Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam problem sa Fiat STILO 1.9 JTD koji nosi EDC15C7 motorni kompjuter. Auto upali na kratko i odmah se ugasi.Dijagnostika iscitava memorisanu gresku(injector ECM capacitor 1).Nasao sam podatak da je to interna greska u samom motornom kompjuteru.Zamolio bih da ako je neko imao nekakvo iskustvo da mi pomogne u resavanju problema.Svaki savet i sugestija su od koristi.Unapred se zahvaljujem na odgovorima.
Iskopèavaj jednu po jednu diznu i pri tome probaj paliti,moguæe da ti dizna ne valja
Imao sam isti takav problem na stilu jtd ...isto je bila ta greska...Problem je bio u samom motornom komp., usla voda , neko je prao motor i sa zestokim mlazom po motornom komp.Malo sam ga posusio mala spreja auto je upalio....sto na jednom puntu nije bio slucaj isti kvar isto voda ali je tu morao drugi komp.
Ima sam slièni kvar na EDC15C ecu na renaultu, zamjenio sam one 3 elko kondenzatore i problem rje¹en.Pazi na volta¾u kondenzatora.
Hvala na odgovorima usputno da kazem da je u ovom motornom uslo malo vlage ali i ja sumnjam na one elkose.Probacu da ga ocistim i produvam duvaljkom i da zamenim elkose pa cu probati.Ako neko ima jos neko slicno iskustvo sa ovim ECU neka pise.Svaki odgovor i savet su od koristi.
Iskopèavaj jednu po jednu diznu i pri tome probaj paliti,moguæe da ti dizna ne valja
Kaj fiat pali ako diznu iskopèaš ? Kolko znam niti jedan common rail motor ne pali kao je dizna iskopèana ili kad motor radi kao iskopèaš utikaè on odmah gasi kolko znam !
Ne pitaj me ono što ne znam !
...hoce da rade sa iskopcanom diznom...
antibisic napisao:Iskopèavaj jednu po jednu diznu i pri tome probaj paliti,moguæe da ti dizna ne valja
Kaj fiat pali ako diznu iskopèaš ? Kolko znam niti jedan common rail motor ne pali kao je dizna iskopèana ili kad motor radi kao iskopèaš utikaè on odmah gasi kolko znam !
Nisi dobro informiran to nije istina što govoriš
Ok zato pitam, znam da mercedes krepa èim iskopšaš jedan, pežo i citroen isto, pa me baš zanima za fiat jer ih baš i ne šarafim puno, druga stvar je kad samo jedna žica prekida, onda trokira ali kad obje iskopèam krepa !
Zadnja izmjena od predingli (18-03-2010 12:34:14)
Ne pitaj me ono što ne znam !
Vidim da je tema krenula u drugom smeru od problema zbog kojeg je postavljena.Uz malo potrosenog vremena i truda ECU sam uspesno popravio i tvrdim da se svaki sa ovakvom i slicnim greskama uspesno moze da popravi.Stavio sam na auto i iz prve je upalio.Usput da dodam da kad su common rail motori u pitanju dovoljna je i najmanja greska vezana za sistem ubrizgavannja auto se gasi ili nece uopste da upali jer sam ECU ima logiku koja uzima uzorke izlaznih signala za dizne koje procesor komparira i ako dodje do greske momentalno proradi protect i motor se gasi.Zahvaljujem se svima na odgovorima vezanim za postavljenu temu.
Kako je lepo kad umesto mene zbog moje zauzetosti moji prijatelji napisu odgovor u moje ime.Hvala ti prijatelju .Poz!