Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Postovani kolege interesuje me sta mislite o ovom uredjaju za pocetnika u dijagnostici i uopste kakav je uredjaj,kako se pokazala marka sun na nasem trzistu i dali se zakljucava po isteku abdejta...............molim zapomoc i savet.pozdrav
Pirke
Uredjaj ne znam kakav je i kakve mogucnosti ima, o tome ce neko drugi, ali znam da se software ne zakljucava, da update uzimas po potrebi i kosta oko 900e. To su informacije koje sam dobio na njihovom standu, prosle nedelje na sajmu.
Zadnja izmjena od ZliZec (16-03-2010 17:36:51)
ma jel niko ne radi sa sun dijagnostikom.pomozite mi
Pirke
prijatelju ako neces bosch kupi texu , moj savet, a i ako navedes sta popravljas najvise od vozila mislim da mozes dobiti sasvim korektan odgovor.
best regards!
Pa najvise radim opela,vw i forda,nesto malo fiata svastarim ebiga juzna pruga.pozdrav
Pirke
za ovo sto si naveo imas op-com,vcds,imas skener za forda i fijata i adios !
best regards!
SUN-ethos-dijagnostika uredzaj je ok samo što nemaš moguænost adaptacija sada su malo zajebali abdejt ti je 600e sto je malo skuplje za taj uredjaj s obzirom šta radi uredjaj i imaš problem kod pojedinih reno vozila izbaca petocifrene kodove grešaka i nedokumentovane greške.U verziji koju još nisam uzeo 9.4 kazali su da su te probleme otklonili, ja je veæ god dana imam i ok
SUN-ethos-dijagnostika uredzaj je ok samo što nemaš moguænost adaptacija sada su malo zajebali abdejt ti je 600e sto je malo skuplje za taj uredjaj s obzirom šta radi uredjaj i imaš problem kod pojedinih reno vozila izbaca petocifrene kodove grešaka i nedokumentovane greške.U verziji koju još nisam uzeo 9.4 kazali su da su te probleme otklonili, ja je veæ god dana imam i ok
JEL BAS IMAS ETNOS JEL OBAVEZAN ABDEJT I KAKO SI ZADOVOLJAN.POZDRAV I HVALA
Pirke
luka_d napisao:SUN-ethos-dijagnostika uredzaj je ok samo što nemaš moguænost adaptacija sada su malo zajebali abdejt ti je 600e sto je malo skuplje za taj uredjaj s obzirom šta radi uredjaj i imaš problem kod pojedinih reno vozila izbaca petocifrene kodove grešaka i nedokumentovane greške.U verziji koju još nisam uzeo 9.4 kazali su da su te probleme otklonili, ja je veæ god dana imam i ok
JEL BAS IMAS ETNOS JEL OBAVEZAN ABDEJT I KAKO SI ZADOVOLJAN.POZDRAV I HVALA
zamisli, kupis uredjaj 2010-te god(mada kako si krenuo) i imas ga pet godina, i dodje ti auto proizveden 2012 godine , kako ces raditi na njemu bez dopune softvera?
best regards!
kolega zeljko ti dobro savjetuje texa ili kts jer nas najvise na forumu imao ova da aparata gledaj i tu mogucnost da ti je potrabna pomoc dok ne udjes u sto a aparat SUN bar koliko je meni poznato ima skroz malo ljudi s foruma. Ali moras biti sigurad da pored univerzalne dijagnostike moras imati i minimum vds i op-com.
kolega zeljko ti dobro savjetuje texa ili kts jer nas najvise na forumu imao ova da aparata gledaj i tu mogucnost da ti je potrabna pomoc dok ne udjes u sto a aparat SUN bar koliko je meni poznato ima skroz malo ljudi s foruma. Ali moras biti sigurad da pored univerzalne dijagnostike moras imati i minimum vds i op-com.
e moj leskovcane..toliko si se puta raspitivao o diagnozama i sad naumio na sun..nemam nista protiv ako ga kupujes da upalis onog micubisija..SUN je dobra jako kvalitetna marka..no za USA trziste..prema tome ona izreka:
ja te krstim a ti prdis, ovdje je dobila tumacenje..
evo ti laksa usporedba:
ti si vjerojatno tip koji voli NOKIA telefone ja opet obozavam MOTOROLU koja ima najzajebaniji sw..al ja ju volim..nokia je sigurno laksa za svaki dan koristenje
SUN cu dobiti u 8 mjesecu no to ce mi biti 4 uredaj koji imam..jer volim sve sto je USA..za svaki dan uzmi si ti nokiu pardon KTS ili TEXU
Pozdrav i ne shvati ovo zlonamjerno..
E Carclima znas ti kad se ciganjce zazeni i tupan se iscepa (ako me razumes )ja sam cekao sajam zbog izbora i nekog popusta,nema se para ovde kod nas jad i cemer. i tako cekam od pre nove god i bos uvede da mora legalni esi i sad vrtim kuke imam oko 3000e kes i mislim da uklopim dijagnostiku i cistac dizni i malo da smirim glavu posle da uzmem opcom,vcds ito da zaokruzim ali me sad kolje esi mnogo para mi izilazi ne uzima mi se pozajmica tesko se odvaja neki evric.pozdrav.Sto se tice Micubisija jedva smo nasli komp i sad je u Beogradu da se raskodira posto nemamo kljuc javljam sta je bilo
Pirke
juce sam se cuo sa ljudima iz bosch-a,nesto oko delova i pitao za uredjaj,naravno kazu da je sa esi-jem, ali je dobra stvar sto ne moras da platis punu cenu posto je otisao 1. kvartal,znaci odmah manje.
best regards!
E Carclima znas ti kad se ciganjce zazeni i tupan se iscepa (ako me razumes )ja sam cekao sajam zbog izbora i nekog popusta,nema se para ovde kod nas jad i cemer. i tako cekam od pre nove god i bos uvede da mora legalni esi i sad vrtim kuke imam oko 3000e kes i mislim da uklopim dijagnostiku i cistac dizni i malo da smirim glavu posle da uzmem opcom,vcds ito da zaokruzim ali me sad kolje esi mnogo para mi izilazi ne uzima mi se pozajmica tesko se odvaja neki evric.pozdrav.Sto se tice Micubisija jedva smo nasli komp i sad je u Beogradu da se raskodira posto nemamo kljuc javljam sta je bilo
bio sam u leskovcu tjedan/dva (davne "83) i ne boj se jos nisam zaboravio onaj vas govor,prvih dana kao da sam u zambiji nista ja brate nisam razumio ..no dan/dva sjedenja u birtiji i napetog slusanja naucis razumjeti taj lokani jezik..vicevi su vam najjaci..no mozda mujo i haso vode malo..al tu ste..
ozbiljno: znam ja sta je ta muka no nemoj se zajebat pa kupit za 300 eu nesto jeftinije pa da se karas iducih 5 godina sto nisi kupio pravu stvar..nisu vremena za pozajmice..onda smanji prohtjeve...dizne odgodi za bolja vremena a mozda se ukljucis ovdje gdje nas par hoce to napravit..kts/texa obavezno..opcom jako dobro..hexcan dovoljno..i to je sasvim fini komplet za pocetak..dok savladas rad sa ta tri alata treba ti par godina..a dotle ce doci novcici za novije pa idemo dalje..
zeljko:kod nas neide tako..samo se produzi apdejti za taj 1 kvartal..uvjek je na godinu licenca..no ponavljam postoji verzija samo vracanje servisa i to je najjeftinija verz.esitronika
Zadnja izmjena od carclima (20-03-2010 18:02:37)
Koristim i KTS i Ethos. Prvo sam nabavio KTS, a potom sam, da bih popunio rupe, dokupio Ethos. Kao skener je odlican i ja sam vise nego zadovoljan. Imam 9.2 verziju softvera (nije poslednja) i mnoge stvari koje sa KTS ne mogu da odradim uradim sa njim. Opel, VAG radi odlicno, Ford fantasticno (ulazi u sve module, od motora do konfora, ako imas ugradjenu opremu). Italijane i francuze radi vrlo dobro - ulazi u dosta modula (bolji je od KTS-a). I ono sto mi se posebno svidja je brzina rada, imam sve konektore i ne moram da "bockam", ne treba mi PC (dosadilo mi je da vucem laptop sa KTS-om). Mana je nedostatak adaptacija, ali meni uglavnom zavrsava posao i za pare koje sam za njega izdvojio vise sam nego zadovoljan. Prakticno mi je to sada prvi uredjaj za dijagnostiku, KTS koristim sve redje.
Uglavnom radim mehaniku, ali bez dijagnostike se i to vise ne moze raditi.