ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 29-03-2010 13:00:27

kiki307
Član
Iz: Rijeka
Registrovan: 03-07-2009
Komentari: 12

Passat 96g sa 1.9 TDI motorom (AFN) sa aut. mjenjacom oznake (DAB)

Ljudi nema veze sa dijagnostikom ali sa strujom ima. Mjenjac mi je pri kraju pocela mi je lizat 3 i 4 brzina pri manjem gasu. Planiram zamjenu tog mjenjaca sa manualnim i sto se tice mehanike nema nekih problema ali sto se tice struje ima. Jer na mjenjacu imaju 4 jacka koji je od cega i cemu sluzi neznam. Sad me zanima ako netko moze pomoci sta treba napraviti da motor hoce upaliti i bez spojene struje na mjenjacu, posto to manualni nema nista od toga osim mozda rikverc svjetla i kilometar sata. svaka informacija je dobrodosla.

#2 29-03-2010 13:45:53

bjeli
Expert
Iz: Prnjavor
Registrovan: 30-03-2009
Komentari: 2,253

Re: Passat 96g sa 1.9 TDI motorom (AFN) sa aut. mjenjacom oznake (DAB)

kod automatika jedino trebao bi pronac koji od tih konektotra je za davac polozaja za P posto nece ti moci zaverglat
i trebas prekodirat abs ako ima i ecu,
a mozda bi mogao naci kabal sa brave na alnaser pa ga prespojit preko relea da mozes upalit

#3 29-03-2010 23:29:22

Eli&Elvis
elproger
Iz: S.Most BiH
Registrovan: 16-12-2008
Komentari: 2,091
Website

pa po pravilu bi trebao i tablu zamjeniti, jer bez veze je mjenjac manuelni a na tabli PRD oznaka brzina, a ovo sto bjeli kaze moras naci konektor za polozaj P jer neces moci verglati.

#4 29-03-2010 23:52:07

oliver
Expert
Iz: SRBAC-RS
Registrovan: 24-01-2009
Komentari: 2,124

Prekodirati motorni komp i ovo što su kolege rekle

#5 30-03-2010 00:27:18

vulep
elproger
Registrovan: 05-03-2009
Komentari: 1,256

Obavezno ti je kodiranje ecu motora,a ostalo po  zelji

#6 30-03-2010 01:45:42

kiki307
Član

ekipo da vam kazem prvo na tabli nema P R N D tako da se to ne treba mijenjat sto se toga tice, drugo lako ja izvedem dodatnu zicu za verglanje ali on ne pali svejedno. Probano jer sam ga pokusao zavrtit direktno na alnaseru, ali nista vergla ali nece upaliti. drugo koliko sam vidio negdje slucajno nekada samo me to tada nije zanimalo, a sad ne mogu naci nigdje, na ecu imaju ulazi clutch switch i na obicnom mjenjacu a ja sad trebam znat gdje je to meni. i jos ne znam dali ce mi tempomat ostati u funkciji..... ako bude falio koji pin potreban za to....

#7 30-03-2010 17:53:38

bjeli
Expert
Iz: Prnjavor
Registrovan: 30-03-2009
Komentari: 2,253

nakon sto si verglo stavi ga na dijagnostiku pa vidi dali ima gresaka jer nebi trebo da ti stvara problem ,a sto se tice tempomata nece moci ici zbog razlicite instalacije

#8 30-03-2010 22:23:18

carclima
Član
Iz: djurdjenovac Slavonija.hr
Registrovan: 30-04-2008
Komentari: 0

kiki307 napisao:

ekipo da vam kazem prvo na tabli nema P R N D tako da se to ne treba mijenjat sto se toga tice, drugo lako ja izvedem dodatnu zicu za verglanje ali on ne pali svejedno. Probano jer sam ga pokusao zavrtit direktno na alnaseru, ali nista vergla ali nece upaliti. drugo koliko sam vidio negdje slucajno nekada samo me to tada nije zanimalo, a sad ne mogu naci nigdje, na ecu imaju ulazi clutch switch i na obicnom mjenjacu a ja sad trebam znat gdje je to meni. i jos ne znam dali ce mi tempomat ostati u funkciji..... ako bude falio koji pin potreban za to....

clutch switch ..ti je prekidac na pedali kvacila..kao onaj za stop..ocito si imao tempomat a onda ti treba i taj..

ajde vidi da ti se nije pokrenio onaj smjesni alarm koji zivi kod vozaca dolje na spoju praga..mislim da je hella..

pricu oko alnasera necu komentirat jer ako to neznas onda definitivno taj posao nije za tebe..kao sto kaze kolega   bjeli odradi diag..negdje si zapeo a mislim da mjenjac nema veze sa tim..prekodiravanje ECU nema veze sa uvjetima za paljbu motora..dakle kreni ti ispocetka odradi test aktuatora..pogledaj ima li stuje na ventilu pumpe...

#9 31-03-2010 04:31:13

Nikola123
Expert
Iz: Zrenjanin
Registrovan: 18-08-2009
Komentari: 942
Website

pinove za prekidac kvacila ces naci u belom dzeku na prelazu instalacije table u motornu instalaciju, ne trebas kodirati ecu samo treba naci na dzeku sa rucice poziciju P, menjas dzek za prekidac kocnice.

Press F13 for IQ Test now !

#10 31-03-2010 22:17:27

kiki307
Član

da se ne prepirete nemam opremu za dijag. tako da ne mogu odraditi diagnostiku.  Kada mi bude trebalo morat cu taj dio odraditi kod nekog. Ja samo skupljam informacije sta me ceka i dali je moguce bez da mijenjam i instalacije, Jer i to da moram opet ce me doc jeftinije nego da repariram aut. mjenjac. samo sam pokusao poistekavati jackove sa mjenjaca da vidim sta ce se dogoditi, da li ce htjeti verglati bez njih i nix. Premda je bio u P poziciji nece zavrtiti jer sam mislio da mozda direktno sa selektora podrucja rada ide na ecu ali ocito ne. Zavrtio sam ga ja po starinski sa kacavidom na alnaseru i nis vrti motor ali ne pali. Ovo oko struje na ventilu pumpe cu provjeriti pa javim. da ne bude zablude kad sam vratio konektore na mjenjac auto normalno pali i vozi.

#11 01-04-2010 01:28:34

Nikola123
Expert
Iz: Zrenjanin
Registrovan: 18-08-2009
Komentari: 942
Website

jest u pravu si, ja sam menjao kompletnu instalaciju u autu sa manualnim menjacem, a motornu nisam dirao, pa sam samo morao spojiti na toj instalaciji od automatika na dzeku od rucice poziciju P, ti bi onda trebao naci i na dzeku od menjaca sta spojiti da upali. ne secam se sad kako smo sredili rikverc

Press F13 for IQ Test now !

Board footer