Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Kreèem u kupnju svog slijedeèeg polovnog auta. Dvoumim se oko Golf V, passat 2005g. ili audi a3, ali svakako diesel. Velièina auta nije mi toliko bitna.
Zanima me neka iskustva vas koji vozite takve aute, ja do sada vozim golf IV. Koji od tih autiju je za preporuèiti i naravno koji motor 1.9 ili 2.0tdi?
Èujem da motori 2.0tdi imaju dosta problema u odnosu na 1.9???
Molim za savjet!!
samo ne 2.0 passata...baš imam jednu diznu za njega pa ti je mogu odmah ustupiti ako ga kupiš
Da, èuo sam da te dize odlaze kao lude a da druga doðe oko 5000kn, totalno sranje. Na 1,9 tdi se to ne dogaða?
Ima i golf 2.0 ali to je isti motor kao i od passata jel tako?
Èujem da na 2.0 i glave pucaju, uglavnom da se èesto kvare a da popravci nisu baš jeftini???
I ta jedna bi mogla biti malo ako uzme passata sa 2.0 dizel motorom (BKP slovna oznaka motora)
e bas kazu za taj motor BKP da im dizne idu ko lude
Svako ima svoje mišljenje ali ja bih se opredjelio za 1.9
Ovo sa diznama na pd motoru, postoji problem da odlaze to je istina ali ima i "majstora" koji samo stisnu kontakte a zaraèunaju novu ili rabljenu dizu, ja naletio na jednom passatu na takav sluèaj tak da ima i tu neèega, ne odlaze dizne baš tak èesto !
Ne pitaj me ono što ne znam !
A Audi 20 tdi, kakva je situacija s njima?
mislim da su ipak kvalitetniji?
1.9 PD i naravno audi...
Pa zar nisu isti motori u VW i u audiju?? Ima kakve razlike??
Znaèi svakako 1,9 tdi 105KS.
A što se tièe ostale mehanike, ovjesa, diskova, koènica, letve volana i ostalog???
Neznam, mislim da nije neko sretno rješenje ruène koènice na passatu (elektriène)??? Možda bolje golf ili a3 (mehanika)???
Passat, golf ili audi a3?? 2004+
Zadnja izmjena od mehanikzg (09-03-2010 15:18:01)
razlika je što passat ima siemens pd,a svi ostali imaju bosch...siemens je jos i u svim 170hp PD motorima.Što se tièe mehanike na golfu i audiju a3 ona je potpuno identièna,razlika je u kvaliteti interijera i samom prestižu marke audi...
audi prednjaci ispred vw jer audi ima finalnu obradu bolju,izolacija od buke manja i niz drugih stvari,tapaciri masivniji nema sta da skripi,uzimaj audi na platformi golfaV imas identican trap i nema puno ramena za odrzavanje prost i sl...
@)).....
Ok, hvala na savjetima,m pokušat æu potražiti dobar audi a3 t.9tdi. Muèilo me dosta što odabrati zbog motora a i ovjesa, buduæi da je auto polovan sigurno æe se kad-tad pojaviti potreba za izmjenom kugli i ostalih selena, mislim da passat ima dosta mana.
Hvala još jednom.
Imam golfa 5 tdi 1.9 2004 prešao 183000km .Kupio ga u nemaèkoj novembar 2008 imao je 153000 km do sada zamenio sam jednu sijalicu,4 gume i naravno ulje i filtere na 15000 km
bices ti zadovoljan sa peticom,ja sam vozio cetvrticu 6 god i sad imam peticu skoro godinu i mogu ti reci da je to mnogo bolji auto od cetvrtice.
Što se tièe motora 1.9 puno je bolji i izdržljiviji
Evo imam baš jednog pasata 2.0 BKP došao na šlepi ugasio se u vožnji pogodite što mu je stradalo?Košta 5200 kuna ili 713 eura diz...
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
I ima pet slova...
tako je
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
za mustuluka si,sta cemo mi majstori nafaka krenula pa jos ovi na el. pogon kad se pokvare...vec trljam ruke
@)).....