Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Ako imate problema sa pokretanjem VISA dijagnostièkog programa sa ovim CD-ROM-om æete znatno pojednostaviti proces pokretanja.
Sve što treba da uradite jeste da "narežete" na CD-ROM "visa.iso" datoteku uz pomoæ nekih od programa za snimanje CD-a (NERO burning ROM npr.). Nakon toga u BIOS postavkama vašeg raèunara postavite da je prvi butabilni ureðaj CD-ROM i snimite postavke, ubacite snimljeni CD-ROM i VISA aplikacija æe biti automatski pokrenuta prilikom pokretanja vašeg raèunara.
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
gdje je taj iso file?
Morate biti u posebnoj grupi korisnika koji mogu download-ovati programe. Da biste usli u grupu morate i vi nesto postaviti korisno na forum !
Minimalno 10 postova.
gdje je taj iso file?
Zadnja izmjena od acom (23-10-2008 15:44:36)
Da, ok nego je problem sto mi treba hitno da probam
Postovacu jedan program za ELM327, ako ga vec nema.
Zadnja izmjena od mladen82 (23-10-2008 18:15:23)
Zahvaljujem za pristup!, Probao sam, narezao na cd, startovao pc i krenuo je da bootuje sa cd-a ali je ispisao vise gresaka, kao da fali prvo neki driver za cd a potom javio da nema ni visa.rar fajla?
i tu je stao
sto moze biti problem?
Moze biti problem hardwerska konfiguracija vaseg racunara (SCSI CDROM ili sl) . Probajte na drugom racunaru pIII ili pIV desktop. Provjereno radi.
Zahvaljujem za pristup!, Probao sam, narezao na cd, startovao pc i krenuo je da bootuje sa cd-a ali je ispisao vise gresaka, kao da fali prvo neki driver za cd a potom javio da nema ni visa.rar fajla?
i tu je stao
sto moze biti problem?
da probao sam na drugom pc-ju i radi, doduse probao sam na pc koji ima 1com port, i probao sam na opel astra g x20dtl motor 98 god., medjutim Visa je javila da treba ecu reader nakaciti
e sad ne znam mislio sam da na ovom opel moze da radi i sa 1 com portom
da li mozda trebaju ipak 2 com porta?
Preko jednog porta nemoze da radi, moraju oba biti spojena (nakon cega se pojavi zeleni ekran sa obavjestenjem). Navedeni motor ima ECU EDC 15M i visa uspjesno radi sa njim.
da probao sam na drugom pc-ju i radi, doduse probao sam na pc koji ima 1com port, i probao sam na opel astra g x20dtl motor 98 god., medjutim Visa je javila da treba ecu reader nakaciti
e sad ne znam mislio sam da na ovom opel moze da radi i sa 1 com portom
da li mozda trebaju ipak 2 com porta?
imam visa interface, ja licno pravio. radi bez atmela i memorije, ima prikljucak za dva com porta, ali laptop mi ima samo jedan port i radi mi i visa i interface. kod nekih modela moram da prespojim k i l liniju da bi im probudio ecu, napr 2.0 hdi pezo. napravicu snimak i postavicu.
p.s. postavicu i visu, samo da nadjem taj fajl jer sam ga odavna instalirao u laptop. pozz
Zadnja izmjena od boskonis (12-03-2009 01:53:08)
Iskreno da ti kazem ne znam sta se dobije kad se iz vise izvadi atmel i eeprom. Na kraju ostaje obicni kl interface. Dali ta visa bez atmela radi sa "originalnim" visa programom ili zahtijeva neki svoj i koliko je funkcionalna kao original ?
naravno da bez atmela i eproma radi ali samo sa krekiranim softverom..
Ajde da vas pitam nešto, nvi sam na forumu, nemam još dovoljan broj postova itd. ... Èitao malo po netu o Visi pa me zanima koliko je to dobar uredjaj i može li se ga napraviti nabaviti? Iskustva kakva su?
Jasam sa Visom bio zadovoljan dok mi nije krepao kompjuter. Postavio bih pitanje u vezi instalacije vindovsa 98. Radi se o sljedeèem: morali se vin 98 instalirat sa startnom disketom ili se to može i zaobiæ. Ja sam probao, ali mi nije radilo. Radi li Visa i sa vin xp. Možda netko ima Uniskan 3,5 i kakova su iskustva.
Zadnja izmjena od cedoh (13-03-2009 23:20:59)
visa radi u DOS-u, moze se windows instalirati i bez diskete ako je BOT-abilan