ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 14-04-2010 00:33:28

Eight
elproger
Iz: Tuzla
Registrovan: 29-07-2009
Komentari: 188
Website

Pezo 406 problem stop na satu

pozdrav kolege imam problem sa pezo 406 2001 god HDI 2,0 prilikom ukljucenja klime javi se lampica stop na istrumen tabli ,ali samo na kratko dva intervala po 1 sekundu i posle toga se ukljucuje ventilator na hladnjaku.ventilator odradi nekih 5,6 skundi i gasi se i opet ponovo isto se ponavlja.dovoljnu kolicinu plina u sistemu ima  u procesoru klime nema gresaka , i rele za ventilator i konpresor sam pregledo sve uredno. HVALA

#2 14-04-2010 01:33:54

Eli&Elvis
elproger
Iz: S.Most BiH
Registrovan: 16-12-2008
Komentari: 2,091
Website

Re: Pezo 406 problem stop na satu

delikatna stvar a kad ukljucis klimu da li kompresor ostane ukljucen ili ga izbaci, ja da sam na tvom mjestu jos bi jednput se uvjerio u dovoljnu kolicinu freona, nemoj se uvijek pouzdati u pritisak u sistemu, vec ako imas aparat odradi ponovno vakum pa punjenje.

#3 14-04-2010 09:45:41

Bacha
elproger
Iz: Beograd
Registrovan: 04-01-2010
Komentari: 0

eli napisao:

delikatna stvar a kad ukljucis klimu da li kompresor ostane ukljucen ili ga izbaci, ja da sam na tvom mjestu jos bi jednput se uvjerio u dovoljnu kolicinu freona, nemoj se uvijek pouzdati u pritisak u sistemu, vec ako imas aparat odradi ponovno vakum pa punjenje.

Kad budeš ovo završio,ako je sve to ok,onda prekontroliši ventilatore.Dali se pali prva brzina i ako ima dva ventilatora,mada bi tvoj model trebalo da ima jedan,rade li oba.Dešava se da "preskoèi" prvu,odmah zatim upali drugu brzini i ugasi stop.
Proveri one releje u kutiji napred kao i sam motor ventilatora kroz test aktuatora.

#4 14-04-2010 14:54:22

zole72
elproger
Iz: Novi Beograd
Registrovan: 07-04-2010
Komentari: 299

Pritisak freona u rashladnom sistemu je relativna stvar. Treba mnogo iskustva da bi se neki klima sistem napunio od oka, pogotovu kada je hladno napolju. Ako ti je punjena iz boce, to može biti uzrok, jer i mala , ali i velika kolièina freona ne valja. Treba je puniti vagom ili menzurom po gramaži i pre toga obavezno vakuumiranje, i onda nema problema. Što se tièe ventilatora, kada je hladno (za klimu hladno) ima presostat koji pali ventilator prema pritisku u sistemu. Kada je hladnjikavo kao danas npr. ventilator okrene triput i ohladi, pa stane. To je ok.Kompresor ima zaštitu od visokog i niskog pritiska u sistemu(presostat), tako da kad je hladno, pritisak u sistemu je nizak i on gasi kompresor na kratko. Zbog toga ne bi smeo da pali lampicu i grešku. Pogledaj neke kontakte ka masi verovatno je loš kontakt.

#5 16-04-2010 00:06:03

Eight
elproger
Iz: Tuzla
Registrovan: 29-07-2009
Komentari: 188
Website

kontrolliso sam kolicinu plina i ima ga dovoljno.molio bi kolegu galeba da malo detaljnije objasni ako nije problem.hvala

Board footer