetlo sive nalvake na stolicama i u separeima...a ja dojdem onako masan od hipenola....polude kad me vide....
ja bi ti kupio crnu stolicu ..i rjesen problem..na njoj bi pisalo za edu...ne boj se imam ja svoju u lokalnom kaficu..gazda sretan kad me vidi jer uvjek je neka ekipa sa mnom ili za dogovor ili nakon posla.
samo polako , musterija sve placa,jel tako , bitno je resiti problem , wurth ima resenja za ruke?
best regards!
bacha -Cini mi se da to cudo moze otici do Osjeka,Zagreba,gde god.Tamo sigurno imas nekoga od kolega a verovatno dobijes i kafu.
da bi ovo popravio treba unimer , osciloskop , lampa, dijagnosa , ne potcenjuj ono sto nisi radio.
Zadnja izmjena od zlukic (20-02-2010 00:09:47)
best regards!
tako je....oni su tu da nas posluzuju...a to kaj mi dojdemo zmazani u birtiju nismo mi krivi kaj radimo zmazani posao....nemogu svi biti ginekolozi....