Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
danas mi je dslepana ta astra sa propalim kvacilom ,osjeti se pri kraju pritiskanja pedale mali pritisak i ima dovoljnu kolicinu ulja
po mom misljenju to je propalo nesto oko korpe
jos jedna stvar dali se mora odpustat most posto ima sasvim malo mjesta ili se mora u potpunosti skinut
Most se mora skinut ,kad ga otpustiš on je i skinut. Ali vidi ti prvo cilindre nebi ja rekao da je do korpe
nemoras skidat most ima prostora da razdvojis mjenjac da mozes skinuti korpu
naj vjerovatno je pumpa amoze biti i druklezhaj a most mora se skinut kako kaze kolega oli
danas sam to radio izvuces mjenjac malo ga zakranes da mozes odsarafat lakse nego skidat most
danas sam to radio izvuces mjenjac malo ga zakranes da mozes odsarafat lakse nego skidat most
sve je to lepo, ja recimo uvek skidam menjac i menjam semering radilice. a na toj astri je druk lezaj zajedno sa cilindrom i mislim da bas i nije jeftin
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
kod nas je jedna vrsta 230km
e ja sredio astru otisao podpedalni cilindar i kosta 165 km i totalno ja nepristupacan za zamjenit
Eto vidiš da je do cilindra, opet dobro nisi morao skidati mjenjaè, mogo bi sad èastiti pivom
e ja sredio astru otisao podpedalni cilindar i kosta 165 km i totalno ja nepristupacan za zamjenit
vratila se ista astra znaci kvacilo propalo nakon desetak dana medjutim sam primjetio da prilikom ozracivanja ponovo uvlaci zrak u sistem
na cilindru na mjenjacu ,kod ove astre je sistem brze spojnice i kada se otpusta pedala cuje se kako uvlaci zrak
pokusavao sam rjesit na razne nacine ali neide pa ako ima ko kakav savjet neka kaze
i jos nesto kada se ozraci prirodnim padom dobijem normalnu pedalu ali nakon nekog vremena propadne
vratila se ista astra znaci kvacilo propalo nakon desetak dana medjutim sam primjetio da prilikom ozracivanja ponovo uvlaci zrak u sistem
na cilindru na mjenjacu ,kod ove astre je sistem brze spojnice i kada se otpusta pedala cuje se kako uvlaci zrak
pokusavao sam rjesit na razne nacine ali neide pa ako ima ko kakav savjet neka kaze
i jos nesto kada se ozraci prirodnim padom dobijem normalnu pedalu ali nakon nekog vremena propadne
Pokušaj sa špricom napuniti sistem preko sisice za odzrèivanje na donjem cilindru,tako da ulje proðe preko gornjeg cilindra u bocu.Ja uvijek tako odzrèujem kvaèila i nemam probkema.
Uvlaèi ti zrak na spojnici ako sam dobro razumio? Moraš to riješiti èini mi se da tu ima neka gumica, zamijeni je, i najbolje ti je kvaèilo ozraèiti na naèin kako je rekao kolega fabia znaèi pumpicom guraš ulje odozdo na ozraku da bi zrak izašao gore u posudu.
Ja nisam baš siguran da uvlaèi zrak, zato što bi kad pritisne pedalu kvaèila ulje pod pritiskom tu moralo curiti.
bojim se da moras da menjas cilindar u menjacu
ostavi labav cep na posudi za ulje i nece ti uvlaciti vazduh a i vrlo brzo ces videti gde uvlaci,procurece,,,,,,,,,,
kad god sam zamenio jedan cilindar posle kratkog vremena morao sam i drugi. zato sada uvek menjam oba.
Nažalost i ja imam isto iskustvo
kad god sam zamenio jedan cilindar posle kratkog vremena morao sam i drugi. zato sada uvek menjam oba.
pa da je do cilindra bio bi gubitak ulja ali uvjek je isti nivo ulja a kada se cilindar ozracuje nakon pustanja pedale na spojnici se cuje zrak i nikako ga na taj nacin nemogu ozracit vec samo prirodnim padom auto se moze vozit ali vidi se da kvacilo nije kako treba
ovi dana cu dobit gumicu orginalnu pa cu probat
Ajde vidi dali na cijevi od jednog do drugog cilindra ima kao nekakvo burence, zna se ta cijev okrenuti i burence doðe okrenuto prema gore i nema šanse da se ozraèi uvjek tu ostane zrak. Znaèi ako ima to burence mora biti okrenuto prema dolje, i najbolje ti je da ozraèiš onako kako smo rekli da pumpaš ulje odozdo na ozraku napraviš neku pumpicu samo vodi raèuna da ne ubacuješ ponovo zrak, recimo kako je naj jednostavnije popustiš ozraku, natakneš crijevo na nju i baciš u flašu s uljem kroz èep na kojem si probušio rupu, sa strane probušiš još jednu rupu na koju lagano duvaš zrakom
oprobacu covjek ce pokusat nac orginalnu gumicu pa kad dodje tako cu probat ozracit
bas kao sto si ti objasnio ja sipam ulje u mjenjac
evo astru sam rjesio znaci postavio novu orginalnu gumicu na brzu spojnicu koju sam dobio iz njemacke posto kodnas to nema kupit posebno
i kvacilo odma super i necuje se sistanje zraka kad se ozracuje i u dva pumpanja pedale kvacilo odma puno
imao si srece, kakav sam ja baksuz sigurno bi mi procureo cilindar na menjacu
ma sreca da je covjek u njemackoj uspio nac gumicu jer ona dolazi u kompletu sa cilindrom a on dobio posebno