ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 29-03-2010 08:34:03

davor1979
Član
Registrovan: 12-03-2010
Komentari: 10

Corsa c aktivacija dnevnih svjetala

pozdrav! preko op-com_a sam na bratovoj corsi 2005g, 1,4, aktivirao automatsko paljenje svjetala nakon paljenja auta. stvar je bila suviše jednostavna, ali sam uoèio jedan detalj koji je presudio da ih ponovo vratim na staro, naime nakon davanja kontakta pale se pozicije i kada se auto upali pale se i kratka to mi je OK, ali osvjetljenje instrument table se ne pali. E to osvjetljenje je prije radilo i kada svjetla nisu upaljena a sada nakon aktivacije nikako...malo sam gledao i vidio da u BCM postoji programiranje code index_a i code version, kod njega je trenutno code index 20 i code version 1, pa bi molio nekoga ako zna dali je to ili nesto drugo... buduæi da je tip malo plašljiv nisam htio istraživati i mjenjati mjenjati po autu nego prije bih tu priupitao?

#2 29-03-2010 09:17:48

Tachomat
elproger
Iz: Zagreb
Registrovan: 14-06-2009
Komentari: 992

Re: Corsa c aktivacija dnevnih svjetala

kao što si i sam rekao u naslovu to su dnevna svjetla,pa nema smisla da gori unutršnja rasvjeta po danu,zar ne?

#3 29-03-2010 09:39:11

davor1979
Član

meni su na astri h kod kupnje aktivirali svjetla, nakon paljenja auta, pale se pozicije naprijed, nazad i kratka svjetla, te osvjetljenje instr table, možda i reg. oznake nisam sig., meni je to ok, jer ni po noæi ne trebam ništa palit samo vozi... ovdje na corsi je situacija da se npr.konkretno stanje preðenih km i kilometeraža auta ukupna ne vide-kužiš...kao kad se smanji osvjetljenje inst. table na min. to bi znaèilo da se po noæi mora opet prekidaè okretati za paljenje svjetala da bi dobio osvjetljenje instr table. možda sam ? trebao bazirati na osvjetljenje km.

#4 29-03-2010 11:15:27

delek
elproger
Iz: HR
Registrovan: 12-11-2008
Komentari: 174

kod astre h imas 5 opcija(modova) paljenja svjetala (vidi sliku), za corsu c neznam dal ima te mogucnosti.

davor1979 napisao:

meni su na astri h kod kupnje aktivirali svjetla, nakon paljenja auta, pale se pozicije naprijed, nazad i kratka svjetla, te osvjetljenje instr table, možda i reg. oznake nisam sig., meni je to ok, jer ni po noæi ne trebam ništa palit samo vozi... ovdje na corsi je situacija da se npr.konkretno stanje preðenih km i kilometeraža auta ukupna ne vide-kužiš...kao kad se smanji osvjetljenje inst. table na min. to bi znaèilo da se po noæi mora opet prekidaè okretati za paljenje svjetala da bi dobio osvjetljenje instr table. možda sam ? trebao bazirati na osvjetljenje km.

Zadnja izmjena od delek (29-03-2010 11:16:48)

#5 29-03-2010 11:25:46

davor1979
Član

ma da astra je druga prièa, nego dali se sa promjenom ovih code index i version može dobiti dotièno osvjetljenje?

#6 29-03-2010 13:10:25

bjeli
Expert
Iz: Prnjavor
Registrovan: 30-03-2009
Komentari: 2,253

pa nista to sto negori osvjetljenje je normalno jer osvjetljenje se pali na prekidacu za svjetla i nevjerujem da postoji neki drugi nacin da to uradis

#7 29-03-2010 14:15:52

davor1979
Član

ok kolega bjeli, na tom autu dok nisam ništa dirao su se vrijednosti km vidjele sasvim lijepo bez da je prekidaè upaljen, kada sam uklj. automatiku ne vidi se, to je poanta.

Board footer