Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
probao sam malo da modifikujem soft ali mi nakon ucitavanja kad stavim u auto nece da upali dali ima nesto pri zavrsetku obrade remapa da se uradi da valja hvala na pomoci pozdrav
nista ja ovde nekontam?
sta si radio remapirao flash iz auta ubacio u auto i sada nece auto da upali?
ako je tako...vjerovatno si nekad u prolazu cuo za checksum?
izvadijo iz kompa eprome 27c010 i iscito stavijo u ecm2001 i modifikovo i kad zavrsim modifikaciju podelim opet na l i h ubacim u komp ecu i auto nece da pali sta moze biti ako moze malo objasnjenje
Mo¾da si zabrkljao Hi i Lo strane, dobro bi bilo da znamo koja so kola, ecu...
Drugo je si li probao, da vrati¹ natrag original i proba¹ ako pali, sa kojim alatom si
odradio flashe, dali si siguran, da je upis remapa u flash odraden dobro...?
auto radi ubacijo sam druge mod eprome a radi i sa org samo kad ja probam preko ecm da odradim nece da upali vise probo sam zamenit l i h ali ne vredi auto je passat 038 906 018p ecu eprome sam ucito u 29f010 sa wilem i sve radi ali ja sam teo malo probat soft menjat pa mi neide tu je problem kad nesto izmenim i kobojage sve odradim auto nece da pali sa tim softom sto sam napravijo
Mo¾da ti ne valja checksum, evo stavio sam ti winols probaj ubacit tvoj mod file unutra pa proveri ako ima¹ iste checksume ili odradi celi original sa winols.
daj password za rar da možemo nešto napraviti i mi drugi.....
možda je i bolje da auto ne pali
a mozda si i ti glu!!! pa nemoras ni odgovorit pametnije ti !!!!!!!!!!!!!!!!!!
možda i jesam,ne moraš se odmah pjenit...oèito da nisi dobro napravio sw i auto zbog toga ne pali...da si možda postavio te svoje fileove možda bi ti netko i pomogao,a ovako mislim da ništa od toga
Zamolio bih da koristite primjereniji rijecnik i neka ovo bude posljednja opomena.
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
sto se tice fajlova dobijo sam modifikovane i auto radi dobro ali sam probo sam malo da modifikujem po tima novim ali kada zavrsim obradu i ucitam u auto nece da pali i di se moze proverit taj sw i kako pozdrav i sori na grubim recima nevolim kad neko provocira ovaj je forum da se pomogne ako mozes i znas a ne na muku stajat nekom ko je pocetnik i ima volju da nauci pozdrav jos jednom !!!
forum nije samo da se pomogne ve i za raspravu sugestije negativna misljenja itd ,ako neki novi clan svojim dolaskom na forum doprinese necim kvalitetnim radu foruma ocekivat je da dobije trazenu pomoc i na ovom forumu je u vecini slucajeva i dobije .
stavi te nove fajlove da pogledamo.
a pravljenje mappa je komplikovan posao i to ti nemoze niko reci gdje grijesis jer niko nezna sta si ti miijenjao a ni koji ecm koristis
atm tuning
electronic key
------------------------
radijo sam sa ecm2001 6.3. nesto sam menjo dali to valja pozdrav
Covek nezasluzuje nikakvu pomoc ako moze ovako nesto da napise prijatelju sa foruma.A ako si modifikovao mape a neznas od toga nista,dobro ti je i rekao,mozda je i bolje da ne upali taj auto sa tim .
Zadnja izmjena od bokki (11-04-2010 12:16:59)
da malo upotrebim ovu temu o ECM2001
In¹talirao sam ECM2001 sa driverima
Dali su driveri u ECM2001 "dobri" ili treba sve preveriti sa WinOLS?(za starije avtomobile tamo do g.2002?)
Vrednosti u tabeli (RPM) su veè zapisane. Dali je moguèe da se promjeni te RPM vrednosti?
Sad je recimo 800,1000,1200,1700,... do 6600
Ja bih ¾eleo da bude od 800 do 7000? Kako se to uradi?
Za¹to je u veèini tabela podvojena RPM vrednost.
Recimo:
800, 900, 900, 1000.1200....
Ako so u ECU zapisane vrednosti za fuel i spark do RPM 6600 i blokada se promijeni na 7000.
©ta se "de¹ava" sa ECU oz. sa motorom od 6600 do 7000RPM?(nema vrednosti tabele)
Sam "iskalkulira" vrednosti?
Dali je moguèe sa ECM proèitati original eprom? Preko OBDII?
To bi bilo za poèetak
Hvala
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka