Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
jedna moja musterija kupila lexiu iz oglasa i dosla kod mene da mu instaliram i da mu objasnim kako se sa njom radi... koliko samo takvih postoje??? ako je dao za nju tolike pare zasto ne bi i 50e za chlanstvo??? a kad sam ga upitao sta ce ti lexia??? odgovor je bio: malo da se IGRAM, kao ono dnevna svetla i tako to. xexe on bi da se igra, al opet ce ga ta igra dovesti kod mene
Zadnja izmjena od gonza (25-03-2010 01:25:11)
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
pa jbt za sta sluzi forum nego da se pomazemo???! Ne kontam sto sebicno cuvati neke tajne koje znas kako bi neko resio problem! Po toj teoriji jebes djake nek se muce, ja znam vise od njih i sada mogu da sam drzak, da ismevam, da se pravim bitan. Uvodjenje clanarine bi trebalo da zastiti majstore i sam forum od nekih ko ce svratiti par puta na forum i resiti problem a nikome nece pomoci nego ce da se 'ogrebe' za resenje. Onaj ko se ne bavi ovim poslom nece davati 50 ili 100 € da se uclani pa mozda nadje resenje. A ko je ozbiljan, napreduje i pravi pare od ovog posla ta svota mu je sitnica. Kao pare u ulozen alat. Sto se tice drskosti i odjebavanja, to je licni izbor, ali nikad ne znas ko ce ti kada zatrebati. Mozda resenje dobijes od onog od koga se najmanje nadas.
Press F13 for IQ Test now !
pa jbt za sta sluzi forum nego da se pomazemo???! Ne kontam sto sebicno cuvati neke tajne koje znas kako bi neko resio problem! Po toj teoriji jebes djake nek se muce, ja znam vise od njih i sada mogu da sam drzak, da ismevam, da se pravim bitan. Uvodjenje clanarine bi trebalo da zastiti majstore i sam forum od nekih ko ce svratiti par puta na forum i resiti problem a nikome nece pomoci nego ce da se 'ogrebe' za resenje. Onaj ko se ne bavi ovim poslom nece davati 50 ili 100 € da se uclani pa mozda nadje resenje. A ko je ozbiljan, napreduje i pravi pare od ovog posla ta svota mu je sitnica. Kao pare u ulozen alat. Sto se tice drskosti i odjebavanja, to je licni izbor, ali nikad ne znas ko ce ti kada zatrebati. Mozda resenje dobijes od onog od koga se najmanje nadas.
Znas za ono "Uèini mi pa ti uèinim"--to je OK
Ono drugo"Uèini mi pa mi uèini" to je veæ malo otrcano a i dosadno.
Ovde je,nazalost,poèelo da bude preovlaðujuæe traženje saveta i to onih elementarnih.
Hoæu da podelim znanje ali da PODELIM a ne samo da neke nove ljude stano nešto uèim.
Dokle?
Pogledaj na chip tjun podforumu-ljudi mu lepo kažu ne bacaj pare a on æe ti ma vi to niste ni videli.
Što dalje trošti reèi?
Ljudi uradili stotine kola,priznati u celoj EX Jugi,dobijaju lekcije zbog svoje dobronamernosti.
I to je stvar liènog izbora ali takvi ni meni,ni njima nikada neæe zatrebati.
Zadnja izmjena od Bacha (25-03-2010 10:55:37)
pogledajte ovu temu. klasican primer za ovo sto se gore prica.
treba pustit da svi imaju pristup forumu i da svi sebi popravljaju auto to bolje za nas jer u 90 posto slucaja opet ce se trazit neki majstor da rjesi problem samo sta onda mozes naplatit sta oces a sve vise volim one kad prodju pet majsora od toga 4 u fusu a peti nezna gdje je i kad mu rjesis problem e onda naravno i pristojno naplatis ,samo sta znaju tolikota je,, da je milina kako se kaze sta jedna budala moze zaje..to deset pametnih ne mozze popravit...malo sale ali puno istine ,mislim da kome je stalo i ko zivi od ovog posla nije mu tesko izdvojit neka sredstva da bi lakse rjesio problem i na kraju krajeva saznao nesto novo i nesto naucio danas se sve placa a pogotovo korisne informacje ,,hvala
u radu je spas a spasa nema
Jas am protiv clanarine iz nekoliko razloga.
Pretpostavimo platimo clanarinu da bi mogli koristiti razne software , programe iuputstva.i sad treba to nabaviti od clanarine i trebamo glasati sta treba nabaviti. Imamo situacije:
1. Da svi budu jednoglasni sto je odlicno.
2.Da situacija bude 50-50, pa se ne mozemo dogovoriti.
3.Da imamo vecinu i manjinu. E sad moze se desiti da neko bude puno puta u manjini . da mu nije pravo stoje platio a ne moze koristiti sto je zelio.
Moj predlog je da prilikom prijave na forum ima dve opcije
1.clan -koji ce moci pratiti diskusije, postavljati pitanja i dobijati odgovore,davati odgovore ali nece moci skidati razne korisne stvarcice.
2.clanovi profesionalci-koji zive od ovog posla sa svim mogucim privelegijama., moglo bi ostati da ispune odredjen broj korisnih postova .Medjutim kad se bude prijavljivao kao ovakav clan da redakciji foruma dostavi skenirane dokumente o njemu i njegovom poslu ili da redakcija foruma osmisli to na neki drugi nacin.
Predlazem da se razni programi, uputstva, fajlovi i sicno nude redakciji da ih oglasava u web trgovini (web trgovina da bude posrednik) a od prodaje da i sam clan koji j to ponudio a i forum imaju koristi. Pa ko voli , nek izvoli.
Znaci samim prijavljivanjem na ovaj nacin bi trebalo u profile da stoji ko je ko,da je prosao proveru redakcije foruma, kako bi znali dali ocemo kolegi dati nesto ili ne i dali ocemo nekom clanu koji je prolazan na forumu, nije profesionalac ustupiti nesto koje smo na neki nacin platili.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Neke strvari treba razdvojiti, a to je clanarina od kupovine programa. Naravno da nekim clanovima nece biti interesantni neki programi koji nisu vezani za njihovu struku i tu bi bilo tesko naci zajednicki jezik, sto je i ocekivano. Bolje je ici sa nizom clanarinom i ostaviti na slobodan izbor kupovinu programa po zelji. Ko zeli program ili zeli da ucestvuje u kupovini da se prijavi na listu, ko ne zeli nikom nista. Po meni je to pravilnije nego upravljat nekom svotom za kupovinu, tu nebi mogli naci zajdnicki jezik, to je sigurno.
Sto se tice clanarine, mislim da bi dobit bila veca od one ulozene (npr. preko zajednicke kupovine programa, informacija i sl.). Kome trebaju ove stvari i zivi od ovih stvari shvatit ce o cemu se radi. Jer je pojedincu mozda previse da izdvoji 1000E za program, a ako to podijelimo na 20 clanova to ispada 50E sto je daleko prihvatljivije, a clanarina se davno otplatila. Sve je u poenti kako ko razmislja.
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
marsher slazem se sa vecinom tvojih ideja
atm tuning
electronic key
------------------------
i jos jedan prijedlog da Admin osmisli na ovom nasem forumu da mi izmedju sebe mozemo prodavati opremu znaci punudim imam viska dijagnosiku ili dizalicu postavim je na forum ako je prodam forum ima procenat za posredovanje u prodaji, po meni svi mi imamo nesto viska a nekom je to jako neophodno.
To ce admin osmisliti kada se uvedu clanarine, kada i vi budete pomagali forumu, a ne samo forum clanovima. Sreca mora biti obostrana, jel tako carclima ?
i jos jedan prijedlog da Admin osmisli na ovom nasem forumu da mi izmedju sebe mozemo prodavati opremu znaci punudim imam viska dijagnosiku ili dizalicu postavim je na forum ako je prodam forum ima procenat za posredovanje u prodaji, po meni svi mi imamo nesto viska a nekom je to jako neophodno.
ovo sta je reko kolega eli jea se u potpunosti slazem sta se tice opreme
u radu je spas a spasa nema
To ce admin osmisliti kada se uvedu clanarine, kada i vi budete pomagali forumu, a ne samo forum clanovima. Sreca mora biti obostrana, jel tako carclima ?
eli napisao:i jos jedan prijedlog da Admin osmisli na ovom nasem forumu da mi izmedju sebe mozemo prodavati opremu znaci punudim imam viska dijagnosiku ili dizalicu postavim je na forum ako je prodam forum ima procenat za posredovanje u prodaji, po meni svi mi imamo nesto viska a nekom je to jako neophodno.
bas tako !
Vidim je drugari da je ovde lova umesala prste. Clanarina je OK stvar ali za sta? Da bi se poskidali programi kojih je gomila na internetu. Dzaba ljudima programi kada ne znaju svi sve da ih koriste, savet opet nista ne znaci ako nemas iskustva a cisto sumnjam da ce neko od forumasa popraviti ozbiljan problem na nekom autu ovde preko foruma dok ne zasuce rukave i umasti ruke.
Zato prijatelji , ako vec hocete da naplatite savako svoje znanje i necete vise da razmenjujete iskustva ovde na forumu, neka adimnistrator foruma napravi neki odeljak u kome ce se pruzati usluge koje se naplacuju pa se vise vece moci dobijati prepravljeni dampovi za radio aparate, immo itd. Neka administrator ovog sajta uzima procenat od svake kupoprodaje znanja u tom delu foruma i to je to. A sumnjam de ce majstor majstoru a pogotovo oni koji se poznaju ovde na forumu naplacivati jedan drugome, mozda i hoce, ipak smo mi ljudi i licemerje i zavist radi svoje. Neka se organizuju oni pametni pa neka kupe 10 programa od 1000 e svaki i onda ih prodaju nama obicnima za 50 e clanarine. Meni odgovara.
Ja nisam ni jedan auto popravio na bilo kakvom forumu , ovde sam samo uspeo da dekodiram bekerov radio kasetofon uz pomoc SKY-a i to je to. Licno sam hteo da platim za tu uslugu ali covek je odbio. Tako prijatelji moji , vidim ja da je ovde postalo opasno i da se nece dobro zavrsiti. Forum je forum a kad krene da se naplacuje e onda vise nije forum nego prodavnica. A cena od 50 eura je smesna ako mislite da pomazemo ljudima koji ce svake nedelje na necije predloge i savete popravljati automobile. Takvi bolje da se ne bave automobilima jer im stvari sa bilo kojeg foruma nece doneti bogatstvo . Samo sa velikim brojem regitrovanih i aktivnih clanova dobija se forum sa informacijama koje neko moze a neko ne moze da prepozna kao korisne.Majstori naravno znaju sta je dobro a sta ne a oni koji samo jednom nalete oni brzo odustaju jer nemaju pojma sta treba da rade sa stvarima koje ovde nalaze. Sa velikim brojem clanova i posecenosti privlace se i oni koji ce se reklamirati na sajtu i eto love . Neka sponzori sajta koji misle da je ovde prilika da se dobro izreklamiraju umesto para pokupuju silne programe i alate pa ih onda ovde vlasnik sajta moze preprodavati do mile volje. Malo sam mozda grub ali nemam nameru da vredjam i omalovazavam nikoga ovde.
Ja licno nisam ni znao sta se sve ovde prodaje,mislim na sajtu gde se nalazi forum, a nasao sam ga zahvaljujuci forumu. Forum cine ljudi, a bez ljudi i foruma i ovaj sajt nece biti toliko posecen. Mislim da se sa naplatom clanarine nece nista bitno promeniti. I dalje ce oni koji su razmenjivali resenja izmedju sebe to raditi i dalje a oni koji nalete sporadicno odmah ce odustajati .
A sad reakcije.
Ako hoces iskren odgovor postavi iskreno pitanje
Vidim da se ovdje pokusavaju dignuti tenzije oko ovoga pitanja. Svako ima pravo na svoje razmisljanje i svoje ideje kako bi trebalo sta izgledati na forumu. Meni licno ne pada na pamet da bilo kome namecem ili objasnjavam vise u narednim postovima sto je dobro za forum, onaj ko zna shvatiti ce, ko nezna nece nikad.
Ako bude uvedena canarina, biti ce ponudjena svima, ko zeli moze uzeti ko ne zeli imat ce i dalje javne dijelove foruma, ne vidim nikakav problem.
Dobro je napisao чип, samo bi dodao, da nije 50 eur neki problem ali neka naplati onaj koji samo koristi informacije iz foruma i ni¹ta ne doprinosi a kako to definirati neka odluèi admin.
Dobro je napisao чип, samo bi dodao, da nije 50 eur neki problem ali neka naplati onaj koji samo koristi informacije iz foruma i ni¹ta ne doprinosi a kako to definirati neka odluèi admin.
dobar komentar..
eli napisao:i jos jedan prijedlog da Admin osmisli na ovom nasem forumu da mi izmedju sebe mozemo prodavati opremu znaci punudim imam viska dijagnosiku ili dizalicu postavim je na forum ako je prodam forum ima procenat za posredovanje u prodaji, po meni svi mi imamo nesto viska a nekom je to jako neophodno.
Kao sto je vec poznato ja sam glasao za uvodjenje clanarinu to je vec valjda jasno.
da budem iskren ja sam se uvjek do sada pitao kako Admin finansira ovaj forum od kojeg imamo svi koristi, i niko od nas ne moze reci da nije za clanarinu kao u smislu "nista mi ne treba ja samo ovdje da pomazen drugima, a ja sve znam " jer kada covjek misli da sve zna onda dodje do spoznaje da nista ne zna.
nemoj te me kolege pogresno razumijeti hajmo pogurajte tu clanarinu, kad ulazemo svi novce u opremu itd, mozemo da poguramo i ovaj nas forum.
Zadnja izmjena od eli (26-03-2010 23:41:15)
E ovo je stvarno dobar komentar, ja neznam stvarno niti sam za niti protiv èlanarine, znaèi nije problem uopšte u tih 50e ali recimo ovako èlan sam foruma godinu i nešto imam 478 komentara od toga imao sam možda deset upita vezanih za svoje problemei svaki problem po deset komentara to je sto i recimo da je bilo sto komentara zajebancija ono ostalo komentara sam odgovarao na druge brobleme u nastojanju da pomognem koliko znam i umijem, znaèi uglavnom više pomažem nego što tražim i sad trba još da platim. Ako oæemo da se riješimo ovih prolaznika tipa uradi sam trebali bi njima da naplatimo . Nemojte mislit da sam se stisno za tih 50e ako treba daæu i 51e ha ha.
Prijedlog je ok, vise tipova clanarina bi postojalo to je sigurno da nebi bila ista visina clanarine za one koji doprinose radu foruma i one koji su postavili 50-100 pitanja u svojim postovima. Neke clanarine bi bile i besplatne za pojedine clanove koji su to svojim radom zasluzili. Svakako bi se uzimalo u obzir ucesce u radu foruma, dali preko broja postova (broja kvalitetnih postova), dali po statusu ili sl. to bi se definisalo.
nije problem clanarina vec sta dobijas za nju ja sto radim mehanikun nemogu ucestvovati punu jer su teme vecinom elektronika a naplatiti treba onima koji skudaju seme itd..a kome se djaba nedaju savjet nemora ni davati .
nije problem clanarina vec sta dobijas za nju ja sto radim mehanikun nemogu ucestvovati punu jer su teme vecinom elektronika a naplatiti treba onima koji skudaju seme itd..a kome se djaba nedaju savjet nemora ni davati .
Kolega ja sam u istoj poziciji kao ti ali nekad je veæi problem dati dijagnozu kvara nego popraviti, veæinom treba upregnuti sive stanice u glavi, zato postoji forum da si pomognemo, a sad neko više zna neko manje ali bit je toga da djelimo to svoje znanje, važno je uèestvovati i kad neko ovdje vidi da si aktivan vratit æe ti se to budi siguran, a kaj se tièe skidanja, nisu to samo sheme, ima tu i manuala i kataloga tak da sam ja za èlanarinu. Onom koji se bavi mehanikom, elektronikom i slièno profesionalno neæe biti problem a ovima "sam svoj majstor" neæe biti svejedno !
Ne pitaj me ono što ne znam !
ja bih je vala uveo pa ako nebude islo ukinuti, a dobice forum tri puta ozbiljniju notu
Admine, ne valja ti glasanje, moze svaki dan po jednom da se glasa, ja sam vec tri puta glasao
When you have everyting under control, youre not fast enough!
ignjat upravu si
ja se bas nesto zamislio otkud tolko glasova protiv a eto sad kuzim odakle
Zadnja izmjena od koyot (29-03-2010 01:09:42)
atm tuning
electronic key
------------------------