ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#26 24-02-2010 00:30:33

Profesor
Član
Registrovan: 22-02-2010
Komentari: 7

Re: Potrosnja goriva... Peugeot 307 2,0 hdi

Ti ili nisi procitao sta sam ja napisao ili te ne zanima? Ja pricam jedno ti drugo! Drugo, nikom ja ne uzimam kruh jer nisam ni mislio da mi neko ovde moze popraviti auto preko neta! Vec sam trazio neko strucno misljenje od ljudi koji imaju iskustva i kojima je to posao(kojih ovde nesumnjivo ima). Da bih mogao posle da odem kod toga za koga kazes da mu uzimam kruh, da mi popravi auto ili sta vec uradi! I ne treba ti da prestanes komentirati vec ja! A ti ako nekom ne mozes pomoci valjda nije ni u redu da ga komentarises tako! To je moje misljenje, a ja se jos jednom izvinjavam i pozdrav!!!

#27 24-02-2010 00:45:58

acom
Administrator
Registrovan: 20-04-2008
Komentari: 3,959
Website

Profesore lakse malo sa diskusijom, iskreno receno postavio si pitanje o potrosnji a nisi naveo kako si to mjerio potrosnju (preko BC ili na predjena 2 tanka ...). Usput onako (po meni) imas problematicno auto koje ima dosta "skupih" problema tako da na tu cinjenicu moras sada racunati.

Ima jedan post sa komentarom na tu temu:

obrati paznju sta je Maðar rekao carclimi. smile

Profesor napisao:

Ti ili nisi procitao sta sam ja napisao ili te ne zanima? Ja pricam jedno ti drugo! Drugo, nikom ja ne uzimam kruh jer nisam ni mislio da mi neko ovde moze popraviti auto preko neta! Vec sam trazio neko strucno misljenje od ljudi koji imaju iskustva i kojima je to posao(kojih ovde nesumnjivo ima). Da bih mogao posle da odem kod toga za koga kazes da mu uzimam kruh, da mi popravi auto ili sta vec uradi! I ne treba ti da prestanes komentirati vec ja! A ti ako nekom ne mozes pomoci valjda nije ni u redu da ga komentarises tako! To je moje misljenje, a ja se jos jednom izvinjavam i pozdrav!!!

---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---

#28 24-02-2010 01:14:29

carclima
Član
Iz: djurdjenovac Slavonija.hr
Registrovan: 30-04-2008
Komentari: 0

joj sto bi ja volio da moja honda trosi 15 a ne 10...to bi znacilo da imam 150 ks a ne bjednih 100..

prijatelju kod tih auta je potrosnja od 6-10..glavni regulator potrosnje je CIPELA kojom se tiska pedala gasa..da n autu nesto nevalja upalio bi neku lampicu..ovako tanju cipelu..vidis kako po ljetu manje trosi ..tanka cipela pa boli noga ako prenaglo stisne..a po zimi cizma brate gazi nemilosrdno ..ne boli do bemzinske

osim toga ako je potrosnja prioritet onda izabrati mali motor 1,5hdi..ili onu sprdnju od vw pola sa 3 cilindra dizel..kazu ljudi da zipo upaljac cesce pune nego auto...2,0 iako moderne tehnologije smije spalit do 10 lit..ako se cipelari

#29 24-02-2010 01:15:44

Profesor
Član
Registrovan: 22-02-2010
Komentari: 7

Acom, prvo ja sam naveo u drugom postu kako sam mjerio potrosnju, ali ti to nisi video! Drugo, ne vidim razlog da ako nesto neko pita da mu ne odgovoris ako mozes, ako te uopste zanima ili bar ne treba komentirati to na ruzan nacin! Trece, Acom ja imam jedan "skup" problem.  Nemam problem s tim da se nesto "skupo" uradi ali ako to mora, a ne napraviti problem cekanjem ako je u pitanju sitnica koja moze da napravi veci problem! I zbog toga sam zeleo ovde da se cisto posavetujem s ljudima koji poznaju tu problematiku na sta da obratim paznju! Ali sam izlgleda pogresio adresu, jer je ovaj forum cini mi se napravljen da bi se "experti" izmedju sebe dogovarali kakav problem imaju u svojim radionicama i servisima a ne za ljude koji zele nesto pitati i dobiti odgovor od ljudi koji to znaju! Ja vise necu komentirati i jos jednom se izvinjavam pravim expertima na ovom forumu!

#30 24-02-2010 01:35:00

Grga07
elproger
Registrovan: 14-07-2009
Komentari: 141

To ako ti auto gusi pa prokine, moze da bidne svasta, ja mislim da cak moze bit i do EGR ventila, kod mene je isti motor i pokazivao je potrosnu 8,5l a stvarna je dosta manja, 7lmax cini mise da sam racunao, uglavnom(barem kod mene) board dosta"laze" dok vozim brze potrsonja mi opada tako da smile...  najbolje bi bilo da napises odakle si i nek ti se neko od strucnih(majstora) lica(da nekazem kolega, posto nisam majstor i sl) javi i odes na dijagnostiku i ostalo kod ljudi pa vidis na cemu si...
pozdrav

#31 24-02-2010 10:05:30

acom
Administrator
Registrovan: 20-04-2008
Komentari: 3,959
Website

Profesore ti se vise bavis medjuljudskim odnostima na forumu nego svojim problemom, sto nije tvoja briga. Prvo si mogao skontati da pogresno mjeris potrosnju zbog koje je i ova diskusija krenula, a evo ti ispravna racunica koju bi mogao nauciti jednom za sva vremena:

Naspes pun rezervoar xx(l) resetujes predjene kilometre, kad dodjes na rezervu opet pun tank i vozis. Znaci punis 2 tanka (2x tank l /  ukupni predjeni km) * 100 = prosjecna potrosnja. Ovo ti opet zavisi od tvog stila voznje.

Drugo. ne vozis traktor vec modernije auto, koje u slucaju nepravilnosti u radu motora ce izbaciti neku gresku
kao sto ti jedan expert rece , a kad ti izbaci gresku ides kod majstora da ti ocita gresku, znaci nista bez majstora.
A i ako ti ne izbaci gresku opet kod majstora da ocita parametre rada motora. Znaci preko interneta ces tesko otkriti sta nije uredu. Ponovo se vracamo na komentar kolege "predingli"-a od kojeg si dobio dobar odgovor, a to sto ti ne mozes da se pomiris sa tim to je tvoj problem.

I super, nadji neki forum na kome ce ti dijagnosticirati problem potrosnje preko interneta i isti rijesiti.

tema zakljucana.

Profesor napisao:

Acom, prvo ja sam naveo u drugom postu kako sam mjerio potrosnju, ali ti to nisi video! Drugo, ne vidim razlog da ako nesto neko pita da mu ne odgovoris ako mozes, ako te uopste zanima ili bar ne treba komentirati to na ruzan nacin! Trece, Acom ja imam jedan "skup" problem.  Nemam problem s tim da se nesto "skupo" uradi ali ako to mora, a ne napraviti problem cekanjem ako je u pitanju sitnica koja moze da napravi veci problem! I zbog toga sam zeleo ovde da se cisto posavetujem s ljudima koji poznaju tu problematiku na sta da obratim paznju! Ali sam izlgleda pogresio adresu, jer je ovaj forum cini mi se napravljen da bi se "experti" izmedju sebe dogovarali kakav problem imaju u svojim radionicama i servisima a ne za ljude koji zele nesto pitati i dobiti odgovor od ljudi koji to znaju! Ja vise necu komentirati i jos jednom se izvinjavam pravim expertima na ovom forumu!

---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---

Board footer