Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
a hoce li da radi posle na alfi sa 3 pina? koje pinove onda koristim? u pravu si za optokaplere i celu semu...
Zadnja izmjena od nesko (03-05-2010 19:13:25)
Da radit ce. Koristi ove pinove na desnoj strani (K-Line, L-Line, GND i +12V) spoji ih na 3 pinski kabal, a ove lijevo spoji na COM port racunara.
a hoce li da radi posle na alfi sa 3 pina? koje pinove onda koristim? u pravu si za optokaplere i celu semu...
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
nisam siguran dali ce mu ta shema sa mc33199 raditi na alfi.....ja imam interface sa si9243 i si 9241 i nece raditi na tim tropinskim alfama i fiatima.....njih radim sa lm2903......
nisam siguran dali ce mu ta shema sa mc33199 raditi na alfi.....ja imam interface sa si9243 i si 9241 i nece raditi na tim tropinskim alfama i fiatima.....njih radim sa lm2903......
pa daj i tu semu ako sigurno radi...
Neznam sto nebi radilo, kod mene su VISA-e sa ugradjena 2x MC33199 IC-a i rade perfektno.
Dali je kod tebe KKL interface (sa 2 SI kola ili sa jednim SI/MC kolom + tranzistor kao gore BC337) ?
moja vise nema tog chipa u sebi nego ima Lm,2 tranzica,74hc i max......i radi dobro.....samo znam da bas imam spojem jedan alfim Ecu na stolu i nece mi se spojiti na njega preko ineterface-a koji ima SI chip u sebi......a sa Lm2903 se odmah spaja na njega......tosu cisto moja iskustva i saznanja.....a inace visa mi je super radila alfe i fiate opcenito.
kod mene je interface sa samo jednim Si chipom...cak nemam ni tranzic...mozda je u tome problem..?
imao sam jedan sa 2 Si chipa ali je nekaj crklo u njemu.....mislis li da bi taj sa 2 Si chipa radio na tim alfama?
Zadnja izmjena od autoservis-edo (03-05-2010 23:18:49)
Nema to veze, ne moze bolje raditi nenamjenski LM2903 od namjenskog IC-a. Si9243, MC33199. Ko se malo bolje razumije u elktroniku znat ce o cemu pricam. Problem moze nastati samo zbog sheme KL ili KKL. KL nece raditi.
A taj sa 2 SI kola bi radio 100%, a bas taj tranzic sto nedostaje je kljucni.
Da radit ce. Koristi ove pinove na desnoj strani (K-Line, L-Line, GND i +12V) spoji ih na 3 pinski kabal, a ove lijevo spoji na COM port racunara.
nesko napisao:a hoce li da radi posle na alfi sa 3 pina? koje pinove onda koristim? u pravu si za optokaplere i celu semu...
a gde spajam +12V?
bas cu probati ovaj svoj sa jednim Si prepraviti da ima 2 Si pa cu ga probati....ako radi super.....
a zasto ja ne mogu da vidim link?
a zasto nisi proèitao pravila foruma ?
Ne pitaj me ono što ne znam !
sigurno ce raditi sa mc33199, davno sam isprobavao i visu na starom laptopu koristio sa njim na k liniji
When you have everyting under control, youre not fast enough!
a jos koliko mi fali pa da mogu da citam? u brojacu pise 14... sta se podrazumeva pod korisnim?
posto sam nov mozda cu malo da lupam... znaci visa postoji i interfejs i program... samo trebam da nadjem semu i da napravim... jesam li u pravu?
a jos koliko mi fali pa da mogu da citam? u brojacu pise 14... sta se podrazumeva pod korisnim?
a gde spajam +12V?
pa daj i tu semu ako sigurno radi...
Kaj sad misliš zakaj još ne možeš linkove vidjeti ?
Ima kaj tu korisnoga od tvojih odgovora ?
Ne pitaj me ono što ne znam !
pa ima za mene... saznao sam ono sto mi treba, i jos po nesto...
to onda ispadne samo tebi korisno
When you have everyting under control, youre not fast enough!
pa nikad se ne zna... mozda ce i nekome u buducnosti koristiti...
ta shema po kojoj si radio je stara shema bazirana na jeff interface-u i koristi optokaplere.
Uradi po ovoj KKL shemi.[.]
nesko napisao:drugari imate posla sa dundjerom...
sta mislis pod tim "izbaci"? daj malo prostije...
ja sam radio po ovoj shemi...
drugari a jel postoji neka zamena za MC 33199? ili gde ga mogu nabaviti? procesljao ceo Nis i dobio informaciju da se to vise ne proizvodi...