Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Na tabli je bila sigurno vraèana kilometraža i sada ima grešku DEF.
Da li šta možem rešiti?
Pozdrav!
Busko
da...VDO?
koji je kataloški broj table postavi malo više podataka
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
Èovjek još nije bio kod mene , samo razpitao se je preko telefona i kazao ovo brojke 4B0 920 933G (ove brojevisu sa ovlaštenog servisa)
Hvala.
Pozdrav!
Neko je probao vratiti km i sj3bao dump.Cim nadjem odma saljem.
Simplicity, the next step to complexity
Sigurno su vraèali kilometražu i onda zeznuli sadržaj.Ako stavim novi dump u tablu kako bude onda sa pin codom?Da li onda treba odraditi adaptaciju , da primi onaj novi dump u tabli?
Pozdrav!
Zadnja izmjena od busko100 (13-12-2009 17:53:33)
treba prilagoditi tablu prema motornom,kjuèeve
Bok!
Covjek se je vratio sa Audijem , na tabli ima DEF.
Na dijagnostici ima ovo grešku:
Address 17: Instruments Labels: 4B0-920-xxx-17.lbl
Part No: 4B0 920 933 G
Component: KOMBI+WEGFAHRS. VDO D14
Coding: 00040
Shop #: WSC 25712
WAUZZZ4B6xxxxx AUZ7Z0Cxxxx
2 Faults Found:
65535 - Internal Control Module Memory Error
00-00 - -
01304 - Radio
49-10 - No Communications - Intermittent
U prilogu je dump od table (procitano sa vag commander).Ako treba prilagodit nakon drugog dumpa tablu i kljuèeve bi trebao proceduro.
Hvala unaprijed.
Busko
Zadnja izmjena od busko100 (19-03-2010 16:47:46)
Pozdrav,
Vidi ovako Busko,ja jos nemam mogucnost da vidim taj damp sto si okacio i donesem zakljucak da li je problem sa tim dampom ali imam zdrav damp pod tim katal. brojem koji si napisao 4B0 920 933 G Ver.D10 i mogu da ga okacim ovde s'tim sto moras prilagoditi tablu prema motornom i kljucevima koa sto kaze i kolega mulic.
Pozdrav
to bi mu bilo riješenje s tim da mora napraviti adaptaciju i promjeniti još jednu malu stvarèicu kako bi odradio da radi
Da li može , da saljes dump na e-mail adresu.Ja sam ti vec slao poruku na e-mail.
Pozdrav.
Sigurno su vraèali kilometražu i onda zeznuli sadržaj.Ako stavim novi dump u tablu kako bude onda sa pin codom?Da li onda treba odraditi adaptaciju , da primi onaj novi dump u tabli?
Pozdrav!
pa jasno da moras..to ti je sad situacija kao da mjenjas tablu nekom drugom tablom..imas 2 mogucnosti da li procitati kod iz stare jer taj kod je u motornom..ili meni jednostavnije izgleda izvuci kod iz ove "nove" i kljuceve prijaviti u novu tablu nakon toga ti ostaje samo reset motornog i pali vozi..
sa kojim alatom mislis to odradivat?odi na uwe ross imas nekoliko primjera kako se te stvari odraduju u ovisnosti sto mjenjas..u ovom tvom slucaju mjenjas tablu..dakle instrument cluster..
ujedno zamoli kolegu koji ti salje damp ako zna neka ti odma javi kod,onda mozes samo sa hexcanom ili slicnom diag alatkom rjesiti problem..dakle prvo obrisi sve greske,,prijavi sve kljuceve i onda tek reset motornog
Zadnja izmjena od carclima (20-03-2010 01:42:53)
Jos kolega Sile cekam onaj dump , da probam onda. :)
Ja necu da uzmem drugo tablu , zamjenit samu dump u eepromu i prilagodit.
Ja se nadam , da mogu odraditi sa VCSD 805.
Pozd..
Zadnja izmjena od busko100 (20-03-2010 15:35:50)
Evo dampa.Treba ti pin od motornog i pin od novog dampa od table,pa adaptacija table i motornog pa tek onda uparivati kljuceve.pozz
Zadnja izmjena od B Electronic (20-03-2010 16:20:07)
Jos kolega Sile cekam onaj dump , da probam onda.
:)
Ja necu da uzmem drugo tablu , zamjenit samu dump u eepromu i prilagodit.
Ja se nadam , da mogu odraditi sa VCSD 805.
Pozd..
rezultat ili procedura je ista ..ako mjenjas damp onda je to druga tabla..prema tome postivaj proceduru za zamjenu table..
ako imas kod onda ide sa vcsd bez greske
busko100 napisao:Sigurno su vraèali kilometražu i onda zeznuli sadržaj.Ako stavim novi dump u tablu kako bude onda sa pin codom?Da li onda treba odraditi adaptaciju , da primi onaj novi dump u tabli?
Pozdrav!
pa jasno da moras..to ti je sad situacija kao da mjenjas tablu nekom drugom tablom..imas 2 mogucnosti da li procitati kod iz stare jer taj kod je u motornom..ili meni jednostavnije izgleda izvuci kod iz ove "nove" i kljuceve prijaviti u novu tablu nakon toga ti ostaje samo reset motornog i pali vozi..
sa kojim alatom mislis to odradivat?odi na uwe ross imas nekoliko primjera kako se te stvari odraduju u ovisnosti sto mjenjas..u ovom tvom slucaju mjenjas tablu..dakle instrument cluster..
ujedno zamoli kolegu koji ti salje damp ako zna neka ti odma javi kod,onda mozes samo sa hexcanom ili slicnom diag alatkom rjesiti problem..dakle prvo obrisi sve greske,,prijavi sve kljuceve i onda tek reset motornog
Ne moze to tako,to je immo 3 a ne immo 2 o cemu ti pricas.pozz
kada je immo3 onda treba još nešto (malo) da se stavi novo da bi radilo bez toga ne ide
kada je immo3 onda treba još nešto (malo) da se stavi novo da bi radilo bez toga ne ide
(malo):)
pozz
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka