Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Nakon što auto upali radi oko 5 min i sam se ugasi i tako par puta dok se ne zagrije. Promijenjen je impulsator u razvodniku paljenja, elektronika paljenja, bobina, relej pumpe goriva, potenciometar na frgazeru, centralna elektrièna dizna na frgazeru, vakuum ventil (MAP senzor) ali uvijek ista stvar, neznam više što da mjenjam.
Kod nje se graška oèitava na kontrolnoj tabli brojenjem blinkova mil lampice
Greška broj 44 - heated oxygen sensor (HO2S) - mixture weak
moguæ kvar: wiring, HO2S, ECM
Zna li netko što bi to moglo biti, koji je uzrok kvara???
Nakon što auto upali radi oko 5 min i sam se ugasi i tako par puta dok se ne zagrije. Promijenjen je impulsator u razvodniku paljenja, elektronika paljenja, bobina, relej pumpe goriva, potenciometar na frgazeru, centralna elektrièna dizna na frgazeru, vakuum ventil (MAP senzor) ali uvijek ista stvar, neznam više što da mjenjam.
Kod nje se graška oèitava na kontrolnoj tabli brojenjem blinkova mil lampice
Greška broj 44 - heated oxygen sensor (HO2S) - mixture weak
moguæ kvar: wiring, HO2S, ECMZna li netko što bi to moglo biti, koji je uzrok kvara???
jesam li dobro vidio "90 godina? imas li kakvu tehniku da spojis i pratis neke od parametara u radu? kako bi shvatili sta se desava u trenutku kad posustaje....nikad mi nije bila jasna tehnika diagnoze sistemom zamjene djelova taj "frgazer" jel to boschova tehnika? onaj kompakt serije ? ima protokol kako se postavi potenciometar da bi sve bilo OK..
ne radim vise na takvim autima ,no sjecam se da smo trebali digitalni voltmetar sa 2 decimalna mjesta iza nule..potrazi to negdje mora bit na netu
Tu je najvjerovatnije u pitanju ecu (hladan lem), ili ga prelemi ili probaj s drugim
pa mozes li vidjeti kad se ugasi da li ima varnice sa bobine, da li ima napajanja do bobine, radi li pumpa u tom momentu i sl.
Ako ima¹ mixture weak onda ti nedostaje gorivo.
Najbolje videti na data listi O2 senzor i senzor temperature.
Probaj iskopcati senzor temperature i vidi dal ce da se gasi nakon 5 minuta, samo nemoj predugo jer ce raditi sa vrlo bogatom smesom.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Istekaj lambdu i vidi hoce li prijavljivati 44 , ako da onda mjenjaj ECU
Sorry, krivo sam napisao ne izbacuje grašku 44 nego grešku 45 heated oxygen sensor (HO2S) - miksture rich.
Poništio sam grešku i ištekao lambdu i opet izbacuje grašku 45, ista stvar sa lambdom i bez nje.
Danas sam pregledavao sve spojeve i sad auto radi ali se tijekom rada upali greška i ponekad se auto sam ugasi.
Dal li je možda ECM riknuo?
Ja sam ti rekao šta je al neslušaš, dosad si mogao riješiti