ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 13-01-2010 16:57:50

Boki_boo
elproger
Iz: Ðakovo
Registrovan: 26-12-2009
Komentari: 47

Kako aktivirati svjetlosni i zvuèni signal za pojas na Zafiri B?

Da se ponovim! Pokušao sam aktivirati svjetlosni i zvuèni signal za pojas! Op-com mi dozvoli mijenjati opcije ali ih ne snimi tj. vrati ih na poèetno stanje!Op-com je sa softwerom 1.39 a auto je Zafira B z16xep, 2006.god! Hvala!

Zadnja izmjena od Boki_boo (13-01-2010 22:37:09)

#2 17-01-2010 01:29:23

Boki_boo
elproger

Re: Kako aktivirati svjetlosni i zvuèni signal za pojas na Zafiri B?

Onda izgleda da od aktivacije nema ništa! Ni za signal pojasa a ni za dnevna svjetla!Postoje 3  opcije:1.Nitko ne zna 2.Netko zna ali neæe reèi 3.Op com u ovom trenutku to ne može ali oni koji to znaju neæe da napišu! Prva mi je teško za vjerovati! Ako je 2. što je-kako proèitah na ovom forumu-o podjeli znanja! Ako je treæe onda je skupo plaæena igraèka!

#3 17-01-2010 10:56:17

dadoa4
elproger
Iz: Zagreb
Registrovan: 20-09-2009
Komentari: 196

osobno sam i sam istraživo aktivaciju dnevnog svjetla ali nista...

#4 17-01-2010 16:53:12

Boki_boo
elproger

Ok! Slažem se da ovaj interfejs košta 1/30 originalnog i da u toj proporciji, vjerovatno ima moguænosti! U uputama i video uradcima ne vidim kako se nešto radi! Samo kako se doðe do nekih opcoja no ne vidim promjene!Nisam baš tehnèki nepotkovan ali ne bih volio da,istražujuæi, neèim pobrkam komp auta! Zato molim za iskustva drugih! Da netko kaže direktno: To može a to ne može! Ako može kako ako ne ne! Pregledao sam sve tutorijale ali sve ide na isto! Ništa konkretno! Evo oèitao sam grešku P1113 i ne mogu  je obrisati!

#5 17-01-2010 17:12:02

koyot
Expert
Iz: Kladanj, BiH
Registrovan: 18-07-2009
Komentari: 3,000

to ces najlakse rjesit ovako
gdje kupis interfejs tamo trazis strucnu tehnicku podrsku
i neznam gdje ti se zuri pa ako neko zna vjerojatno ce tti pomoci i ovdje

atm tuning
electronic key

------------------------

#6 17-01-2010 17:15:42

carclima
Član
Iz: djurdjenovac Slavonija.hr
Registrovan: 30-04-2008
Komentari: 0

Boki_boo napisao:

Ok! Slažem se da ovaj interfejs košta 1/30 originalnog i da u toj proporciji, vjerovatno ima moguænosti! U uputama i video uradcima ne vidim kako se nešto radi! Samo kako se doðe do nekih opcoja no ne vidim promjene!Nisam baš tehnèki nepotkovan ali ne bih volio da,istražujuæi, neèim pobrkam komp auta! Zato molim za iskustva drugih! Da netko kaže direktno: To može a to ne može! Ako može kako ako ne ne! Pregledao sam sve tutorijale ali sve ide na isto! Ništa konkretno! Evo oèitao sam grešku P1113 i ne mogu  je obrisati!

pa vidi ja ne kontam kako uopce netko moze zapamtiti sto sve mogu nase igracke ? opcom imam neko vrijeme zahvaljujuci jednom kolegi sa foruma ..apsolutno SVE sto sam trebao na opelima u zadnjih par mjeseci mogao sam odraditi sa njim..ako nemos obrisat gresku znaci da je greska prisutna...greska koja nije prisutna se brise ali ako ju imas i dalje normalno da nemos obrisat..koristio sam tu alatku i na zafiri i na drugim opelima mislim da je najnoviji koji sam radio bio 2008..odradio sve..na korsi C mjenjali tablu..iako sam bio uvjeren da tabla nema veze sa imo jer imo je na kljucu,morao sam i u polovnu tablu upisati broj sasije mog auta u koji se ugraduje..odradio sve..popravio i kilometre...na vektri C mjenjao com modul volana..odradio sva kodiranja i stavio polovni...uglavnom odradio bas vse sto sam ikada trebao na nekom opelu.jedino sto mi jos fali za opele je neki sistem da dobijem KOD jer ako nemam taj nesretni KOD nemogu odraditi kljuceve i ono sto ide uz njih..no ako musterija ima carpass nema beda odradim sve..prema tome jedna od najisplativijih alatki..kao vag com..one fiatove /fordove igracke nisu ni blizu..recimo u istom trenutku imas 8 ili 10 aktualnih vrijednosti na ekranu ..(u kts samo 4) 

ne kuzim kakve upute bi trebao takav uredaj? apsolutno sve ti pise na ekranu ili na samoj tipki koju trebas stisnuti..jedino ako imas neki cudan jezik(spanjolski/francuski ) pa da ne razumijes..

dakle napadaj slobodno i kupi si tu spravu..stara je prica ako nesto neznas ne diraj dakle stvari koje mogu nesto pobrkati..pa papir i zapisi staro stanje prije no sto ga ides mijenjati..opet zasto bi nesto mjenjao ako neznas sto je to??

kad pricate o aktivaciji nekih stavki valjalo bi znati u kojem modulu to uopce traziti..svetla su vjerojatno u modulu volana..to vec valja potraziti manual za taj tvoj model auta..sumnjam da ce to biti u manualu samog opcom..opcom je alat..sta mislis kad bi uz garnituru gedora kljuceva isle upute za sve sarafe koje mozes skinuti ili stavit..dobro mozda malo prejaka usporedba ali to je to jel tako?

ovaj moj normalno da je kineska verzija a cija bi bila ??..kupio ti njega u Zg / Bg ili bosanska krupa isti ti k...

kinezi bas i nemaju neku podrsku ali imas goggle..lupi tamo :daylight activation zafira B... netko se potrudio to pojasnit..

Pozdrav!

Zadnja izmjena od carclima (17-01-2010 17:47:09)

#7 17-01-2010 17:28:40

RS-4
elproger
Iz: Norway
Registrovan: 29-05-2009
Komentari: 121

Trebalo bi ovako,

svetla -- UEC -- configuracija

pojasevi -- BCM-- konfiguracija

javi sta si ucinio

Pozdrav

#8 18-01-2010 22:04:50

RS-4
elproger

Izvinjavam se, pojasevi u AIR-BAG centrali.

Pozdrav

#9 21-01-2010 22:13:20

Boki_boo
elproger

Otišao mi hard pa je lap na servisu! Javim kad probam tj.zahvaljujem na poduci!

#10 05-03-2010 22:12:38

Boki_boo
elproger

He,he! Uspio! Problem je bio u softweru 090820b, koji nije ni brisao greške a ni programirao! Kad sam ubacio straiji sof uspio sam i obrisati greške, promjeniti mod dnevnih svjetala /sa 1 na 5/, upario novi display, aktivirao CC! Uspio sam i ubaciti signal za pojas no Zafira tu ne reagira! Iako u op-comu javlja da je aktiviran i svjetlosni i zvuèni signal, na kontrolnoj ploèi mi se ne pali lampica a nema ni zvuka! Gore navedeno sada znam pa ako kome zatreba ja mogu objasniti!

Od zadovoljstva zaboravih reèi hvala! smile)

Zadnja izmjena od Boki_boo (05-03-2010 22:13:30)

#11 05-03-2010 22:16:29

Boki_boo
elproger

Zaboravih i  da je novi-stari sof  op-com 090714! Radi super i meni nije tražio aktivaciju!

#12 06-03-2010 01:28:57

marsher
elproger
Iz: Skopje
Registrovan: 05-01-2010
Komentari: 470
Website

Op-com je u stvari sadrzaj PCMCI kartice tech-a 2 preradjena za PC, sa nekim prosirenim funkcijama, mada i neke nedostaju. Imam i op-com a imam i Tech-2 sa candi modulom i nadopunjuju se .Op-com mi je kineske proizvodnje , ali zadovoljan sam, za tako male pare veoma mocan uredjaj.
kad bi imao jos SPS programiranje i da se pojavio ranije razmislio bih dali bi kupio Tech-2.

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein

#13 06-03-2010 02:49:21

RS-4
elproger

""Imam i op-com a imam i Tech-2 sa candi modulom i nadopunjuju se ""

Ajde molim te objasni sa kojom to funkcijom  OP-COM moze da nadopuni Tech 2 ???

Pozdrav

#14 06-03-2010 09:06:24

marsher
elproger
Website

Citanje sadrzaja eproma , pristup pin kodu, korkcija kilometraze- (kod nekih modula)..

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein

#15 06-03-2010 15:32:44

RS-4
elproger

Samo Corsa-Combo C koliko je meni poznato ali za sve ostalo je ipak drugorazredni uredjaj u odnosu na Tech ...

to je moje subjektivno vidjenje.

Pozdrav

#16 06-03-2010 15:48:16

marsher
elproger
Website

Normalno, i moje je subjektivno, takodje.

#17 08-03-2010 00:07:55

Boki_boo
elproger

Kako gore rekoh aktivirao indikator pojasa ali Zafira ne reagira! Danas sve prelistao ali ne ide! Osim u airbag centrali jel trebam još negdje nešto pokrenuti? Glupo mi je da / po majstoru/ Zafira nema moguænost upozorenja o ne stavljanju pojasa!
Našao i isprobao test mode CC. Izbacuje silu nekih mjerenja! Mene zanima i ima temperatura motora jer kod zafire nema kazaljke za to! Stisnuti na radiu tipku settings i držati do zvuènog signala! Tada sa tipkom BC listati podatke! Možda nekom pomogne!

Board footer