Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
<može ali trebaš i drugi set kvaèila pošto trebaš lamelu sa oprugama
Ne pitaj me ono što ne znam !
Pozdrav elvise, posto smo relativno blizu (ja sam iz Tuzle), mozemo li se nekada naci da vidim kako ti se auto ponasa ukoliko postavis taj obicni zamajac.
Kod mene je sad sve Ok jer sam stavio plivajuci zamajac ali niko mi ne garantuje da nece otici za godinu dvije.
Ako moze posalji mi broj, moze i na mail pa da se nekada cujemo.
pa nece biti neke razlike jedino sto mjenjac trpi malo vece opterecenje zato lakse startaj
Imao sam ja oba zamajca na autu i razlika je bila drasticna, daleko od toga da se nemoze primjetiti razlika. Zbog toga bih ja volio da vidim kod nekog drugog auta kako se ponasa sa zamjenskim zamajcem.
ja sam vozio golf IV sa zamajcem od starog pasata nisata se nije dalo primjetit samo nisam smio naglije pustit kvacilo a za pezo neznam
Imao sam ja oba zamajca na autu i razlika je bila drasticna, daleko od toga da se nemoze primjetiti razlika. Zbog toga bih ja volio da vidim kod nekog drugog auta kako se ponasa sa zamjenskim zamajcem.
Pozdrav, koji ti se zamajac pokazao boljim,lakšim-mekšim (fixni ili plivajuæi)? Poznato je da nema za nabaviti novih plivajuæih zamajca, pa samim tim su i u peugeotu preporucili da se ugraðuju fixni! E sad, par kolega mi se je reklo da i nisu zadovoljni sa fixnim, pa ni sam ne znam šta èiniti? Pozdrav
Plivajuci mi se pokazao boljim u svakom slucaju. Razlika se primjeti pri niskom broju obrta. Ukoliko ces sa trecom uvijek ici do 70km/h tek onda u cetvrtu brzinu saltati onda vjerovatno neces primjetiti razliku. Medjutim ako hoces lagano da krstaris u cetvrtoj 60-70 km/h e tad se razlika prijeti, auto pocne vibrirati (brujati) i kao sto rekao vec te vibracije se vise cuju nego sto se mogu osjetiti fizicki.
Pokusaj nabaviti preko citroena plivajuci, tako sam ja ga nasao.
Evo ja sam prije nekoliko dana promijenio cijeli set, zamajac, lamela i ostalo, u peugeotovom servisu u puli. Pošto su imali akciju - 30% na djelove i - 30% na rad jako sam dobro prošao, jer sam usput napravio i veliki servis. Auto je 307 2.0 hdi 110 ks i ima 111 000 km. Sve skupa sa rukama koštalo je 4500 kuna. Zamajac je obièni, onaj dupli ne bi ni stavljao jer da ga moram opet mjenjati nakon 50 000 km, poludio bi. Kvaèilo je puno mekše, jedina razlika je kad se kreæe osjete se male vibracije, ali neznatno. Sve u svemu zadovoljan sam, meni je oko 70 000 km poèelo zveckanje tog zamajca i auto je stao na 111 000 km. Eto to je moje iskustvo. Pozdrav
peugeot ti iso nudi orginlni fiksni zamajac,ako naruèiš moguèe dati doðe fiksni je se mjenjala šifra