Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svim clanovima foruma, ovdje sam novi i trebam pomoc.
Posjedujem Peugeot 407 2.0HDI (100kw) 2004g.
U zadnje vrijeme primjecujem dosta "cukanja", odnosno imam 4 problema koji su pretpostavljam povezani.
1. auto gotovo uvijek u prvoj i drugoj brzini lagano cuka izmedu 1200 i 1400 okretaja
2. tu i tamo se zna desit da cuka izmedu 1800 i 2000 okretaja i to uglavnom dok naglije dodajem gas
3. auto dok stoji na mjestu i radi u leru, pocinje lagano "poskakivati" i dok pogledam obrtaje oni su poprilicno stabilni, ali vidi se da variraju za nesto sitno, kakvih +-20 okretaja, no to se rijetko desava
4. auto peridicki zna cukati(svakih 600-700km) i to koliko sam primjetio za vrijeme regeneracije FAP filtera, s time da ovdje nije problem s cukanjem dok dodajem gas vec dok ga oduzimam.
Recimo, normalno vozim u 3.brzini na 2.5k okretaja i ako naglo pustim gas okretaji polako padaju do cca. 2k okretaja i auto trza i zatim se smiri i dalje obrtaji normalno padaju.
Taj problem nestane za cca. 5minuta i opet se ponavlja svakih 600-700km
Imam lexiu i jedini problem koji je zabiljezila jest da nedostaje cep spremnika goriva, no pise da je to privremena greska.
Definitivno ne bi smio biti problem u toj gresci jer su se svi ti problemi desavali i dok nije bilo te greske.
Problem pod brojem 1. mi se oduvijek desavao, dok su preostala 3 problema pocela prije mjesec-dva, auto sad ima 110k km i slijedi mi veliki servis, no rekli su mi da FAP filter nece dirati tako dugo dok ne prijavi gresku.
Posto posjedujem lexiu jel mi mozete reci koje mjerne parametre (razno razne pritiske) treba gledati da bi se doslo do eventualnog rjesenja problema.
Hvala unaprijed!
sad sam ga opet spojio na dijagnostiku i kaze za cep goriva da je stalan poremecaj.
koliko dode senzor jer je ocito on otisao?
ali u svakom slucaju ne vjerujem da je glavni krivac taj senzor jer se to i prije desavalo
Zadnja izmjena od kish89 (14-04-2010 14:12:55)
Meni to lièi na jednu od dizni...
hm.. a jel se moze provjerit u PPSu koja bi mogla zafrkavat?
Vidi ti kakvo je stanje sa fap-filterom
Ja nisam majstor, ali volim automobile i imam problemèiæa sa mojim 307 i tragajuæi za rešenjem mog problema saznajem tako po nešto, pa nemoj uzimati previše ozbiljno ovo što ti kažem. Majstori kažu da su dizne dobre ako pokazuju do plus-minus 1mm3 svaka.
@oliver FAP je trenutno na 55%, prije cca. 300km je bio na 10% , a sad bih trebao pricekati jos 200km da se regenerira, ali neznam dal ce se regenerirati posto prikazuje da mu nedostaje cep na gorivu
@zole72 sad sam gledao u PPSu i nigdje ne mogu nac te podatke o diznama koliko koja pokazuje. gdje treba kliknut?
Zadnja izmjena od kish89 (14-04-2010 20:07:38)
standardno merenje parametara, gorivo!
best regards!
Naæi æeš samo malo potraži. Hteo sam da ti kažem da sam èuo da broj dizne kod pežoa ide kontra tj. od menjaèa ka razvodu. Npr. ako ti ne valja treæa dizna to je treæa gledajuæi od menjaèa, a druga od razvoda(kontra od logiènog). PROVERI informaciju.
Zadnja izmjena od zole72 (14-04-2010 22:44:42)
nista, danas cu provjerit rezultate dizni pa javim.
jel imate jos kakve prijedloge sto bi trebalo mjeriti u PPSu pa da mogu ovdje poslati podatke da vidite jel su brojke normalne ili nesto odstupa?
E sad meni nije jasno jel se ti baviš ovim poslom ili je to ono "uradi sam" da nebi išao majstoru?
pa mislim da se moze zakljucit po odgoorima da se ne bavim
posto vec imam lexiu i pps ne vidim zasto bih isao u servis i platio njima 40-50EUR samo da mi ga spoje na PPS i kazu sto ne valja.
probat cu prvo sam a tek onda idem u servis na otklanjanje kvara posto sa mehanikom nemam veze
druze to sto si ti kupio Lexiu, ne znaci da trebas dobiti odgovore, ja sam mislio da si majstor, ali posto nisi , verovatno nekom mom kolegi koji zivi od ovog posla uzimas deo kolaca!
znaci ti bi ovako , mi ti kazemo sta fali , ti odes kod naseg kolege , nabijes mu sve to na nos , sto si pokupio sa foruma , i onda on sav zacudjen treba da odradi posao i ti mu das 5 eura !
ja bih zamolio kolege da provere kome daju i kakve informacije , jer ce nam se obiti o glavu!
mislim da ti nisam pomogao!
best regards!
ne razumijem cemu ovakav odgovor.
kao prvo, iz Hrvatske sam, tako da nema govora o uzimanju posla nekim vasim kolegama.
kao drugo, vec godinama imam jednog obiteljskog mehanicara, koji gle zacudo nema PPS, pa ja pokusavam otkriti u cemu je problem i to prenjeti majstoru, koji bi mi kao i svaki puta naplatio svoje usluge.
zbilja mi nije jasno... ispricavam se ako sam koga uvrijedio, ali samo trazim pomoc da rjesim problem sa autom.
ni u jednom momentu nisam pomislio na "oduzimanje djela kolaca nekom mehanicaru"
i sad gledam, hrpa ljudi koji nisu mehanicari traze ovdje pomoc, cime samo onda ja zasluzio ovakav odgovor a oni nisu?
Molim cijenjene clanove foruma ako su voljni pomoci da pogledaju sljedece podatke iz PPSa.
Prvo molim da pogledate ove slike:
A zatim ovse slike (tu sam napravio forsirano regeneriranje FAPa u voznji) , i dok se FAP regenerirao imao sam problem pod brojem 4.
Dakle problem 4 je definitvno prisutan samo dok se FAP regenerira, dok ostala 3 problema jos uvijek postoje.
Hvala unaprijed svima na pomoci
Da baš tako i taj broj takvih se stalno poveæava, i šta æe biti za neko vrijeme? Mi majstori možemo lagano rasprodavati alat i iæi na neku pilanu raditi, bacati dasku. Pomoæemo mi tebi da riješiš nije problem, ali ovo je èinjenioca i mislim da sam u pravu, ko god ima koji kljuèiæ poèeo popravljati sam auto evo sad poèeli i kupovati i dijagnostike samo da nebi išli majstoru. Pozdrav
i sad gledam, hrpa ljudi koji nisu mehanicari traze ovdje pomoc, cime samo onda ja zasluzio ovakav odgovor a oni nisu?
Hvala gosp.Galeb. na brzom odgovoru.
Da li imate jos kojih prijedloga sto bi moglo biti?
Jer posot cu ici mehanicaru da to sve obavi, htio bih da omdah provjeri vise mogucih uzrocnika kvara.
Da baš tako i taj broj takvih se stalno poveæava, i šta æe biti za neko vrijeme? Mi majstori možemo lagano rasprodavati alat i iæi na neku pilanu raditi, bacati dasku. Pomoæemo mi tebi da riješiš nije problem, ali ovo je èinjenioca i mislim da sam u pravu, ko god ima koji kljuèiæ poèeo popravljati sam auto evo sad poèeli i kupovati i dijagnostike samo da nebi išli majstoru. Pozdrav
kish89 napisao:i sad gledam, hrpa ljudi koji nisu mehanicari traze ovdje pomoc, cime samo onda ja zasluzio ovakav odgovor a oni nisu?
Oprostite ako sam Vas uvrijedio svojim komentarom ali to mi nije namjera.
Kao sto rekoh imam svog mehanicara i on mi obavlja sve radove na autu, tako da mu uvijek platim koliko mi izda racun.
Ovdje trazim pomoc samo zbog sebe, odnosno da znam sa cime imam eventualnih problema na temelju ispisa sa PPSa.
Nema.
Jucer je bila stalna greska da nedostaje poklopac goriva.
Ta greska je bila na BSI racunalu, racunalu motora i racunalu FAP filtera.
No danas te greske vise nema makar je jucer nisam obrisao.
Jedina greska koja danas postoji je na racunalu motora i to je privremena greska (takoder pise da nedostaje poklopac rezervoara goriva)
dakle ovo je jedina greska koja danas postoji (greska je na racunalu motora)
Skini vakum crijevo sa turbine i spoji vakum pumpicu na turbinu..Udji u parametre raèunara ubrizgavanja.Tamo gdje piše položaj turba,referenca turba i rekopija položaja turba gledaj i pumpaj pumpicom.Ako položaj i rekopija prate jedan drugi onda je u redu.Polako pumpajuæi vidjeæeš da rekopija odjednom skoèi na 80-90% a položaj je mnogo manji.Treba zamijeniti senzor položaja turba.
Evo danas mehanicar provjerio i cini se da je senzor polozaja turba ispravan.
Molim vas koje druge prijedloge imate?
EGR?
a nista, ici cu u ovlasteni pa neka ga zamjene, posto nemam dosta strucnog znanja za samostalnu zamjenu.
javim ako to rjesi problem.
da li je moguce da je problem u zamasnjaku?
kako se manifestira kvar zamasnjaka, na sto obratiti paznju?