Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Jesi li gledao dovod goriva?Sta kaze dijagnostika,parametri?
Zadnja izmjena od vulep (28-01-2010 10:54:44)
Mogao bi biti npr. crank senzor.
Da ne otvaram novu temu, još jedan problem sa fiatom. Fiat punto JTD ugasi se u vožnji, nema pravila kad æe se ugasiti. Znaèi upališ voziš 2-3-5km nema pravila koliko nekad prije nekad kesnije i odjednom se ugasi. Grešaka nema, parametri, kad se gasi padne pritisak u railu. Ponovno verglanje nepali, tad pritisak bude oko 50-80bar i onda tako ponavljam verglanje deset dvajest puta ništa se ne dešava i onda odjednom pri verglanju poène rasti pritisak, raste raste do 150 onda poène sastavljati pritisak ide na 200 i tad je upalio, onda pritisak na leru stoji izmeðu 360-400 pri veæem gasu penje. Onda opet nema pravila kad æe se ugasiti nekad odma a nekad opet vozi 5km i ponovo sve isto. Šta je interesantno tad kad neæe da pali kad daš kontakt pumpa radi ali se èuje kako burla zrak u rezervoaru i stvarno kad skinem povrat na rezervoaru ide gorivo i zrak. Kad auto normalno pali i radi pri davanju kontakta pumpa fino radi i nema tog burlanja. To je to što sam zasad vidio sad opet odo u akciju, a da vidim šta vi kažete, možda je neko imao isti sluèaj pa da nelutam puno.
Zadnja izmjena od oliver (15-03-2010 15:11:39)
Niko ništa nema za reæi?
..previsok ti je pritisak na leru,trebao bi biti oko 300bara uz duty cycle na regulatoru pritiska oko 16-19%..tako visok pritisak na leru moze biti uzrocen zapusenim sitom na reg. pritiska,sto je opet posledica pocetka erozivnih procesa u pumpi visokog pritiska...proveri to za pocetak,mada mi je jako sumnjivo da ne ostaje nijedna greska u memoriji...da nije toliki pritisak,sumnja bi pala na dizne,ovako daj jos malo podataka pa da raspravljamo...
Pa tu je pritisak oko 300-320 mislim da je to ok, nisam baš puno pratio i gledao sve je to bilo na brzinu da vidim otprilike šta je, ali izgleda da on baš povuèe zrak. Stavio providna crijeva na dovod i povrat kod motora, kad se ugasi i kad se èuje ono burlanje u rezervoaru zrak sa gorivom prolijeæe kroz dovod i ode kroz povrat. U rezervoaru sve uredu crijeva i to, ali imam osjeæaj kao da izvuèe svo gorivo iz one posude u rezer. a da neuspije doæi drugo, pumpa bi svojim protokom na povratu trebala da ubacuje gorivo u posudu. Šta se stvarno desi? bog zna, možda pumpa stane neznam. Sutra bi trebao raditi tog fiæu, prijedlozi i pomoæ dobro došli.
Uhvatio sam ga na djelu, stane pumpa u rez. ali kako kurvanjski stane u vožnji i onda on ide još dosta dok pumpa vp neizvuèe gorivo iz sistema i onda stane i pri novom davanju kontakt ona radi, ali se èulo ono burlanje e to je bio zrak koj pompa izgoni iz sistema. Tako da ja nisam nikako sumnjao u pumpu jer je uvijek radila pri davanju kontakta, a u vožnji je nemožeš èuti, sve dok sinoæ ne stade i ja dam ponovo kon. a ono u rezer. èuješ samo tup tup stala pumpa zakovala i onda pali gasi kon. i jednom proradi e onda kreæa ono burlanje-zrak onda opet par puta dajem kontakt dok ne istjera i onda pali. Sad èekam novu pumpu i rješavam se Fiata.
Upalim ga radi 5 sekundi i ugasi se, onda ne moze da se upali 10ak sekundi i tako u krug, sta moze biti?
Druze imao sam takav slucaj,razvalio me,upali,radi pola minute ili krace,onda opet nece pa opet pali pa ponekad moze malo i da se provoza ali zatrza ugasi se ja sacekam 10,20 sekundi opet upali i onda sve ispocetka. Na kraju krajeva popizdim i krenem da provjeravam redom od pocetka,problem je bio EGR.
Cuvajmo okolinu,sacuvajmo planetu!