Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Da li neko zna koji je razlog da pri dodavanju gasa auto dimi?Prvi 20-tak sek, kad ga upalim hladnog, ne dimi a onda pocne da dimi pri dodavanju gasa(plavicast dim).Prvi put je poceo dimiti kad su mi u servisu nasuli MOBIL SINT S 5W40. Dimio je 10-tak dana i prestao.Presao sam 9000 km s tim uljem i hteo da ga zamenim a on poceo dimiti.Kad sam ga zamenio on sad opet dimi non stop.Vuca je normalna kao i pre no sto je poceo dimiti.Kad sam iskljucio MAP senzor dim je nestao ali je sada auto lenj.U celom sistemu se nalaze: protokomer na strani od filtera ka turbini,na strani od interkulera prema usisnoj grani nalazi se MAP senzor i u sistemu sa tankim crevima su povezana tri elektroventila.Dva su jedan kraj drugog-jedan za turbinu i jedan za egr,treci je ispod EGR ventila koji vakumom pokrece leptir na usisnoj grani.Neki dan sam cackao po el. ventilima,skidao ih i vracao i prestao je sam odjednom da dimi...sad opet dimi...u cemu je problem.Inace na displeju mi pise "service"...ima li to veze?
Druze moj dim moze biti iz 101 razloga, service sto pise na displeju, se odnosi na servis ko je zadnji put radio servis nije ga resetovao te nema veze s dimom, vec naj jednostavnije rjesenje odvesti kod majstora na dijagnostiku, provo provjeriti da li ima gresaka, ako ih nema onda pristupiti mehanickim mjerenjima kompresije ispitivanje svih crijeva ispitivanje crijeva od in.kul.prema turbu itd itd.
Zadnja izmjena od eli (29-03-2010 23:10:04)
Ako dimi plavo onda 99% turbo.
trosi li motor ulje i koliko
u taj motor ide polusintetika
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
...jos nesto...nasao sam neke podatke o dijagnostici i proveri Ventila regulacije izduvnih gasova turbokompresora (TC)
Komponenta otkacena
"Terminali Stanje Tipicna vrednost Napomena
1 & masa Paljenje UKLJUCENO 11-14 V 1, 2
Napomene
1. Provera napona napajanja.
2. Kontrolni relej motora se mora postaviti i mora raditi ispravno u cilju obavljanja provera napona napajanja."
Kod mene je 7.6V otpor solenoida je je 15 oma
Zakljucujem da je greska u ECU.Da li sam u pravu?
..vrlo si lako zakljucio de je ECU problem,ako na taj nacin budes popravljao auto moglo bi biti skupo...
Nemam dijagnostiku pa sam samo postupio kao sto je dato u uputstvu.Dva puta su mi u servisima "makli" jednom protokomer a drugi put MAP pa bas i nemam poverenje kad nisam tu pored njih.Popravljali jedno a makli drugo.(Nemacke tablice pa vele nece se vratiti).
Pa nemožeš bez dijagnostike popravljat taj aut pobogu, treba to skopèati na dijagnostiku pa malo pratiti šta se dešava
to ti je druze kao kad baba baci pasulj,pa kazu pogodila.E takva su ti ta uputstva.Da je to tako sablonski svaki bi problem imao ista simptome i resenja