Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
U radionici imam jednu corsu koja nece da upali,kacio sam je na dijagnostiku i izbacila gresku da je neispravan motoric ler gasa,kada je verglam,oseca se gorivo i presisava,zamenio sam svecice,ali opet isto,obrisao sam gresku i pokusao da je upalim na vucu,posto se bas nasisala goriva,ali nista,javi se,ali nece da upali,posle vuce sam je ponovo zakacio i izbacila mi greske P0505 P1405 P0100 P0335,Samo da kazem da sam sumnjao na senzor radilice,ali kada izvucem bobinu i zaverglam baca varnicu,i to odlicnu,da li moze da se desi da je prezubio lanac
Pa moze da se desi da prezubi, pogotovo kod tih motora.. Proveri mu zupcenje. Kazes ima goriva ima varnicu a ne pali. Izmeri mu kompresiju.. To sto se oseca gorivo hoce da zguni, provri i pritisak goriva a i dizne.
Probaj prvo zameni regulator ler gasa. Imao sam ovakav slucaj kod Astra G (X12XE - isti sistem). Pokvario se prekidac koji stoji na vrh regulatora i laze ecu da nije na ler i poremeti mu preracun za impuls ubrizgavanja
Pozz
Najcudnije mi je to sto su kolima otisli normalno do lekara,na neku kontrolu,i kada su posli kuci nije hteo da upali,kada skinem svecice i zaverglam iz cilindara izlazi zivo gorivo,pokusao sam da izvadim osigurac,pa da palim onda.ali isto,jedino sutra da pozovem nekog mehanicara da proveri zubljenje,posto sam ja autoelektricar,pa da vidim sta cu dalje
Probaj prvo zameni regulator ler gasa. Imao sam ovakav slucaj kod Astra G (X12XE - isti sistem). Pokvario se prekidac koji stoji na vrh regulatora i laze ecu da nije na ler i poremeti mu preracun za impuls ubrizgavanja
Pozz
kada mi je prijavio gresku za motor ler gasa,otisao sam na output test i nisam mogao da aktiviram motoric,kada sam posle vuce probao ovo isto opet,proradilo,ali opet nece da upali,uradio sam i kalibraciju i vratio se motor na 128 steps
Kako radi kada si ga upalio
ma nisam ga upalio,probacu ujutru pa se javljam
posto kazes da se napuni benzinom, pogledaj vakum crijevo regulatora pritiska i vrijeme ubrizgavanja.
pozdrav. ne sijecam se tocno da li je monotronik ili ful ajnspric.ako je monotronik provjeri gumice na injektoru
evo da se javim,bio mehanicar i izmerili smo kompresiju,na dva cilindra 6,a na trecem 7,izglede da je ili prezubio lanac ,posto je u guzvi sutra ga slepamo kod njega,da skine poklopac ventila pa cemo da vidimo sta je,cim saznam prve informacije javljam se,u svakom slucaju puno hvala na pomoci.Pozz
evo da se javim,bio mehanicar i izmerili smo kompresiju,na dva cilindra 6,a na trecem 7,izglede da je ili prezubio lanac ,posto je u guzvi sutra ga slepamo kod njega,da skine poklopac ventila pa cemo da vidimo sta je,cim saznam prve informacije javljam se,u svakom slucaju puno hvala na pomoci.Pozz
To je slaba kompresija, bice posla za mehanicara
Sada me zvao mehanicar,prezubila za 2 zuba,sutra je rastura da to zameni.Hvala na pomoci Pozz