Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Nakuplja previse ulja u interkuler vec dva puta povlaci ulje u usis, sreca ne puno. Dali je neko imao sl. slucaj
oni svi oce malo ulja nakupiti bas sam jednog danas menjao zupcasti i u kutij pored tocka je bilao bar 200ml ulja e vec ako je previseb onda je turbina odradila svoje
ma previse nakuplja. Prije 20 dana sam cistio interculer i opet je nakupio ipak mislim da je to malo previse. A i ja sumnjam na turbinu
skini crijevo na ulazu u turbinu i prstima pomjeri osovinic ako ima lufta ona 100 posto
Koliko ti trosi motor ulja
do u nazad 1 mjesec nije trosio mozda na mjenjanju ulja 0.5 l a sada vec trosi vise osjeti se
skini crijevo na ulazu u turbinu i prstima pomjeri osovinic ako ima lufta ona 100 posto
to nije merodavno,kad turbina pusta ulje zna se kakav je scenario .
best regards!
pa sta mi predlazete da mjenjam turbinu ili otvaram motor
ja bih ti predlozio da ti to detaljno proveris,ako je stradala turbina ,tj. semerinzi na radnom kolu ,ulazi ce ti ulje pod pritiskom u usis(ili ga izbacivati na auspuh) i uvlacice ga u motor , e onda ce doci do ne kontrolisanog sagorevanja , visoke turaze i bum.
best regards!
znas i sam da para koja izlazi iz dekla ventila ulazi u usis ,ako motor dosta duva(ako je u losem stanju) ta para prilikom hladjenja se pretvara u ulje koje uvlaci turbina i prosledjuje dalje kroz interkuler u usis.
zato proveri koliko i da li duva , a ja mislim da je problem sa motorom a ne sa turbom.
proveri ponovo sve ovo pa zakljuci, mozda gresim ,nisam pored motora ,samo dajem misljenje.
best regards!
pa upravo dva puta u 20 dana se desava da povlaci ulje na usis samo sreca sto nije puno pa se motor uspjeva da ugasi zato i postavljam pitanje jer nevjerujem u trecu srecu.
Možda turbina, amožda i imotor duva ba diže ulje u iber lauf, možda nebi bilo loše izmjeriti kompresiju
otkaci iberlauf pa probaj dali onda nakuplja
ako nakuplja onda ti je turbina
Da evo dobar prijedlog od kolege, otkaèi iber i staviš ga u neku posudu flašu ali pazi da ga ne zaèepiš pa æeš vidjeti dali izbacuje ulje na iberlauf i koliko.
Zadnja izmjena od oliver (20-03-2010 23:52:52)
pa sta mi predlazete da mjenjam turbinu ili otvaram motor
ma ono je najbolje oboje ako je musterija vruc (sala mala komsija) ali ja sam misljenja da si ti vec provjerio kompresiju i to oko motora ako nisi onda su predlozi kolega na svom mjestu
problem rijesen, turbina bila u pitanju propustala puno ulja
problem rijesen, turbina bila u pitanju propustala puno ulja
pa bilo ,bi glupo da nije rijesen pored ovolikih majstora haha pooz