Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
eto nece ni ta verzija 2 da radi na stilo 1.9 jtd
probano preko kl i nece
a elm ga ocita preko digimoto i pro scan
Ja probao i radi najnormalnije, usbkkl kabl. Stilo 80 konja
When you have everyting under control, youre not fast enough!
Ja uspeh da se zakacim na stila 1.9jtd sa obicnim kl interfaceom. Zao mi je sto bas nisam imao vremena da se malo vise igram ali procitao sam greske i neke parametre vezane za motor (temp., broj obrtaja...) i deluje ok. Procitao mi je i km iz motornog, ali nisam siguran da to radi kako treba. Koriscena verzija 2.0.
sutra cu probat sa jednim drugim kl a nije isao ni sa elm preko fiatecu scan
jedino preko elm sa proscan mi iscitao neke gluposti mislim da je netacno
mas air flow senyor------655
intake air temp----------215
engine coolant temp ------215
intake manifold apsolute pr--255 kpa
atm tuning
electronic key
------------------------
Ajd kad to veæ radiš, pogledaj malo ovaj post:
Znaèi radiš sve isto, s' tim da stavke od 4 do 7 mijenjaš sa FiatECUScan. Znaèi ti ne koristiš KWP71 veæ FiatECUScan. Pa kad se probaš konektovati, tamo u onom Access Port programu biæe neki log, okaèi log ovdje, pa æu pokušati prokljuviti zašto se ne možeš konektovati na tog Stila i šta je alternativa...
Screw You Guys, I'm Going Home!
kolega ipejasinovic......jel moguce da kad se spojim na bosch motronic ali koji mi je na stolu da pokazuje da nema gresaka...jer mi recimo na fiatu pokazuje greske....ovaj je iz alfe 33 1.7 16v
Kad je na stolu nema grešaka, a kad je u autu, onda ima? Logièno bi bilo da ima više grešaka na stolu, jer ti praktièno nemaš ništa zakaèeno na njega, niti jednog modula, senzora itd...
P.S. Sad nešto gledam, Examiner uopšte ne radi tu Alfu. Evo imam pred sobom razbijenu bazu od verzije 8.00 i uopšte nema te Alfe. Samo 1.3 I.E. ECO & 1.4 I.E. ECO...
ja sam se spojio sa kwp71 diag ako se ne varam da se tako zove program....i to odmah iz prve sam pogodio k i l liniju i spojio se i iscitao mi je info od tog ecu.a i napisao da je to bosch-ov broj 0 261 200 142 i kad sam kliknuo da vidim ima li kakvih gresaka napisao je da nema gresaka...onda sam kliknuo da pratim live parametre i otisao sam u napon napajanja i tamo mi je uredno iscitavao oko 13v koliko i je napajanje jer radim to preko ispravljaca....
je napisao skrivenu poruku za korisnika: autoservis-edo
pozdrav.davim se danas cijeli da ali nikako da udem u dijagnostiku volana na fiatecuscan.imam elm327 ver 1.2 a pise da treba ver1.3 ili mladi.planiram kupit vcds908.0. da li mogu to odradit preko njega ili moram kupit drugi interfejs
Delphi ili TRW? Ako je Delphi, onda ti treba ELM327 1.3 ili 1.4 ureðaj. Ako je TRW, onda može KKL s' tim da K liniju moraš prebaciti na pin 9 OBD konektora...
nemrem pokrenuti na lapu onaj alfa diag....a na ovom kompu di sam sad radi....tu imam net framework 3.5 a na lapu 2.0....jel mi treba i tamo 3.5?
Nebi trebao, mada ne mogu da tvrdim, pošto sam na Windows 7, a on ima veæ ugraðeni 3.5 NET. Na zvaniènom sajtu stoji da je 2.0 dovoljan...
sad bas instaliram 3.5 pa cu vidjeti radi li
Èek da vidim šemu. Da vidim da li se +5V skida sa naponskog regulatora i akumulatora ili sa USB-a...
P.S. Mora i napajanje na OBD konektor...
Dao sam mu napajanje ali ništa (device not found) ista kao i kad je samo u USB-u...
1. Provjeri na koji COM port ti se instalirao taj ureðaj, možda nisi dobro odabrao u FiatECUScan podešavanjima.
2. U FiatECUScan podešavanjima, kad se izabere ELM327 ureðaj, imaš dvije opcije za Baudrate: 9600 i 38400. Jesi li to pokušavao mijenjati?
1. Provjeri na koji COM port ti se instalirao taj ureðaj, možda nisi dobro odabrao u FiatECUScan podešavanjima.
2. U FiatECUScan podešavanjima, kad se izabere ELM327 ureðaj, imaš dvije opcije za Baudrate: 9600 i 38400. Jesi li to pokušavao mijenjati?
Da 9600 i onda ulazi u motorni, ali se ponekad jednostavno ugasi, bar kod mene V1.2 veæ sam prije nešto napisao o tome...
@MARIOFIAT
Ne odgovori mi, ko je proizvoðaè el. volana. TRW ili Delphi?
@commander
Teško da æe to onda iæi. Vjerovatno se mora promjeniti bootloader u MCU, a i ept file vjerovatno...
Zadnja izmjena od ipejasinovic (26-04-2010 01:21:19)
sory.delphi.vidio sam tvoju poruku moram nabavit ver 1.3
moze li meni neko dati odgovor,kad startujem fiat ecu scan ttrazi mi da se povazem na serial port a ja na lapu imam samo usb a i ovaj unidijag v3 ima konekciju sa lapom preko usb,nemam uopste kabl sa serial konekcijom,hvala i izvinite sto vas smaram ali razumete se vise od mene pa molim za pomoc
Koji je to unidijag v3? Daj screenshot!
BTW, odeš u Device manager, pa pod Ports (COM & LPT) pogledaš koje portove sve imaš. Ustvari, daj screenshot tog tvog Device manager-a, pa æemo ti pomoæi...
P.S. Znaèi nešto ovako trebaš imati kao na slici ispod...
Zadnja izmjena od ipejasinovic (26-04-2010 01:35:18)
unidijag v.3 usb,tako pise na njemu,a preko scan master elm 1.6 radi bez problema,inace sa tim radim auta,pokusacu da ti posaljem screenshot ako budem umeo,inace je u menagmentu isto kao sto si ti poslao,ja recimo odaberem COM1,zatim na fiat scaneru COM1,medjutim kad krene konekcija on mi trazi serial port
unidijag v.3 usb,tako pise na njemu,a preko scan master elm 1.6 radi bez problema,inace sa tim radim auta,pokusacu da ti posaljem screenshot ako budem umeo,inace je u menagmentu isto kao sto si ti poslao,ja recimo odaberem COM1,zatim na fiat scaneru COM1,medjutim kad krene konekcija on mi trazi serial port
moraces mi pomoci kako da ti posaljem screenshot posto slabo stojim sa ovim zezancijama po netu tacnije nikako,izvini na maltretiranju,bolje da pitam nego da zabrljam nesto
Aha, to je neki ELM bazirani ureðaj. Pa to ime me zbunilo, OK, OK. Nego:
1. Odeš u device manager, raširip stavku: Ports (COM & LPT)
2. Kad se to sve lijepo otvori, na tastaturi stisneš Alt + Print Screen
3. Sad upališ Paint, smanjiš sliku na 100x100 pixela, nebitno i odradiš Paste (Ctrl + V ili u meni Edit -> Paste)
4. Saèuvaš kao PNG tip (Znaèi ideš na Save As, pa onda gdje piše Save as Type, tu izabereš PNG)
Postavljanje slike ovdje na forum:
5. Doðeš ovdje na forum, pa izabereš da odgovoriš u nekoj temi (Nemoj ovaj na brzaka, veæ idi na: Upišite odgovor)
6. Napišeš svoj odgovor, a dole ispod ovog polja za odgovor ima jedno manje, Dodatak
7. Tu klikneš na Browse i onda izabereš ovu svoju sliku
8. Sve to kad uradiš, klikneš na Potvrdi i saèekaš da se tvoj post objavi
Postavljanje slike na TinyPic:
5. Ideš na tinypic.com
6. Odmah sa lijeve strane piše velikim slovima: Upload Images & Videos
7. Ispod u blizini ima dugme Browse, klikneš na njega
8. Izabereš svoju sliku i klikneš na UPLOAD NOW!
9. Kad se slika uploaduje, otoriæe se malko drugaèija strana gdje sad sa lijeve strane piše: Share This Image
10. Zadnje žuto polje, Direct Link for Layouts, klik na njega, pa desni klik i Copy
11. Doðeš ovdje i pišeš odgovor na neku temu. Kad ti zatreba slika, ti samo uradiš Paste (Ctrl + V), ali pazi, u meðu vremenu ništa ne smiješ kopirati, jer æe se izgubiti sadržaj iz Clipboard-a i neæeš moæi kopirati link od slike. Zato je najbolje da ne gasiš ovu tinypic stranicu, dok ne postuješ odgovor.
Takoðe, ako hoæeš da ti se slika vidi u postu, baš kao slika, ne kao link, onda onaj link od slike staviš u IMG tagove, znaèi nešto slièno ovako [_IMG][_/IMG], samo bez ovih donjih crta...
drug igor ocito da je bio problem u interf.. danas sam radio jednog fiata punto 2004 radi ga odlicno ali preko usb interf a onaj preko seriala nece a stilo stize za koji dan pa javim rezultate
atm tuning
electronic key
------------------------
kolega ipejasinovicu nadam se da sam uspeo da odradim ono sto si mi naveo