Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
357 035 186G ima dva eeproma 24C02AB i X24C04 prvi kod brojac drugi RDS spojeno sve po semi u prilogu ali neide ako je ko uspio sa ovom semom 74LS 05 i ovim modelom 357 035 186G sve sam probao. Power control 45 pin procesor, +5V permanent sa 64 pin procesora, work/notwork na minus motora, SDA na 5 pin 24C02 i SCL na pin 6 24C02 radio ugasen softver na Windows 98SE .Pozzz
Zadnja izmjena od kid (23-03-2010 00:09:59)
ja nisam radio jest prijatelj i radi provjereno, samo je do tebe ili nesto nisi spojio ili si tajmer stavio da brze radi u sustini mora odraditi to tj da kaseta propjeva
pozz...
UCOT - Universal Code Off Tool
Radi provereno, uradio sam par komada, davno je to bilo. Nisi napisao sta se kod tebe desava, koliko se secam, on upisuje kodove od pocetne cifre koju mu zadas i kad dodje do pravog koda, mehanizam kasete proradi i program stane. E sad, ukoliko ti mehanizam nije ispravan (vrlo cest slucaj), moze se desiti i da kasetofon proradi ali posto ne dobije signal na belu zicu, program nastavi dalje da broji, pa ako nisi bio prisutan, moras ispocetka.
Nista se ne desava kada se power on na softveru pokrene kada se pritisne trebao bi paliti i gasiti kas odnosno unositi pokusaje, isto worknotwork koja ide na minus motora kada se spoji na masu a prethodno pokrenuto trazenje nista se ne desava.
Probaj ovako:
kaseta mora biti u kasetofonu - mozes i rukom spustiti mehanizam bez kasete
radio ugasen bez napajanja
startujes program
dovedes napajanje na radio
tek onda pritisnes start i trebalo bi da pali i gasi radio itd.
Pin 1 kola74LS05P na pin 2porta LPT1
pin 2 kola na SDA eeproma 24C02AB6 i na 10 pin porta
pin 3 kola na 3porta
pin 4 kola na power kontrol procesora 45 pinTMP47P860N
pin 5 kola na 4pin porta
pin 6 kola na SCL eeproma 24C02AB6
Pinovi od 18-25 porta kratko spojit i na masu i na ovo spojit 7pin kola
8 kola na 11 porta
9 pin kola preko otpora 1K i 4k7 prema masi na work/not work minus pol motora direktno spojena.
GND programera na gnd radia
Kola probao 74LS05N i 74LS05P
radio ugasen programer konektovan pa pokrenut spojena oba plusa i minus i onda power on ili start nista se ne desava radio se ne pali niti gasi. eeprom kad iscitam samo su FF FF. Na softveru podesenoI2C delay 30 mks, Intial code 0 , Waiting time 2000ms. eeprom 24C02AB6 se nalazi izmedju dva kola TEA6300TMP47P800N a pored crvenog konektora je kolo X24C04P.Ponovo radio je 357 035 186G
mislim da nemas potrebe dirati parametre I2C delay kako stoji kad se pokrene na 5mks i waiting time na 1500 ms, mada cisto sumnjam dal je to sve vrijedno truda??
UCOT - Universal Code Off Tool
Proveri imas li napajanje (5V) za 74LS05. Slazem se da sve ovo nije vredno truda.
Imam 7 pin minus i 14pin +5V jeste vrijedno samo toliko da vidim kako radi kad se unese kod.Ekonomska isplativost u minusu koliko se vremena utrosi.Isti uredjaj mi dolazi vec drugi put e sada neide dok ga ne zavrsim.Pozzz
A jesi li doveo napajanje na procesor (5V na pin 64)?
probaj ove dampove
Kod je u procesoru a u eepromu 24C02 brojac pokusja u drugom eepromu 24C04 RDS podatci sta mogu sa ovim dampovima a oni su opet za model sa dva 24C04.Pozzz
Zadnja izmjena od kid (26-03-2010 21:01:52)
Koliko znam, ovaj se ne moze resiti dampovima.