Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Da li neko moze da mi kaze gde se nalazi senzor nagiba letve volana na Vectri C 2,2 DTI. Pregledao sam letvu volana i nigde ga nema. Pretpostavljam da se onda nalazi u stubu volana ili na el. pumpi.
Upalila se lampica stabilizacije a potom lampica volan sa uzvicnikom zute boje. Volan i hidraulika radi.
U CIM modulu je senzor ugla volana. Koje godiste je ta Vectra?
Pozdrav
2003 god. Vectra C 2.2 DTI Da li znas moze li se popravljati taj senzor ili se mora menjati i koliko moze da kosta?
RS-4
Zaboravih ti se zahvaliti
Nema na cemu,
senzor se nalazi unutar CIM modula tj. na samoj ploci i menja se kompletan CIM.
Prva preporuka je zamena software u CIM-u pa ako to ne pomogne onda se menja modul ali naravno pre svega toga moras biti 100% siguran da je problem u samom senzoru.
Pozdrav
Zadnja izmjena od RS-4 (06-03-2010 03:17:00)
zna li ko da li je normalno,na skodi fabii 2004 godiste.da se moze daljinskim zakljucat auto iako su neka vrata otvorena
zna li ko da li je normalno,na skodi fabii 2004 godiste.da se moze daljinskim zakljucat auto iako su neka vrata otvorena
Neznam da je ovom pitanju mjesto baš ovdje, premjesti u odgovarajuæu rubriku pa æemo onda vidjeti.
"moras biti 100% siguran da je problem u samom senzoru."-lepo ti je RS-4 reko.
"Upalila se lampica stabilizacije a potom lampica volan sa uzvicnikom zute boje. Volan i hidraulika radi."
Sta kaze dijagnostika?
Ili onako pretpostavljas da je senzor ugla volana u pitanju.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Izvinjavam se ucesnicima u temi. Bio sam jedno vreme otsutan, ali ponovo sam tu.
Jos nisam resio problem sa lampicom za stabilizaciju.
Bio sam na dijagnostici kod dva majstora. Jedan mi kaze da je senzor ugla volana jer mu na nekoliko modula izbacuje i tu gresku ja ne znam koji su sve nazivi gresaka, ali on je tvrdio da je u pitanju taj senzor i da je veoma skup.
Drugi majstor mi je rekao da to sto izbaci gresku senzora nije senzor jer on vidi ugao volana na displeju i kad okrece volan pokazuje mu levu i desnu stanu. Mislio je da je neka kontakt greska ali je sve pregledao i sve je u redu.
Nema komunikaciju sa nekom centralom u stubu volana neka elektronika. On predpostavlja da je to u pitanju. Nema drugu rezervnu da bi isprobao.
Da napomenem Taj problem se nije javio odjedanput nego povremeno pa sve cesce i cesce a sad lampica gori stalno. neki put pri paljenju auta se ugasi ali cim pomerim volan lampica za stabilizaciju se odma upali a lampica volana posle jedan minut. Stabilizacija ne radi sigurno provereno na snegu.
Drugarski pozdrav
Jedno je pretpostavljati, drugo je meriti, analizirati itd. Sto je lepo imati sve na rezervu.Izgleda je bolje kupiti rezervne delove i menjati, nego silne pare potrositi na dijagnostiku, merne instrumente i ZNANJE.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
kao sto eli kaze cim modul im je bolest, a to sa senzorom ugla volana to ti je samo pocetak, za koji mjesec nece ti radit citava instrument tabla kao ni abs.
btw. cim modul se moze popravit 2002 i 2003 godina uspjesno....neznam odakle si al nadji nekog odlicnog auto-elektronicara a ne automehanicara i pozuri sa popravkom jer kasnije kad ti prestane radit citava instrument tabla sanse su male da mognes to uspjesno popravit.
od 2004 godine poboljsali su malo taj cim module pa nepravi vise probleme
pozdrav