Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
drugari... treba mi pomoc... imam alfu 145 1.4TS sa konektorom sa 3 pina... sa druge strane imam vag 4.09 interfejs koji bi trebalo da radi sa OBD konektorom ali ja sam mu napravio pinove... da li neko zna koji program mogu da koristim za dijagnostiku i koje pinove da koristim? jer iz interfesja izlaze 5 pina (zice) GND, TXD, RXD, RTS I DTR... nadam se da me razumete...
taj auto moze da radi visa ili neki malo ozbiljniji univerzalni uredjaj , vag sluzi za neke druge stvari!
best regards!
ako ti je auto do 1997 godine a pretpostavljam da je onda je unutra Bosch Motronic M2.10.4 a njega imas u AlfaDiag 3.3.1.0....a kaj se tice spajanja u tropinskom konektoru srednji ti je masa....a ljevi i desni su ti K i L linija......a iz Vag-a ne izlaze Tx,Rx nego na njega se spaja +12v, -12v, K i L linija.....ti se pinovi korise u Obd konektoru....ako se nece sa tim programom spojiti onda probaj sa UniDiag71 Kwp......
posto sam nov mozda cu malo da lupam... znaci visa postoji i interfejs i program... samo trebam da nadjem semu i da napravim... jesam li u pravu?
po shemi koju imam i po kojoj sam napravio pinovi su oznaceni kao sto sam ih gore naveo... @autoservis-edo auto je 98-o... kako da znam koji pin cemu sluzi od ta 5?
u toj godini imas Motronic M2.10.4 i M1.5.5 i oba ti radi alfadiag koju sam ti spomenuo.......ovi pinovi koje ti spominjes idu na seriski port od kompjutera a ne prema autu.....a po kojoj si ti to shemi radio taj interface?
iz vag 409 imas dve mase, k, l i +12v. kad okrenes tropinski konektor na alfi tako da mu zakacka bude gore, sredina je masa, kacis na 4 na vag interfaceu, desno ti je k linuja, kacis na 7 na vag interfaceu, 16 sa vag interfacea kacis na 12V i radis sa fiatecuscan ili alfadiag. Naravno, ako imas obd2 konektor na vag interfaceu.
Zadnja izmjena od ignjat (03-05-2010 00:05:21)
When you have everyting under control, youre not fast enough!
aj da lupnem jos malo... iso9141-2 / rs232 interface... valjda za obdII... ako sam dobro lupio...
imas li 16pin konektor na njemu? ako imas, kacis sve kako sam ti napisao i ima da radi.
nema 16-o pinski konektor... ima rs232 konektor sa 9pina...
Zadnja izmjena od nesko (03-05-2010 00:08:55)
iz vag 409 imas dve mase, k, l i +12v. kad okrenes tropinski konektor na alfi tako da mu zakacka bude gore, sredina je masa, kacis na 4 na vag interfaceu, desno ti je k linuja, kacis na 7 na vag interfaceu, 16 sa vag interfacea kacis na 12V i radis sa fiatecuscan ili alfadiag. Naravno, ako imas obd2 konektor na vag interfaceu.
lijepo si to sve objasnio samo kaj fiatecuscan radi samo M1.5.5. a ako je unutra M2.10.4 onda ga nemre raditi
zato "...ili alfadiag"
ili visa, moze sa tim istim interfejsom
Ljudi, organizujete se malo !
zeljko.78: taj auto moze da radi visa ili neki malo ozbiljniji univerzalni uredjaj , vag sluzi za neke druge stvari!
autoservis-edo:...na njega se spaja +12v, -12v, K i L linija...
ignjat: iz vag 409 imas dve mase, k, l i +12v...
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
@acom... a da li postoji vec sema na forumu za visa? i kako da znam koji pin iz interfejsa za sta sluzi? mislim na vag 4.09
Vec su ti gore napisali:
sa obd2 (16-pin)
4,5 - GND (masa)
7 - K-line
15 - L-Line
16 - V+ 12V
@acom... a da li postoji vec sema na forumu za visa? i kako da znam koji pin iz interfejsa za sta sluzi? mislim na vag 4.09
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
e tooo druze... hvala puno...
samo još kad bi imao šta ubaciti u AT90S2313
A nije ni ovaj eeprom 24c32 prazan
Screw You Guys, I'm Going Home!
napravi interfejs a ja cu ti poslati visu koja radi bez atmela!
best regards!
ne treba ni atmel ni 24c32. ja napravio jedno 50 komada
Pa "nesko", "acom" ti je okaèio shemu, samo izbaci atiny i eprom i to je to
drugari imate posla sa dundjerom... sta mislis pod tim "izbaci"? daj malo prostije...
ja sam radio po ovoj shemi...
Zadnja izmjena od nesko (03-05-2010 17:08:37)
druze , za ovo sto ti hoces moras uraditi plocicu , pa ako nemas, pribaviti komponentice , pa lepo naci odgovarajucu kutiju, uz to sve lepo spojiti........!
moj ti je predlog, da kupis to od nekog i zavrsis posao! mada vidim da si iz nis-a ali ima tu malo da se poradi!
best regards!
ma nije problem da se uradi plocica i da se nabave komponente... problem je sema... ocigledno da imam pogresnu za moju alfu... ali nema veze... iskoristice se za nesto...