Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pa da.U fazonu.
moze li me neko uputiti gde da nabavim taj program i interfejs vag 409,i kolika je cena,ja imama neki unidijag v.3 usb,i radim sa scan masterom 1.6,dobro funkcionise sto se tice motorne dijagnostike,dobar je za greske i za brisanje gresaka,al mi slabije funkcionise na dizel motorima,i nemogu pojedinacno testirati komponente
POZDRAV. jednostavno odes na stranicu i skines a po naslovu znas i stranicu
da, a kabl kupis ovde negde, ima na stranici, al ne smem da kazem gde.
i treba da ti radi i sa tim v1.3 kablom, probaj, mozda ni ne moras da kupujes...
When you have everyting under control, youre not fast enough!
kod mene normalno radi sa elm327. sory nisam odma dao cijeli odgovor
ma probao sam da skidam al kad hocu da instaliram,onda mi trazi neke gluposti i salje me na neku majkrosoftovu veb stanicu al mi nista konkretno ne navodi sta da skinem sa te stranice
Treba ti Net framework 3.5
probacu,trazio mi je net framework al nisam znao koju verziju da skinem posto na sajtu mi izbacilo milion gluposti,ajd kad odradimto javljam vam sta se dogadja,pozz
Moze i 2.0 ver.
Tako je, kod mene je 2.0 danas sam to isprobao na Puntu sa kkl na rs 232 i radi sasvim normalno. Radi i sa elm 327 v 1.2 ali nije postojan i hoæe se ugasit kad se otvori više polja u parametrima....u volan nisam mogao, izgleda da ipak treba biti neka verzija viša kao što tamo piše-)1.3 ili više. Koja je zadnja poznata, jel zna netko?
Zadnja poznata verzija ELM327 èipa je 1.4. Tako je barem doskora bilo na sajtu proizvoðaèa. Kinezi imaju 1.5, što je oèigledno falsifikat neviðen. Domaæi proizvoðaèi imaju daleko kvalitetnije klonove od kineza. A i na kraju krajeva, originalani èip nije skup...
Screw You Guys, I'm Going Home!
kolega pejasinovic jesi li se uspio spojiti na fiata 1.9D.....vidio sam da ti je on radio neke probleme..??
Trebat æe uzet noviji znaèi, nisam ga dugo koristio ali evo neka se nadje, mislim da je onaj veæi u dip-u. Jel može repr. postojeæeg sa novijom verzijom ili...
kolega pejasinovic jesi li se uspio spojiti na fiata 1.9D.....vidio sam da ti je on radio neke probleme..??
Jesam, ali sa Unidiag KWP2000. Pošto FiatECUScan nema tog šugavog Lucas-a u opcijama, pokušao sam na Motronic 1.5.5 jer je ECU na istoj adresi, 0x10, a i podržana je identifikacija od 91 do 99... No nije htjelo. A mislim da èak ovaj novi FiatECUScan ima bag u softweru kad se koristi KKL kabal, a u vezi sa održavanjem konekcije "živom". Onda sam malo tjunirao Unidiag, napravio svoj def file koji samo radi identifikaciju i èitanje grešaka... Tako sam onda sa njim se uspio spojiti i vidjeti da nema grešaka, što je bitno, ali sve u vezi Fiat-a je meni sumnjivo, jer nekoliko ih imam, od Punta do kamiona, i nikad naèisto sa njima... A kvarovi tipa spadanje mase sa motora, je vrhunac neviðeni!
Trebat æe uzet noviji znaèi, nisam ga dugo koristio ali evo neka se nadje, mislim da je onaj veæi u dip-u. Jel može repr. postojeæeg sa novijom verzijom ili...
Može. Ako imaš ureðaj sa originalnim èipom, samo ga zamjeniš i to je to. Èak postoje neke kvalitetne kopije koje imaju i online update...
ja sam se jos davno uspio spojiti na punta 1.9d sa unidiagom i iscitavao mi je greske i to skroz ispravno samo kaj mije kod pracenja live parametara skroz brljavio...ono ler gas je na 5600 okretaja...temperatura je na 130......ali greske mi je iscitavao ok jer sam ga bio testirao sa BB6000.....
a mase fiata muce jos iz doba Una i Ritma....ja sam se jos onda borio sa masama i svaki drugi kvar su bile mase...:)))
Može. Ako imaš ureðaj sa originalnim èipom, samo ga zamjeniš i to je to. Èak postoje neke kvalitetne kopije koje imaju i online update...
Online, znaèi postoji updater da se odradi bez vadjenja iz interfejsa ili... nisam upoznat sa ovim.
ja sam se jos davno uspio spojiti na punta 1.9d sa unidiagom i iscitavao mi je greske i to skroz ispravno samo kaj mije kod pracenja live parametara skroz brljavio...ono ler gas je na 5600 okretaja...temperatura je na 130......ali greske mi je iscitavao ok jer sam ga bio testirao sa BB6000.....
a mase fiata muce jos iz doba Una i Ritma....ja sam se jos onda borio sa masama i svaki drugi kvar su bile mase...:)))
Naravno da si imao falš oèitavanja parametara, jer ne postoji def file za taj ECU... Što se tièe grešaka, sigurno ih može dobro oèitati, tu nema šta...
ipejasinovic napisao:Može. Ako imaš ureðaj sa originalnim èipom, samo ga zamjeniš i to je to. Èak postoje neke kvalitetne kopije koje imaju i online update...
Online, znaèi postoji updater da se odradi bez vadjenja iz interfejsa ili... nisam upoznat sa ovim.
Da. Potraži na netu: OBDLink Scan Tool. Mislim, mogao sam navesi taèno gdje da tražiš, ali bi se kosilo sa pravilima foruma...
Dobro potražit æu, znam za pravila pa nisam ni tražio da postavljaš link, hvala na savjetu!
Ja imam vag usb 908.Moze li se koristiti on za fijatov scener ili ne posto vidim da moze vag com.Molio bih ako ima neko da mi objasni,originalni je uredjaj dali i to ima neke veze
Ako imaš opciju da staviš taj interface u dumb mode, onda bi mogao i on.
e,drustvo instalirao sam sve sto se tice programa i net frimevorka za fiat ecu scan 2.1,medjutim kad sam ga hteo startovati danas trazi mi serial port a ja na lapu imam samo 4 usb izlaza,imam nekakve kablove sto na jednom kraju imaju usb a na drugom serijski izlaz,sta da radim,dali postoji neko resenje,meni ovaj unidijag ima usb prikljucak i radi normalno,zasto mi ovo fiatovo cuddo trazi seriski,i dali moze na usb
eto nece ni ta verzija 2 da radi na stilo 1.9 jtd
probano preko kl i nece
a elm ga ocita preko digimoto i pro scan
atm tuning
electronic key
------------------------
A jesi probao sa ELM ureðajem i FiatECUScan?
Da. Potraži na netu: OBDLink Scan Tool. Mislim, mogao sam navesi taèno gdje da tražiš, ali bi se kosilo sa pravilima foruma...
Nije išlo sa ovim, jel mu treba dovest napajanje na obd da bi se ovo odradilo...?
Èek da vidim šemu. Da vidim da li se +5V skida sa naponskog regulatora i akumulatora ili sa USB-a...
P.S. Mora i napajanje na OBD konektor...
Zadnja izmjena od ipejasinovic (25-04-2010 14:45:39)